註冊 登入

4k 電視介紹及請教

4k 電視介紹及請教 E-mail 此主題給朋友

Hi,
請問4k 電視是否最細要42"? 
因為sofa 到牆只有2米,所以想買細部d , 但4k 好似42"起跳。

我睇有以下電視:請給意見:
Philips 43PUD6701
小米4S 43"
SONY KD-43X7000E
SAMSUNG UA43NU7100JXZK

注:應該上面都可以掛牆瓜

謝謝分享用後心得

精選樓盤
其實睇4k 冇返55以上 係分別唔大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goconnect 於 2019-3-7 01:57 AM 發表

Hi,
因為sofa 到牆只有2米,所以想買細部d , 但4k 好似42"起跳。

小米4S 43"
SAMSUNG UA43NU7100JXZK

謝謝分享用後心得 ...
通常43吋,飛利浦可到深水埗睇睇,畫汁如接受到,咩牌子其實都冇咩所謂...

引用:
原帖由 v369234 於 2019-3-7 09:59 AM 發表

通常43吋,飛利浦可到深水埗睇睇,畫汁如接受到,咩牌子其實都冇咩所謂...
我都是睇價錢,其中選佢。

謝2位回覆

回覆 引用 TOP

sony 43x8500F 其實最好系55。

回覆 引用 TOP

55 即是55寸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goconnect 於 2019-3-7 01:57 發表

Hi,

小米4S 43"
SAMSUNG UA43NU7100JXZK

Samsung 7100就唔多清楚,不過7400我剛入就唔多推介了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 goconnect 於 2019-3-7 01:57 AM 發表

Hi,

小米4S 43"
SAMSUNG UA43NU7100JXZK

買4K電視顔色要靚固然重要,但兼容到周邊設備更加重要

引用:
原帖由 真。灰美媚 於 2019-3-9 05:43 PM 發表

買4K電視顔色要靚固然重要,但兼容到周邊設備更加重要
買定ps 5 用…不想每次電視又落後一級…

現時ps pro 用無4k 電視。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

4K 最少都要65吋

8K 最少75吋

S牌有40“,$2000頭,非常抵用!但介面老實講,不太理想

引用:
原帖由 starwise 於 2019-3-17 09:27 AM 發表

S牌有40“,$2000頭,非常抵用!但介面老實講,不太理想
S太多不知說什麼…可比model?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ken_Cheng8 於 2019-3-16 11:54 PM 發表

4K 最少都要65吋

8K 最少75吋
師兄65Z9F買左未,部G都就快呢....

引用:
原帖由 v369234 於 2019-3-17 11:17 AM 發表

師兄65Z9F買左未,部G都就快呢....
未到價......再跌下先🤭

回覆 引用 TOP

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。