註冊 登入

黑磚4.4頭維修

黑磚4.4頭維修 E-mail 此主題給朋友

Ching們
4.4頭有小小鬆,有時-bin耳機細聲d要用手輕輕點下個頭先正常番😫
請問係吾係整完要從新煲過?😓
Tks!

精選樓盤
引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-11 09:59 PM 發表

Ching們
4.4頭有小小鬆,有時-bin耳機細聲d要用手輕輕點下個頭先正常番😫
請問係吾係整完要從新煲過?😓
Tks!
師兄部黑磚過咗保養未?維修費貴嗎?

引用:
原帖由 林燊 於 2019-1-11 10:30 PM 發表

師兄部黑磚過咗保養未?維修費貴嗎?
末過保

引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-11 10:39 PM 發表

末過保
未整所以吾知幾$,要從頭煲過就要考慮下先🙄

引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-11 11:02 PM 發表

我嗰部上個月過咗保養期,暫時未有問題,怕啲維修費好貴……

引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-11 11:02 PM 發表

我估整插頭應該郁唔到主板上面電容,應該唔使再煲嘅……

回覆 引用 TOP

插頭只關金屬接觸問題,
完全同煲機兩回事,
有冇其他耳機插試試?
再有事要返去維修……'

回覆 引用 TOP

引用:

會唔係條耳機線個頭問題,我之前都試過玉匣個耳機頭有沙沙耳,攞去維,sony 話部機個頭冇問題,應該係我個4.4個插頭問題,我再check 下條耳機線個頭有少少甩咗度金 , 但sony 都有幫我換左個4.4,整完後我再用同條線都有同樣問題,但換左第二條就冇事,你check下會唔會關個頭事

回覆 引用 TOP

可試吓用小量 contact grease輕抹插頭,可改善接觸不良問題。

回覆 引用 TOP

吾該哂各位🙇,已check過條cable冇問題。請問換頭要等幾耐先拿得番部機?

引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-12 12:03 PM 發表

吾該哂各位🙇,已check過條cable冇問題。請問換頭要等幾耐先拿得番部機?
我之前換頭約2-3個星期

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 林燊 於 2019-1-11 11:20 PM 發表

我嗰部上個月過咗保養期,暫時未有問題,怕啲維修費好貴……
黑磚可以去續保喎, 一年$623, 我未過保去續, 到期會自動多一年保, 你過左保要先俾佢地CHECK機, CHECK完無事可以續, 當然CHECK機錢無得減返, CHECK機好似$180, 唔知有無加到, 你可以打去客服問吓先!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 awgm 於 2019-1-12 12:03 PM 發表

我上年8月換過一次, 係4.4插頭問題, 換插頭就得, 唔駛再煲過, 一星期唔駛就可以攞返, 之後再續多一年保, $623

引用:
原帖由 puimanyip 於 2019-1-12 04:00 PM 發表

我上年8月換過一次, 係4.4插頭問題, 換插頭就得, 唔駛再煲過, 一星期唔駛就可以攞返, 之後再續多一年保, $623
唔該晒各位!!🙇🙇🙇請問除帶機及正單仲要帶d乜上repair center?

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。