[攝影器材選購] olympus e-m5 mark II

olympus e-m5 mark II E-mail 此主題給朋友

olympus e-m5 mark II 好唔好用,有咩優點和缺點(除左M43),昨天去了沙田 百xx試機唔錯幾滿意 ,$6990。 我會用嚟影相拍片
我鍾意部因為有得
180度反mon
插mic
zoom得遠
三防(防塵、防滴及耐寒機身)
五軸防震
我應該會買但係要過咗測驗睇埋成績先有機買,我要出一半錢。
我有部Nikon 1 J5

熱賣及精選
good, I like Sony, RX100, Mark 6, It costs UK$6,500 at Mongg Kok .

引用:
原帖由 Cherry2018 於 2019-3-24 08:36 PM 發表

olympus e-m5 mark II 好唔好用,有咩優點和缺點(除左M43),昨天去了沙田 百xx試機唔錯幾滿意 ,$6990。 我會用嚟影相拍片
我鍾意部因為有得
180度反mon
插mic
三防
五軸防震
我有部Nikon 1 J5 ...
買O記機上旺角星際專門店會平一點

引用:
原帖由 Cherry2018 於 2019-3-24 08:36 PM 發表

我鍾意部因為有得
180度反mon
插mic
三防
五軸防震
我有部Nikon 1 J5 ...
部機4年幾… 如果你手頭上有m43 lens 考慮新機種… em1 mark ii

引用:
原帖由 pass1001 於 2019-3-26 11:50 PM 發表

買O記機上旺角星際專門店會平一點
價錢唔係爭好多呀,喺大鋪買我覺得有保障多啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sun0001 於 2019-3-27 12:25 PM 發表

部機4年幾… 如果你手頭上有m43 lens 考慮新機種… em1 mark ii
太貴比唔起,我唔想過一萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c0179614 於 2019-3-26 06:52 PM 發表

good, I like Sony, RX100, Mark 6, It costs UK$6,500 at Mongg Kok .
我要有得換鏡頭

回覆 引用 TOP

機就一分錢一分貨啦, 我都好鐘意個反芒。要靚一定要買pro lens但有心理準備好重。 唔想重剩係買定焦,一流! 一定要加原裝手柄超好揸,淘寶果啲唔得。 以前旺角好多免費堂上,我重記得Civic sir. 上完堂可以半價買鏡,超抵!!!

引用:
原帖由 NickSir 於 2019-3-27 08:37 PM 發表

機就一分錢一分貨啦, 我都好鐘意個反芒。要靚一定要買pro lens但有心理準備好重。 唔想重剩係買定焦,一流! 一定要加原裝手柄超好揸,淘寶果啲唔得。 以前旺角好多免費堂上,我重記得Civic sir. 上完堂可以半價買鏡,超抵!!! ...
我都諗住買手柄

回覆 引用 TOP

我在旺角買,但不是星際專門店. 6990 是EM5 II + 14-40 PRO LENS
大鋪買都好似不是PRO的

引用:
原帖由 lcm2007 於 2019-3-29 04:16 PM 發表

我在旺角買,但不是星際專門店. 6990 是EM5 II + 14-40 PRO LENS
大鋪買都好似不是PRO的
百xx鏡係14-150mm,我要zoom得遠,我要影遠野

回覆 引用 TOP

我都買左冇耐,唔錯,借問各位搵唔搵地方重有原廠手柄賣?我搵哂好多地方都話冇

引用:
原帖由 iris1231hk 於 2019-3-31 08:49 PM 發表

我都買左冇耐,唔錯,借問各位搵唔搵地方重有原廠手柄賣?我搵哂好多地方都話冇
我都想買,我都唔知邊度有得買。 各位能解答嗎?

回覆 引用 TOP

我剛剛在百老匯買了E-M5 Mark II😁✌🏻

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。