• 瀏覽: 5,263
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
大家好,屋企部電視用左2個月,3日冇開,是點知星期四夜晚諗住打機點知爆左,打去三星安排師傅上門,師傅睇相話人為衝擊形成會收700元檢查,換零件又成3千幾。但我睇番是屋企cam唔覺有衝擊過,係有抹過,但會爆成甘。會唔會唔一定係人為,而係果日凍左,營幕收縮死點壓爆左?
我用甘耐都冇試過新用甘爆。

附件

2D65B866-822D-487E-B7E3-56DE0868565F.jpeg(247.3 KB)

2018-11-24 01:26 PM

7E94CBB3-4D2F-4032-A9B5-ABDE63C46930.jpeg(97.81 KB)

2018-11-24 01:26 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
因為三星話有衝擊點,都唔理咩原因,當人為形成。
希望大家俾d意見。謝謝

而家D電視屏又薄又盛,抹電視時不要一手按屏太大力按住抹

回覆 引用 TOP

三星一句人為,所有保養等於白費,要比錢整真係笑話🤣🤣,韓國既售後服務就係咁!所以見到啲機有幾靚,都唔夠膽買!

引用:
原帖由 Jansenyin 於 2018-11-24 01:27 PM 發表

因為三星話有衝擊點,都唔理咩原因,當人為形成。
希望大家俾d意見。謝謝
比成$4000,我就唔會比啦,買過部其他牌子冇咁嬲

回覆 引用 TOP

換小米電視4K 1XXX-3XXX

回覆 引用 TOP

我買机時安裝師父叫唔好用水抹机!

回覆 引用 TOP

口同鼻抝

回覆 引用 TOP

其實我覺得最離譜係,3年保養,免費上門檢查。但到有事就先同你劃清界線,如果係你問題,我地要收你錢檢查,但你唔上黎睇,又點知咩問題。就算真係人為錯,你咪報維修費,換唔換就客既選擇,個保養名義上冇標準。700蚊檢查買機,說明書,網頁全部冇講,到約師傅先上門講要收費好奇怪。

回覆 引用 TOP

係咁架啦,買前講到天下無敵
買左之後,真係樣樣野同你計清楚架
免費上門檢查,部機冇事咪免費檢查
有事就要收檢查費架,人唔人為就佢地決定
有時call維修真係好受氣架,好似求佢地咁
因為韓國星星星係外判架,唔係星星星人黎
唔記得邊間公司,總之唔係星星星
咁慳得就慳架啦,佢都係食夾棍

我早2日又係爆左mon,打上去問左好耐都無人肯講換panel幾錢,死都要收$700上門檢查再叫師傅報價,我話如果師傅報完仲貴過買新咪PK,佢話規矩係咁,比佢激死。 等星期二師傅上唻報價再報過實價。 我部係55吋7100

引用:
原帖由 Lavi 於 2018-11-24 07:15 PM 發表

三星一句人為,所有保養等於白費,要比錢整真係笑話🤣🤣,韓國既售後服務就係咁!所以見到啲機有幾靚,都唔夠膽買!
Never never Korea

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2018-11-25 12:26 AM 發表

係咁架啦,買前講到天下無敵
買左之後,真係樣樣野同你計清楚架
免費上門檢查,部機冇事咪免費檢查
有事就要收檢查費架,人唔人為就佢地決定
有時call維修真係好受氣架,好似求佢地咁
因為韓國星星星係外判架,唔係星星星人黎
唔記得邊間公司,總之唔係星星星
咁慳得就慳架啦,佢都係食夾棍
...
消費者委員會投訴

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.
引用:
原帖由 BANBANBANBANBAN 於 2018-11-25 11:43 AM 發表

消費者委員會投訴
冇用架,入小額錢債啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 heinchun 於 2018-11-25 11:28 AM 發表

我早2日又係爆左mon,打上去問左好耐都無人肯講換panel幾錢,死都要收$700上門檢查再叫師傅報價,我話如果師傅報完仲貴過買新咪PK,佢話規矩係咁,比佢激死。 等星期二師傅上唻報價再報過實價。 我部係55吋7100 ...
我果部49寸的7100。所以我問cs係咪呢批機唔掂。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]