[其他] 黎緊有乜活動可以去影下相?

黎緊有乜活動可以去影下相? E-mail 此主題給朋友

利申: 今年先開始玩單反, 雞6D學緊...
有時出街或者去展覽, wine & dine 都會影下, 想練習景定人都有,
師兄們, 12月聖誕前仲有冇咩活動可以出席影下相?
(聖誕去日本)

熱賣及精選

6D 一代一啲都唔雞係我主力機,我去影活動影演唱會,人地拎 5D4 + 大白都影輸俾我,主要自己多影多練習構圖,唔好依賴哂乃震系統,訓練自己身體及手部穩定啲 !

回覆 引用 TOP

"香港國際攝影節" HKIPF,大把嘢學,正在舉行,有興趣自己google搵資料。

回覆 引用 TOP

冇啦... 個個等聖誕影燈飾, 你去日本影雪景啦

引用:
原帖由 cpc949 於 2018-11-12 03:33 PM 發表

琶洲去過一次自己搭車去,轉超多程車一程都要近三小時,一日來回都冇左五六個小時,攰到阿媽都唔認得! 加上琶洲展館我個人覺得、喺大陸嚟講真係好細,館外四周非常荒蕪,我話過下次除非有七人車來回,否則以後都唔會自己搭車去!

引用:
原帖由 SE337 於 2018-11-13 11:45 PM 發表

琶洲去過一次自己搭車去,轉超多程車一程都要近三小時,一日來回都冇左五六個小時,攰到阿媽都唔認得! 加上琶洲展館我個人覺得、喺大陸嚟講真係好細,館外四周非常荒蕪,我話過下次除非有七人車來回,否則以後都唔會自己搭車去! ...
係廣州坐地鐵轉到我暈,近年只去深圳會展,輕鬆好多

引用:
原帖由 cpc949 於 2018-11-14 09:28 AM 發表

係廣州坐地鐵轉到我暈,近年只去深圳會展,輕鬆好多
師兄你廣州去應該方便好多喎!?

我香港去就真係怕怕 !

引用:
原帖由 SE337 於 2018-11-14 09:34 AM 發表

師兄你廣州去應該方便好多喎!?

我香港去就真係怕怕 !
你當我係內地人?

引用:
原帖由 cpc949 於 2018-11-14 09:38 AM 發表

你當我係內地人?
冇當,只係你自己講由廣州起程,所以先咁講 !

引用:
原帖由 SE337 於 2018-11-14 09:41 AM 發表

冇當,只係你自己講由廣州起程,所以先咁講 !
我一般約埋幾個朋友去,由上水出發,到深圳坐和諧號上廣州再轉地鐵,而全程最辛苦係坐地鐵果程車

引用:
原帖由 cpc949 於 2018-11-14 09:47 AM 發表

我一般約埋幾個朋友去,由上水出發,到深圳坐和諧號上廣州再轉地鐵,而全程最辛苦係坐地鐵果程車
你由上水去可能已經算比我好,我由元朗 B1 去坐地鐵,左轉右轉轉到我頭暈,同個朋友去到陣間佢話下午6點約左人,要趕返香港,相約去前問明係咪全日得閒先搵佢,轉頭佢話趕住走我焗住陪佢早走,好掃慶!

之後我有去上海長會,果道大廣州琶州幾十倍,場地安排又好好,搭飛機去當旅遊去得好開心 !

另外講番琶州個展館內保安好串,佢地會針對某啲展位大聲用粗口鬧,例如擺得太出、或有啲宣傳廣播太大聲,聽現場好多展位商家透露,現場班保安要收著數,唔識做冇俾就搞事掃場,咁大型展會各地都有人參與,包括國外商家,管理咁差非常不知所謂 !

引用:
原帖由 是事旦旦 於 2018-11-13 11:52 AM 發表

冇啦... 個個等聖誕影燈飾, 你去日本影雪景啦
同屋企人去旅行邊影到相
又要湊小朋友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SE337 於 2018-11-14 10:22 AM 發表

你由上水去可能已經算比我好,我由元朗 B1 去坐地鐵,左轉右轉轉到我頭暈,同個朋友去到陣間佢話下午6點約左人,要趕返香港,相約去前問明係咪全日得閒先搵佢,轉頭佢話趕住走我焗住陪佢早走,好掃慶!

之後我有去上海長會,果道大廣州琶州幾十倍,場地安排又好好,搭飛機去當旅遊去得好開心 !

另外講番琶州個展館內保安好串,佢地會針對某啲展位大聲用粗口鬧,例如擺得太出、或有啲宣傳廣播太大聲 ...
玩命

回覆 引用 TOP

我報左12月16號個行山節, 有冇興趣一齊去影下山頂風景?

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。