• 瀏覽: 21,290
  • 回覆: 90
官網開放左預訂EOS RP, 仲有送接環+電同其他優惠
https://store.canon.com.hk/osp/eos-rp.html
大家點睇?

CP好高, 有興趣, 不過想試一試部機先

回覆 引用 TOP

機身平但鏡貴呢,機喺輕同細,但鏡就枝枝都大大碌,又無機身防震,不過牙膏廠喺咁㗎啦,都唔喺第一次,永遠慢人一步到位。

如贈品合用 就 真係 抵  是 吸引 EOS FF 用家

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 eBAY0617 於 2019-2-21 04:50 PM 發表

機身防震? CHING 無用過CANON?
鏡頭唔算貴, 更何況有接環可以用到其他CANON 鏡
其實你試過機身防震未?老實講我以前都覺得機身防震比唔上鏡防,但用過機防就知同鏡防嘅分別,尤其喺拍片嘅穩定度,如果你齋影相,梗喺分唔到啦!

回覆 引用 TOP

有D唔明C記搞乜,無啦啦出部入門FF無反。今時今日肯俾錢買部相機的人一係專業/搵食/愛好人事,一係唔識影想學pro/身痕人事,共通點係要買貴野勁野,佢哋未必有用識用,但只要好野就貴貴都俾錢。如果要諗平的站用電話影算啦,都可以夠用。成個相機市場基本上只有high end 有人買。你見S記無入門FF,最基本個部都係打pro model,所以我買都買R 唔買RP。如果C記用返EOSM 既戰略去推FF 就死得,打4條戰線,真係咁多人買相機咩,遲早好似Nikon 1咁⋯⋯

引用:
原帖由 mrimpossible 於 2019-2-23 11:01 AM 發表

超同意。真心等緊部新高階機。C記牙膏冇咩機會幫趁到喇。
我有6D Mark ii, 用個live view mode 影,咪同 rp 一樣,只係個processor快左,6D舊電㩒過 rp , 諗唔到點解換,不如買支小小白好過。

回覆 引用 TOP

出部幾年前既機
幫手清電子垃圾

C 粉就當如豬如寶
唉  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mama_mama 於 2019-2-22 19:27 發表

有D唔明C記搞乜,無啦啦出部入門FF無反。今時今日肯俾錢買部相機的人一係專業/搵食/愛好人事,一係唔識影想學pro/身痕人事,共通點係要買貴野勁野,佢哋未必有用識用,但只要好野就貴貴都俾錢。如果要諗平的站用電話影算啦,都可以夠用。成個相機市場基本上只有high end 有人買。你見S記無入門FF,最基本個部都係打pro model,所以我買都買R 唔買RP。如果C記用返EOSM 既戰略去推FF 就 ...
2017 年 6d2 sensor
加埋 eosm 迷你電 
擺明清舊零件

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]