[攝影器材選購] 終於被迫買左 RP

要300 - 400 mm 遠攝RX 比唔到
M系?如果想出 一早出左 但又唔係FF 出黎把L 一係繼續玩 80D 90D
另見唔見M系 EF-M L 鏡? 返而而RF 一出就幾支就知重心放係邊

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
200D II加18-400都夠玩啦, 等效成600幾mm添

引用:
原帖由 lesteroot_2006 於 2019-6-10 11:14 PM 發表

200D II加18-400都夠玩啦, 等效成600幾mm添
本身有部老爺 60D. 除左像素唔夠 諗唔到理由再用APSC 機

騰龍新出支35-150mm 2.8-4加接環可以用到在rp嗎?

引用:
原帖由 沙田綠色師兄 於 2019-6-14 11:58 AM 發表

騰龍新出支35-150mm 2.8-4加接環可以用到在rp嗎?
Y not 

引用:
原帖由 沙田綠色師兄 於 2019-6-14 11:58 AM 發表

支kit 鏡仲靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 motto0101 於 2019-6-14 08:15 PM 發表

Y not 

睇騰龍官網仲未update話可以兼容呢支鏡
所以搞唔清楚咩事
小弟半個新手未用過單反鏡接無反機

想要騰龍呢支因為有150mm呢段
同埋35mm有2.8光圈

引用:
原帖由 沙田綠色師兄 於 2019-6-14 08:26 PM 發表

睇騰龍官網仲未update話可以兼容呢支鏡
所以搞唔清楚咩事
小弟半個新手未用過單反鏡接無反機

想要騰龍呢支因為有150mm呢段
同埋35mm有2.8光圈
我支A05都無話support 但對焦無問題

引用:
原帖由 motto0101 於 2019-6-14 10:15 PM 發表

我支A05都無話support 但對焦無問題

慢慢考慮下先

引用:
原帖由 沙田綠色師兄 於 2019-6-15 12:08 AM 發表

慢慢考慮下先
但咩都無襟情況下會成日追焦 要熄機慳電

回覆 引用 TOP

RP 真係唔掂

引用:
原帖由 脆辣雞尾包 於 2019-6-15 11:07 AM 發表

RP 真係唔掂
唔掂 請說明點唔掂
無機100%  完美

回覆 引用 TOP

呢張用A05影 100%chop 用canon connect compress to iPhone 

附件

AB162C76-9055-45D6-810E-42EAE406713A.jpeg(100.32 KB)

2019-6-24 12:40 PM

回覆 引用 TOP

2塊補品。一塊比 24105 一塊比1735
連運費17300yen 

附件

68DDC4F0-1BA7-4357-839C-C05201588C5C.jpeg(213.35 KB)

2019-7-8 11:02 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。