註冊 登入

新手一問hiby ibasso fiio那個好

新手一問hiby ibasso fiio那個好 E-mail 此主題給朋友

hiby r6,ibasso dx150,fiio m9那個好

精選樓盤
引用:
原帖由 海狗城 於 2019-2-9 09:10 PM 發表

hiby r6,ibasso dx150,fiio m9那個好
你試左未

去搵間耳機鋪,試曬呢三款機,試完覺得邊部啱心水就買邊部。

回覆 引用 TOP

多謝兩位師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-2-9 09:22 PM 發表

你試左未
r6同dx150都試過個人覺得150好一的
m9就未試

引用:
原帖由 海狗城 於 2019-2-9 10:28 PM 發表

r6同dx150都試過個人覺得150好一的
m9就未試
你係咪試 r6 pro定係普通 r6?

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2019-2-9 10:32 PM 發表

你係咪試 r6 pro定係普通 r6?
普通r6

引用:
原帖由 海狗城 於 2019-2-9 10:32 PM 發表

普通r6
你可以試下r6 pro佢仲有4.4平衡輸出, 佢個3.5同普通r6嘅3.5都好似有啲唔同 ( 利申 全部都冇聽過)

呢個價位仲有SR15

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨Leo 於 2019-2-9 10:38 PM 發表

你可以試下r6 pro佢仲有4.4平衡輸出, 佢個3.5同普通r6嘅3.5都好似有啲唔同 ( 利申 全部都冇聽過)
因為耳機有2.5mm插

回覆 引用 TOP

睇你用唔用app聽歌多,我r6 ss同dx150都有,如果你入歌既就建議dx150因為啲聲相對實正啲,但如果玩apps聽歌就唔好簡150,因為後期流暢道冇r6咁好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海狗城 於 2019-2-9 09:10 PM 發表
有4.4  插既耳機 先好去鋪頭試..
用2.5既就俾多兩舊水,買個 2.5轉4.4既轉駁頭.

你拎3.5去, 人地鋪頭心裡面 會恥笑你咁都學人聽 hiby r6 pro..   , 一聽你拎十部機玩任試, 人地自然想踢你走,

一係就鋪頭有女既, 就出美人計,梗係當你 肥水魚咁劏. 點你D 哥仔買D無謂野..   至少條女見你混吉, 條女俾黑面你, 你都唔好意思出聲鬧番佢轉頭..

我舊年試R6 & DX150, 覺得兩部機取向唔同~
R6 人聲方面突出
DX150 低音質&量; 樂器動態好
我當時係用um pro30+3.5銅銀混編試, 最後入手R6

樓主帶埋自己耳機試清楚先好買~

[img][/img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kzzstzst 於 2019-2-10 12:56 AM 發表

有4.4  插既耳機 先好去鋪頭試..
用2.5既就俾多兩舊水,買個 2.5轉4.4既轉駁頭.

你拎3.5去, 人地鋪頭心裡面 會恥笑你咁都學人聽 hiby r6 pro..   , 一聽你拎十部機玩任試, 人地自然想踢你走,

一係就鋪頭有女既, 就出美人計,梗係當你 肥水魚咁劏. 點你D 哥仔買D無謂野..   至少條女見你混吉, 條女俾黑面 ...
我:我係要用3.5mm頭試,打我呀笨。     

你: 好呀

。。。。。。下省三千字

回覆 引用 TOP

國產機,點都有點介心

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。