註冊 登入

5-6k入耳

5-6k入耳 E-mail 此主題給朋友

小弟兩三年都冇關注過耳機 呢個價位有咩耳機比較抵玩

同埋而家綠仙現金價幾錢左右 當年冇錢買

回覆 引用 TOP

精選樓盤
仙男座既大佬入耳  

回覆 引用 TOP

一起走 
舊版 56
19年版 66

其他店都應該差唔多, 想平睇牙力~ 夾人緣~ 

[img][/img]
引用:
原帖由 ShunNitta 於 2019-5-17 07:34 PM 發表

一起走 
舊版 56
19年版 66

其他店都應該差唔多, 想平睇牙力~ 夾人緣~ 
新舊版音質係咪真係值得比多1000

引用:
原帖由 dmttj 於 2019-5-17 08:30 PM 發表

值吾值就睇你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dmttj 於 2019-5-17 08:30 PM 發表

1. 佢網舊版""幅圖""係第一代, 咁佢地賣既""唔知""會唔會第一代
2. 我上年買既已經係不鏽鋼咀, 外觀同19年版""差唔多""
3. 入面單元有無改良, 有無改調音, 呢兩樣我唔知; 但19年版條原裝線改良換左新, 呢樣可能令新舊版聲音有分別
4. 樓主最實際係出去試聽, 6k內都有好多選擇, 試岩先買斬未遲~

[img][/img]

回覆 引用 TOP

6k價位各位師兄有咩推薦,小弟主聽人聲,港台內陸男聲為主,少量acg

引用:
原帖由 dmttj 於 2019-5-19 04:22 AM 發表

6k價位各位師兄有咩推薦,小弟主聽人聲,港台內陸男聲為主,少量acg
你6K價, 夠買淘佬 kzzs10pro, 加淘佬 B20SU1 8芯金寶線, 加 massdrop DT990 開放式 600Ω ,
如果你有少少焊線既能力,  基本上訓係度爬 都秒晒一般萬元級入耳同大耳.. 不過一定要靠粗線做傳導食糊..

https://digital.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28229091

Fiio FH7 35XX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-5-20 04:24 AM 發表

你6K價, 夠買淘佬 kzzs10pro, 加淘佬 B20SU1 8芯金寶線, 加 massdrop DT990 開放式 600Ω ,
如果你有少少焊線既能力,  基本上訓係度爬 都秒晒一般萬元級入耳同大耳.. 不過一定要靠粗線做傳導食糊..

https://digital.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28229091

ht ...
小弟冇動手能力,所以暫時唔考慮住

sd4s好似唔錯咁 師兄們有咩意見

引用:
原帖由 dmttj 於 2019-5-20 08:57 PM 發表

小弟冇動手能力,所以暫時唔考慮住

sd4s好似唔錯咁 師兄們有咩意見
配帶超舒服
老友用sd4s用到覺得無必要換,十分誇張

回覆 引用 TOP

ie800s

引用:
原帖由 幻想的翅膀 於 2019-6-19 11:29 PM 發表

ie800s
試聽過一下, 唔得...人聲中頻密度不足..  無乜人味..

回覆 引用 TOP

綠仙啦!  6千多啲啲。  近期我重買咗demo 鋼仙,都係呢個價。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。