註冊 登入

想買二萬元左右預算的新 player

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-6-8 11:51 AM 發表

係喎!忘了這工能.題外話,師兄還未入手新 dap?
苦等SP2ooo/ kAnn cube

熱賣及精選
某君思想混亂,痴痴地。九唔搭八。說什麼上面下面,求人定不求人!?有病就睇醫生;詞不達意便回中學請教番自己的語文老師。勿放棄治療

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 11:52 AM 發表

苦等SP2ooo/ kAnn cube
睇怕你要2020年先上到車

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-6-8 05:49 PM 發表

睇怕你要2020年先上到車
市面上流通的音樂播放器當中,SP1000 以過 2 萬港元的價位成為便攜音樂播放器玩家攻頂的其中一個目標。今次 A&ultima SP2000 價格為 3,500 美元(約港幣HK$27,472)同樣過 2 萬,將會成為該品牌最新旗艦機。此機將使用日本旭化成電子最新 DAC AKM「AK4499EQ」,採用雙 DAC 架構,支援PCM 最高支援 768kHz/32bit 以及 DSD512 (22.4MHz/1bit) 的原生播放。

CPU、熒幕都會同 SP1000 相同,但內置儲存空間就會加大到 512GB。機身同樣提供不鏽鋼以及銅兩個版本

將於今年 7 月正式發售。

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 05:54 PM 發表

市面上流通的音樂播放器當中,SP1000 以過 2 萬港元的價位成為便攜音樂播放器玩家攻頂的其中一個目標。今次 A&ultima SP2000 價格為 3,500 美元(約港幣HK$27,472)同樣過 2 萬,將會成為該品牌最新旗艦機。此機將使用日本旭化成電子最新 DAC AKM「AK4499EQ」,採用雙 DAC 架構,支援PCM 最高支援 768kHz/32bit 以及 DSD512 (2 ...
新機開盤 28K, 睇怕你都吾會係即磅個類人, 甘仲吾係睇怕要等到2020?  

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-6-8 05:57 PM 發表

新機開盤 28K, 睇怕你都吾會係即磅個類人, 甘仲吾係睇怕要等到2020?  
你又識我真人?

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 05:58 PM 發表

你又識我真人?
WAIT & SEE

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-6-8 05:59 PM 發表

WAIT & SEE

回覆 引用 TOP

點解一定要2萬??
SPK你又話舊, SPKK你又話超...
咁墨菊都舊, 你都唔會諗啦~
樓主不如12月再開帖問大家啦~

[img][/img]

回覆 引用 TOP

舊少少又唔代表唔好. 最重要啱你自己聽. 響度問人都無乜意思喇

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-6-9 05:25 PM 發表

舊少少又唔代表唔好. 最重要啱你自己聽. 響度問人都無乜意思喇
唔知到聽之前問下人有乜問題呢?

回覆 引用 TOP

如果一定要指定是2019年新機行安卓系統2萬元內,dx220都不感冒,我估暫時無你的射程範圍內了

引用:
原帖由 ep905 於 2019-6-10 12:46 PM 發表

如果一定要指定是2019年新機行安卓系統2萬元內,dx220都不感冒,我估暫時無你的射程範圍內了
我有 DX200, 所以對 DX220 沒有什麼興趣

回覆 引用 TOP

個人心水SPKM金機,音質高和輕巧,如果唔怕重,可考慮二手sp1000,之後再加Amp,可玩性甚高!

回覆 引用 TOP

用得2萬蚊,有人仲介紹性價比 !! 我笑了。。。

我覺得,會放二手嘅揀韓國AK,POP/Rock/Classic慳電,我揀Sony,偏少少可揀Cowon 。 
大陸機 ? 少問題多樣樣爭啲 🤭 唔制。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。