Del

Del E-mail 此主題給朋友

Done

熱賣及精選
攞住8000蚊現金,自己去店舖試,同店員講想試嘢,最直接了當。
音響嘢咁個人,每個口味唔同,意見好難比到你。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 01:31 PM 發表

各位師兄你好!
本人是新手 現正想購入$8000左右入耳耳機,但不知有什麼型號合適 抵玩
偏好 純音樂,人聲 及少量流行音樂。
上網見到earsonic es5 及 earsonic S-em9 不知那隻較好 或有沒有同價但更好選擇。
望各位師兄指教😃 ...
S-EM9是上代旗艦,現減到$8k, 但是個人未試過,比不到意見.另留意這這耳機是反相的,換線的選擇相對較少.
都是一句,耳聽為實,請帶同dap行一轉旺角,同店員說出budget同口味.然後慢慢試.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 01:31 PM 發表

各位師兄你好!
本人是新手 現正想購入$8000左右入耳耳機,但不知有什麼型號合適 抵玩
上網見到earsonic es5 及 earsonic S-em9 不知那隻較好 或有沒有同價但更好選擇。
其實最簡單係去店話8k現金,叫佢攞哂出嚟試

引用:
原帖由 william788 於 2019-5-18 03:47 PM 發表

其實最簡單係去店話8k現金,叫佢攞哂出嚟試
但小心某些店可能比D利潤高你試.

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-5-18 04:08 PM 發表

但小心某些店可能比D利潤高你試.
岩心水先算啦

回覆 引用 TOP

引用:

各位師兄你好!
樓主應該用八千蚊既  十分一價錢買隻 cp 值最高既平價 耳機黎做 AB 比。

不過你唔主動問, 就唔可以出圖答你乜型號。 否則會話我主動hardsell

先多謝咁多位c hing 既意見!因為我真系咩都唔識,冇咩方向。

我都系怕羞個d人 怕入去系咁試會比人少, 所以想知道有冇d 聽人聲 純音樂 或 pop 較好既入耳式推介, 等小弟有d例子參考。

有問過店員 話earsonic es5 / sem9 不錯, 但上網冇見有評論, 故向各位師兄請教。

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-5-18 04:15 PM 發表

樓主應該用八千蚊既  十分一價錢買隻 cp 值最高既平價 耳機黎做 AB 比。

不過你唔主動問, 就唔可以出圖答你乜型號。 否則會話我主動hardsell
請問師兄有咩好推介?

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 04:32 PM 發表

先多謝咁多位c hing 既意見!因為我真系咩都唔識,冇咩方向。

我都系怕羞個d人 怕入去系咁試會比人少, 所以想知道有冇d 聽人聲 純音樂 或 pop 較好既入耳式推介, 等小弟有d例子參考。

有問過店員 話earsonic es5 / sem9 不錯, 但上網冇見有評論, 故向各位師兄請教。 ...
嗰兩隻耳機其實係合適,不過耐用性有點搏

唔記得問,你用咩嚟播,因為差異都幾大

引用:
原帖由 william788 於 2019-5-18 04:38 PM 發表

嗰兩隻耳機其實係合適,不過耐用性有點搏

唔記得問,你用咩嚟播,因為差異都幾大
其實我冇player, 用LG G7 + Cyrus sound key.
依家準備入手Fiio M11 player 再加者靚耳機。
請問earsonic 是否不耐用, 我怕1年內就壞...
Ps:Fiio M11抵唔抵用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 04:32 PM 發表

有問過店員 話earsonic es5 / sem9 不錯, 但上網冇見有評論, 故向各位師兄請教。 ...
個人推介試Meze rai penta, 這耳機戴得好舒服.而且將來升級,放售都容易售出(我因太多玩具,被迫放售這耳機止血,剛放上肥花不足半小時,已經約了今晚交收)

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-5-18 05:06 PM 發表

個人推介試Meze rai penta, 這耳機戴得好舒服.而且將來升級,放售都容易售出(我因太多玩具,被迫放售這耳機止血,剛放上肥花不足半小時,已經約了今晚交收) ...
呢隻5 單元 系人聲上 比earsonic 好嗎? 我想要比較高解析的。
Thanks C hing

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 05:18 PM 發表

呢隻5 單元 系人聲上 比earsonic 好嗎? 我想要比較高解析的。
Thanks C hing
單元多唔一定分析力高

我隻太陽神先3鐵一圈,分析力比sem9只高不低

引用:
原帖由 joetungchunyuen 於 2019-5-18 04:34 PM 發表

請問師兄有咩好推介?
你問到, 咁就答o羅.. 唔算灌水啦掛..

想知多D, 就要問多 D. 又係要一問一答, 先叫唔犯規..播..

附件

Rotation of 4-4zs10pro.jpg(203.16 KB)

2019-5-18 05:35 PM

Rotation of 4-4zs10pro.jpg

35 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。