註冊 登入

忍咗兩年,終於都忍唔住買咗SP1000

覺得部SP1000MRG聲底同AK240好似, 

部機好食電, 聽DSD兩個鐘食左30%電

利申: 用家

精選樓盤
引用:
原帖由 domo4266 於 2019-4-15 06:29 PM 發表

好明顯俩部機個聲底完全唔同啦,你配乜耳機會聽出咁嘅聽感咁勁揪?😂

引用:
原帖由 kaleong1981 於 2019-4-15 06:48 PM 發表

好明顯俩部機個聲底完全唔同啦,你配乜耳機會聽出咁嘅聽感咁勁揪?😂
可以分得出部機有咩分別既耳機咯!

而家諗緊賣吾賣鬼左佢

回覆 引用 TOP

5月又話出旗艦,唔知真定假

引用:
原帖由 mickyfung1010 於 2019-4-15 11:33 AM 發表

好靚
真係包裝同機身造工都好靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cyrusp 於 2019-4-15 10:59 PM 發表

5月又話出旗艦,唔知真定假
我都有考慮過呢個問題,不過諗住佢出新旗艦應該都係天價,我都唔捨得買住
而我買呢部其中一個原因係佢個價回落到我可接受水平,所以就買咗喇。
到新旗艦再落到呢個價,都已經又兩年後啦,如部機係正,或者到時再換

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 au79 於 2019-4-13 06:34 PM 發表

多謝師兄分享
我呢條已經換咗moon audio black dragon
更貴的線我暫時未捨得買
換番條AWG20 銀線, 當堂精神曬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-4-15 06:29 PM 發表

我覺得ak電好襟用,我好小聽dsd,我部240【主力機】都聽左3.4年,多數聽flac,最近測左2次重用到7小時15分,講都無人信,當然我唔止一部機,2.3部輪流用,問代理佢話咁好狀態唔好換電,唔知2年後重有無電換?相換sp1000又無理由將部240賤賣。

我多數每次聽2小時左右。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hingota 於 2019-4-16 12:48 PM 發表

我覺得ak電好襟用,我好小聽dsd,我部240【主力機】都聽左3.4年,多數聽flac,最近測左2次重用到7小時15分,講都無人信,當然我唔止一部機,2.3部輪流用,問代理佢話咁好狀態唔好換電,唔知2年後重有無電換?相換sp1000又無理由將部240賤賣。 ...
240二手而家吾值咩錢,
SP1000 SS個3D感真係好強
SP1000MRG 聽DSD真係倒水一樣個電量, 聽左3首DSD, 個電量已經減左8%, 相反聽3首 16/44.1 FLAC, 好似都扣吾到2%

回覆 引用 TOP

有冇巴打試過Ve8 夾sp1000mrg?
試完唔知係咪未run in,d聲太暖
反而sp1000ss 通透好多
但係金真係好靚,好矛盾…決定唔到買邊部
我重搵緊player夾Ve8 有冇推介?

引用:
原帖由 vincent92 於 2019-4-16 02:23 PM 發表

有冇巴打試過Ve8 夾sp1000mrg?
試完唔知係咪未run in,d聲太暖
反而sp1000ss 通透好多
但係金真係好靚,好矛盾…決定唔到買邊部
我重搵緊player夾Ve8 有冇推介? ...
金機本身就係暖聲向

回覆 引用 TOP

引用:

AK 240 同 380 相差都幾大, AB 試一聽就知,但380同SP1000分別好細, AB 我都聽唔出大分別

引用:
原帖由 kinhun 於 2019-4-16 04:31 PM 發表

AK 240 同 380 相差都幾大, AB 試一聽就知,但380同SP1000分別好細, AB 我都聽唔出大分別
380無係手, 但係SP1000同SP1000MRG分別都幾大

引用:
原帖由 domo4266 於 2019-4-16 07:00 PM 發表

380無係手, 但係SP1000同SP1000MRG分別都幾大
師兄覺得邊部啱聽D?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。