幾佰文耳機邊隻好?

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-5-5 12:12 PM 發表

另外今年係2019年,   玩線玩家, 唔該係2020年前,
準備定一推  
2.5 to 4.4
3.5 to 4.4
3.5 to 3.5
之類一大推轉駁線, 轉駁頭, 因為標準一定係要就 4.4平衡線..
仲有type c 轉 4.4出,  就算4.4其實只係單端..

係2020年 over 兩千蚊既野 仲走玩3.5野, 唔該真係搵窿捐算..
...
幾時發文分享淘寶神圈耳機秒ie800s之類文章?

生活令到我們忘記時間,但時間吾可以令我們忘記生活...
                                               BY CHI LAM
熱賣及精選
引用:
原帖由 suffocation 於 2019-5-5 12:26 PM 發表

(用緊巨磚試 8芯金寶線 zs10 pro)

拎無源前級黎試動圈, 動圈無番10mm 以上

基本可以唔駛試 都知即秒既後果..

拎舊耳機zst 都可以秒到..講中頻人聲..

....

宜家屋企最大獲既係...

全部高阻15.4mm 平耳好唔好全斬頭, 駁一斷仔去 0.78頭, 走去駁 8芯金寶線...  

諗住用 300 ohm 314白色平耳開刀..

.........

有時 HK D 磚家, 真係幾無用.. 一見到巨磚 索十萬 就腳仔軟,

連拎部墨菊 仙女上去同 索十萬 挑機打下卡, 同場映下相都唔敢

鬼咩, 乜都同人鬥原裝, 咁梗係 兩萬蚊原裝輸俾人十萬蚊原裝啦..

附件

2019-05-05_124850.jpg(108.48 KB)

2019-5-5 12:50 PM

引用:
原帖由 suffocation 於 2019-5-5 12:26 PM 發表

咁樣都夠秒啦

月中個耳機展 無令人示範耳機, 一於罷去啦

附件

-3962f6a86b3ca24d.jpg(53.13 KB)

2019-5-6 12:45 PM

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-5-5 12:46 PM 發表

(用緊巨磚試 8芯金寶線 zs10 pro)

拎無源前級黎試動圈, 動圈無番10mm 以上

基本可以唔駛試 都知即秒既後果..

拎舊耳機zst 都可以秒到..講中頻人聲..

....

宜家屋企最大獲既係...

全部高阻15.4mm 平耳好唔好全斬頭, 駁一斷仔去 0.78頭, 走去駁 8芯金寶線...  

諗住用 300 ohm 314白色 ...
有熱誠、就快D斬頭…好多人等你作品

引用:
原帖由 抽水皇 於 2019-5-6 01:20 PM 發表

有熱誠、就快D斬頭…好多人等你作品
0.78母頭 七蚊粒

Ie40pro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 musicfreak 於 2019-4-23 12:01 AM 發表

在音嚮世界裏從來沒有一套所謂必好規格。

好老實,我不是耳機迷更不會吹噓自己的東西天下無敵。我只是覺得215播簡單嘢很好聽,這也是我最常用的耳機 (我有很多耳機)。在此分享罷了。  ...
Sony n3ap 吊打 se215

引用:
原帖由 daisukemoi 於 2019-4-26 11:58 AM 發表

請問下
1more triple driver E1001
還可以嗎

自己預算約HKD700左右
buy ibasso it01 , it is better

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2019-5-23 10:25 PM 發表

buy ibasso it01 , it is better
thank you for the advice.

ibasso it01
is kind of true wireless earbud
not wired earbud
right?

My Audio: Oops!...I did it again, Can’t Help Falling In Love with You (Haley Reinhart)
My Video: YouTube
My Game: 大航海時代Online
My Book: 凡人修仙傳之仙界篇, 詭秘之主

回覆 引用 TOP

二手im50點睇

你個帖!點解沉?因我今早檢舉。
( 2007注會員!)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2019-5-23 09:24 PM 發表

Sony n3ap 吊打 se215
Ie40pro唔錯,賣斷市。

回覆 引用 TOP

e3000 最好

回覆 引用 TOP

zsn就唔好啦
我自己買完,高音吉耳,低音又多過頭
唔係自己有final 既filter turn 下,跟本就哂錢,
正正常常買對e1000 e2000 都好過zsn

回覆 引用 TOP

都唔同價錢,咁比好似好唔公平.....
不過出面係好多都好過215既

回覆 引用 TOP

樓主,平平地買小米的都ok。

如果花到$300以上,建議玩「真無線藍芽耳機」

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。