• 瀏覽: 8,354
  • 回覆: 26
想整一隻耳機攻頂 用緊SE100
聽廣東歌多 唔知點揀好
1. Vision Ears VE8
2. 64 Audio A12t
3. Aroma 無雙
想要低頻出少少 應該揀邊隻好?

引用:
原帖由 fbc31a3cc4e714 於 2019-5-31 02:28 AM 發表

聽廣東歌多 唔知點揀好
3. Aroma 無雙
攻頂
64Audio tia Fourté
Jomo Audio Trinity

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbc31a3cc4e714 於 2019-5-31 02:28 AM 發表

聽廣東歌多 唔知點揀好
3. Aroma 無雙
試下 64 A18t,有力嘅低頻,但係唔多有尾音嘅低頻,未必個個鐘意,但我自己就好鐘意

回覆 引用 TOP

樓上jomo都好提議,另外你三隻裏面咪簡ve囉。再唔係咪empire legend x囉

引用:
原帖由 lcemmy 於 2019-5-31 08:48 AM 發表

樓上jomo都好提議,另外你三隻裏面咪簡ve囉。再唔係咪empire legend x囉
你係 csa 代理?

我都係聽廣東歌多,都係一嘢攻頂去VE8,跟機有條effect audio線

回覆 引用 TOP

但你部DAP 未攻頂wor, 耳機攻左頂其實都係冇用

引用:
原帖由 lcemmy 於 2019-5-31 08:48 AM 發表

用 SE100推 Trinity?

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-5-31 13:20 發表

用 SE100推 Trinity?
我自己會諗a100或者其他擴。我自己都係用se100,我試過夾,推唔晒都已經幾好聽,不過我唔捨得甘扔本姐😅。khan夾線在se100我自己都好鐘意,但超出我budget了。🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

引用:
原帖由 pigmaster 於 2019-5-31 09:51 發表

你係 csa 代理?
fender係咪csa代理?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lcemmy 於 2019-5-31 11:43 PM 發表

我自己會諗a100或者其他擴。我自己都係用se100,我試過夾,推唔晒都已經幾好聽,不過我唔捨得甘扔本姐😅。khan夾線在se100我自己都好鐘意,但超出我budget了。🤷🏻🤷🏻️ ...
Trinity個bass竟然滿足到你?
兩隻比較,我反而鍾意普通版Legend X

引用:

聽廣東歌多 唔知點揀好
3. Aroma 無雙
見個title 都幾搞笑..
對於有DIY 既人黎講, 整 會唔會自己用一推零件組裝出黎,
另一隻, (鬼叫聽歌有分左右,  中置另計)
就想起第二個群, 有人跌左一隻藍芽入耳, 想問人有無 左邊一隻可以放..

唔通真係 想整 1 pcs 耳機,  左定右, 定係公模左右耳都可以用 ?

可能用
想買一款耳機攻頂
算啦..

引用:
原帖由 Topvaluvs 於 2019-5-31 01:18 PM 發表

但你部DAP 未攻頂wor, 耳機攻左頂其實都係冇用
藍牙攻頂, 無野講.
用有線既耳機,  條線先至大影響.. 用左條香雞線, 發聲單元有五成功力發揮唔到都唔出奇..

耳放,用運放之類 已經係更加後話..

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-6-1 06:54 AM 發表

藍牙攻頂, 無野講.
用有線既耳機,  條線先至大影響.. 用左條香雞線, 發聲單元有五成功力發揮唔到都唔出奇..

耳放,用運放之類 已經係更加後話..
何來藍牙攻頂?
不如你用剪線版V99  解答點解( 香雞線, 發聲單元有五成功力發揮唔到都唔出奇 )

你個帖!點解沉?因我今早檢舉。
( 2007注會員!)

回覆 引用 TOP

那不算是攻頂。起碼也要64Audio tia Fourté / Empire Legend X / Ultrasone Saphire

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]