Type C to 3.5mm

Type C to 3.5mm E-mail 此主題給朋友

盲衝咗條咁嘅嘢
🙄🙄🙄🙄🙄🙄
想問吓有冇C兄玩過?
😊😊😊😊😊😊😊

附件

IMG_20190306_191608.jpg(240.57 KB)

2019-3-6 07:48 PM

IMG_20190306_193517.jpg(315.56 KB)

2019-3-6 07:48 PM

熱賣及精選
用後報告
勁呀😎👍🏻
好過之前用嗰條Db Magix
大力咗因為我較到最細聲仲覺得有啲大聲,可能老人家唔似後生仔用iem要開到隔離都聽到佢聽緊乜咁😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜
但呢支嘢出廠Mode都咁大力,冇得調轉降番個gain就有啲濕滯,底噪都勁咗,
而且低頻對我嚟講都Over咗,我唔係咁重口嗰種人🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄

P.S:附圖係我較嘅聲量

附件

Screenshot_20190307_000014_com.aspiro.tidal.jpg(74.24 KB)

2019-3-7 12:01 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爆烈風隔 於 2019-3-6 07:48 PM 發表

盲衝咗條咁嘅嘢
🙄🙄🙄🙄🙄🙄
想問吓有冇C兄玩過?
😊😊😊😊😊😊😊
請問 how much?

試玩過,power真係堅,直頭堅過龍,駁完試聲幾乎俾佢震聾,
仲驚住耳機都燒埋,好彩冇事;聲底基本都係偏中下盤,低頻
夠力潛得深但係高頻容易失控;聽蔡琴或者鼓聲會幾過癮,但
係如果喜歡標高音就唔掂,容易拆聲;另外條線太幼,雖然摸
上手質地都OK,但係總覺得吊住好似好易會斷。

奉勸一句,雖然價錢唔係貴,不過真係試啱先好買,依隻野真
係唔係人人接受到

引用:
原帖由 Lobo1717 於 2019-3-7 10:31 AM 發表

請問 how much?
$399
升掣求其中入一間買嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 joeny 於 2019-3-7 08:58 PM 發表

試玩過,power真係堅,直頭堅過龍,駁完試聲幾乎俾佢震聾,
仲驚住耳機都燒埋,好彩冇事;聲底基本都係偏中下盤,低頻
夠力潛得深但係高頻容易失控;聽蔡琴或者鼓聲會幾過癮,但
係如果喜歡標高音就唔掂,容易拆聲;另外條線太幼,雖然摸
上手質地都OK,但係總覺得吊住好似好易會斷。

奉勸一句,雖然價錢唔係貴,不過真係試啱先好買,依隻野真
係唔係人人接受到 ...
我就已經再買番支Db magix
算喇!!!
支Hidizs用咗1 day真係頂唔順,我都怕燒單元,
另外係用咗佢底噪太勁之餘冇咗之前用Db嗰陣幼細嘅感覺,人聲又前咗好多感覺好似迫得太埋咁

引用:
原帖由 爆烈風隔 於 2019-3-9 01:43 AM 發表

我就已經再買番支Db magix
算喇!!!
支Hidizs用咗1 day真係頂唔順,我都怕燒單元,
另外係用咗佢底噪太勁之餘冇咗之前用Db嗰陣幼細嘅感覺,人聲又前咗好多感覺好似迫得太埋咁 ...
請問樓主用緊邊隻耳機? 如果轉用大食啲,受火啲嘅耳機,會唔會好啲?

我自己用緊HTC果條
唔識分好唔好,但而家聽歌已經拍得住以前用既V30+

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aussieman 於 2019-3-9 01:19 PM 發表

請問樓主用緊邊隻耳機? 如果轉用大食啲,受火啲嘅耳機,會唔會好啲?
我用Campfire太陽神,
一圈三鐵

奇就奇在我買之前人人都話佢難推,我就覺得佢根本唔係食推力,而係需要好嘅音源同埋背景夠靜嘅DAP,所以條Hidizs我呢對嘢真係食唔起!!!

回覆 引用 TOP

搵日有時間帶埋隻E5000再去試試

回覆 引用 TOP

買左 moshi 果條
但插落我部 sony ZX 吾得
ZX2 先至得
上綱 check 過原來吾係部部手機兼容

I am too attached to Chelsea. My blood is blue and it won't change....."
終於有時間再試試Hidizs條type c to 3.5mm,
講返個配置先,手機係Note8,播歌用Neutron,
上次用A3(Sony)試,volume個過10高音就開始拆 ;
今次帶左另外兩副比較受火嘅iem,Z5 同 E5000,
先試Z5 volume 30-34 個人可接範圍 ; 至於E5000 
volume 50-60 係個人可接受範圍 ; 音質方面雖然未
至於衰聲,但係僅只係音量夠,完全推唔出兩副iem
應有嘅野出黎,真係高不成低不就,定係佢本來個定
位係用黎推入門嘅耳牛呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nipnipinmymind 於 2019-3-12 17:27 發表

買左 moshi 果條
但插落我部 sony ZX 吾得
ZX2 先至得
上綱 check 過原來吾係部部手機兼容
係咪有3點5mm出嘅手機一定唔得。。比如note9...

回覆 引用 TOP

type c  To 2.5  一定多人狗衝    

唔係應該 typc c to 4.4mm 先會多人衝咩?

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。