43" TV

43" TV E-mail 此主題給朋友

買那一部好 
Sony 43X7000F
Panasonic 43FX600

謝謝

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Maisy_Chan 於 2019-5-22 01:07 PM 發表

買那一部好 
Sony 43X7000F
Panasonic 43FX600

謝謝
43 7000f  4400 送500
43 600 3790

Pan 1500hz
Sony 200 hz

樂聲抵玩  但 sony 識較  靚過 樂聲

回覆 引用 TOP

我去x宅 百記見 sony較到好靚但我自己多數吾識較,同埋我去中x睇部 panasonic好光同白,但我自己心大心細吾知揀邊部

Fx600 播4K HDR 非常出色,都係預設設定。只係出白色反光比較暴光過度欠層次感。其他顏色、結象、流暢都是頂級。

7000 流暢度很不暢。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4
引用:
原帖由 Maisy_Chan 於 2019-5-22 05:39 PM 發表

我去x宅 百記見 sony較到好靚但我自己多數吾識較,同埋我去中x睇部 panasonic好光同白,但我自己心大心細吾知揀邊部
睇 電視 多 sony 
睇戲多  pan

師兄 sony 43x7500f 買吾買得過,貪佢行 android 方便買 d電影睇
另外可否介紹那一隻 router 好用
謝謝

引用:
原帖由 Maisy_Chan 於 2019-5-23 12:20 PM 發表

師兄 sony 43x7500f 買吾買得過,貪佢行 android 方便買 d電影睇
另外可否介紹那一隻 router 好用
謝謝
43x7500 冇新機啦  得陳列都 3500到

回覆 引用 TOP

X宅仲有貨,我剛剛看完 

回覆 引用 TOP

本人剛才已到X宅攞到所須資料

謝謝各位師兄意見

回覆 引用 TOP

我就買左SAMSUNG NU7400 43", 暫時都覺得唔錯
加埋SAMSUNG條SOUNDBAR 睇戲打機都爽好多..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-5-22 07:11 PM 發表

Fx600 播4K HDR 非常出色,都係預設設定。只係出白色反光比較暴光過度欠層次感。其他顏色、結象、流暢都是頂級。

7000 流暢度很不暢。
請問流暢度影響邊方面?睇電視?打機?
謝謝!

引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-23 10:33 AM 發表

睇 電視 多 sony
睇戲多  pan
請教一下原因?
謝謝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鴨江春 於 2019-5-31 02:43 AM 發表

請問流暢度影響邊方面?睇電視?打機?
謝謝!
電視的設計主要是為了播放動態影像內容作為出發點,而要能夠順暢的播放所有場景,面板及晶片更是扮演了不可或缺的角色。想像一下,若觀賞刺激的飛車追逐場景卻一直看到警匪追逐的車身畫面交互抖動,或是足球比賽裡精彩起腳射門的軌跡路線上有脫影現象,都會大大降低了觀賞時的臨場感,豈不掃興?看4K影像時不能只追求靜止畫面的細緻感,更該該注重的是流暢的動態影像,才能讓場景更有真實感,因此電視播放時的動態流暢度也不能忽略。
https://www.benq.com/zh-tw/knowl ... tv-buyingguide.html

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4
引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-5-31 05:53 AM 發表

電視的設計主要是為了播放動態影像內容作為出發點,而要能夠順暢的播放所有場景,面板及晶片更是扮演了不可或缺的角色。想像一下,若觀賞刺激的飛車追逐場景卻一直看到警匪追逐的車身畫面交互抖動,或是足球比賽裡精彩起腳射門的軌跡路線上有脫影現象,都會大大降低了觀賞時的臨場感,豈不掃興?看4K影像時不能只追求靜止畫面的細緻感,更該該注重的是流暢的動態影像,才能讓場景更有真實感,因此電視播放時的動態流暢度 ...
多謝分享!
十多年前,當時嘅LCD TV就真係有你講嘅情況。
我只係估唔到,十幾年後嘅今日,d TV都仲有呢個問題。
係咪只出現喺4K?FHD應該無呢d問題啦啩。

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。