註冊 登入

(死肥Kann) Kann 大磚下月出世,但以sp1000價可双飛

引用:
原帖由 william788 於 2019-4-27 05:55 PM 發表

插頭唔穩固做成維修率相對高

對廠商對用家反不如4.4好,雖然Pentaconn頭比2.5頭貴多,但其他4.4頭比2.5未必貴太多

dap就4.4比2.5除咗厚度問題外其他都係4.4好,尤其短路問題,用得鋁殼的dap都有出過事 ...
但其他4.4頭比2.5未必貴太多  <--  用得4.4頭,  大廠就會標明係 日本sony 4.4頭同款來貨..  已經值舊幾兩舊水.. 你去淘佬問下價先好播..  仲有好多插,好多花式玩添..

所以你話, 一出4.4 , 係咪等於同 sony 宣傳...  

所以, 如果用 死肥kann 既2.5,  又用左8芯原裝金寶線4.4頭,  
係咪要買番個 有 s/n number 既轉駁頭,  先唔會被十萬級玩家恥笑..

z1+大奶罩+細z1r , 就差唔多十皮啦.  

不過.. 我用兩千蚊就夠秒佢..

附件

25a8005cee946a024e0d751b5e47806a.jpg(14.87 KB)

2019-4-27 10:58 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-27 10:49 PM 發表

見係講到 2.5頭 好似唔識彎咁, 咁等我黎實現你既願望..

你想問我點樣用到佢彎呢, 有乜野窿要轉體180度插入去先搞成咁...  

答案係..
未插過窿, 仲係處既, 就已經彎左..

馬雲淘佬野, 運得過黎, 係咁上下..

至於隔離枝有 s/n number 既2.5公轉4.4母, 就比已前面果支彎左既插頭, $$貴左100倍... 無 ...
手上古河, 歐亞德, 用左兩年啦, 仲未彎, 拗呢

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-4-27 11:05 PM 發表

手上古河, 歐亞德, 用左兩年啦, 仲未彎, 拗呢
你咪拎出街, 試下俾我無源前級兩粒蛋蛋 fing中一野時打中睇下 彎唔彎 .. 果兩粒蛋蛋拎出街, 如果唔係袋入面 拎出黎就咁fing, 都好大殺傷力咖..   小黑個mon都已經被佢打裂左..

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-27 11:10 PM 發表

你咪拎出街, 試下俾我無源前級兩粒蛋蛋 fing中一野時打中睇下 彎唔彎 .. 果兩粒蛋蛋拎出街, 如果唔係袋入面 拎出黎就咁fing, 都好大殺傷力咖..   小黑個mon都已經被佢打裂左.. ...
對2.5最大損害應該係拎出街用, 插住部機, 機同耳機線係個袋跟住個人動作搖, 碰, 撞, 我估係呢個原因令到個插頭同插座出問題,

我用的機100%係有地方坐定先至拎出尼用, 所以到而家為止仲未有問題發生

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-4-27 11:14 PM 發表

對2.5最大損害應該係拎出街用, 插住部機, 機同耳機線係個袋跟住個人動作搖, 碰, 撞, 我估係呢個原因令到個插頭同插座出問題,
我用的機100%係有地方坐定先至拎出尼用, 所以到而家為止仲未有問題發生 ...
2.5公轉4.4母, 如果用s/n number 果隻硬轉換插,  俾粒蛋蛋fing中, 一定 J J 都拗彎埋..
所以要用 2.5 中間用金寶軟線 , 焊去4.4母既插頭..
難聽D 講句, 圖中果舊彎Q左既2.5頭, 彎左就一於掉左佢, 換個新既, 用螺絲批係四個頭夾番實條線好過..

有D 喇叭線D銅線又粗,又硬到hi hi, 想轉去2.5頭, 真係焊都廢鬼事.. 用螺絲批搞掂就算..

引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2019-4-27 02:21 PM 發表

ES9038PRO 同 AK4497EQ 差唔多時間推出,唔知點解依家才有雙 ES9038PRO 的 DAP。
其實兩粒根本都唔同級數,信噪比都差一節,4497eq更適合同9028 pro互相比較。9038pro係8聲道設計,係設計比av amp 、藍光機用,本身就唔係設計比人出街用,只係廠商強行放落去dap度。你睇今次kann 成7400電續航都係得9小時就知粒dac係超食電。

引用:
原帖由 spy12 於 2019-4-28 03:25 PM 發表

其實兩粒根本都唔同級數,信噪比都差一節,4497eq更適合同9028 pro互相比較。9038pro係8聲道設計,係設計比av amp 、藍光機用,本身根本就唔係設計比人出街用,只係廠商強行放落去dap度。你睇今次kann 成7400電續航都係得9小時就知粒dac好食電。 ...
索六萬出現, 基本反人類正常行為,  但其他大店又無得唔跟..

嫌size大既人,食電又乜, 阿之阿左既, 係2019年起可以番鄉下啦..

HK租金都皮幾兩皮, 一個月,
幾皮野旗艦, 大陸大把小朋友逗多幾封利是就買到..

people are never satisfy even AK created sp1000 amp and waiting another flagship with another amp again.

It is wise decision not issue the amp for sp1000, rather focus on next level products.

回覆 引用 TOP

下一代就是 AK4499EQ 了,唔知係咪又好晒電?

https://cdn.discuss.com.hk/t/7f4b44/f/800x0/http://imgsrc.baidu.com/forum/pic/item/edbb312ac65c1038acc0b6e2bc119313b17e89bb.jpg
引用:
原帖由 YouKnowWho 於 2019-4-29 12:37 PM 發表

下一代就是 AK4499EQ 了,唔知係咪又好晒電?
全部大廠進入兩三皮旗艦時代。

ps 大法之后要炒人

大陸有有發佈會了, 音色吾算有太大驚喜, 不過椎力好堅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-29 08:13 PM 發表

全部大廠進入兩三皮旗艦時代。

ps 大法之后要炒人
只係炒手機部員工

https://cdn.discuss.com.hk/t/7f4b44/f/800x0/http://imgsrc.baidu.com/forum/pic/item/edbb312ac65c1038acc0b6e2bc119313b17e89bb.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-4-27 11:28 PM 發表

2.5公轉4.4母, 如果用s/n number 果隻硬轉換插,  俾粒蛋蛋fing中, 一定 J J 都拗彎埋..
所以要用 2.5 中間用金寶軟線 , 焊去4.4母既插頭..
難聽D 講句, 圖中果舊彎Q左既2.5頭, 彎左就一於掉左佢, 換個新既, 用螺絲批係四個頭夾番實條線好過..

有D 喇叭線D銅線又粗,又硬到hi hi, 想轉去2.5頭, 真係焊都廢鬼事.. 用螺 ...
你個母座接頭也要焊…何來螺絲? 你個轉插3.5才用螺絲
不要混作一起説…
你有無推介~自家産品(旦旦)比SONY 服務員試?

引用:
原帖由 抽水皇 於 2019-4-30 10:48 PM 發表

你個母座接頭也要焊…何來螺絲? 你個轉插3.5才用螺絲
不要混作一起説…
你有無推介~自家産品(旦旦)比SONY 服務員試?
你自己揾d 硬線焊去 2.5公頭 或 4.4 公頭, 試完幾次你就知 發生乜事

下次拎張micro sd ,  抄左水星 1812 評語 flac,  如大法有令女 先叫令女試。  

揾仔 hehe 呢家野對 老人家黎講係激得濟

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-5-1 06:56 PM 發表

你自己揾d 硬線焊去 2.5公頭 或 4.4 公頭, 試完幾次你就知 發生乜事
硬線都可以焊在2.5公頭到、你小學老師…無教用uv膠加固咩!
叮噹猫真係收收埋埋唔教你…
唔識唔跟要!去水晶甲店請教下uv膠用法、顺便加固D貓爪。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。