註冊 登入

會唔會宜家買ipad 2018

會唔會宜家買ipad 2018 E-mail 此主題給朋友

ipad pro太貴了,over budget,而且我只係睇下片,文書野
但宜家買ipad 2018 會唔會太遲
唔知apple 會唔會好快出新既?
ipad mini 等極都唔出

回覆 引用 TOP

精選樓盤
我買了! 但發覺好多apps 都未fully support! 連facebook 都未support 出full screen, 有黑邊!

引用:
原帖由 nicholaslolo 於 2018-11-7 03:13 PM 發表

我買了! 但發覺好多apps 都未fully support! 連facebook 都未support 出full screen, 有黑邊!
佢好似講緊9.7寸版, 應該冇咩唔support

回覆 引用 TOP

等多2~3個月應該出新款

唔差在果少少時間

引用:
原帖由 vans022667700 於 2018-12-3 07:46 PM 發表

等多2~3個月應該出新款

唔差在果少少時間
ipad 9.7無咩誘因短期內會再有update

引用:
原帖由 nicholaslolo 於 2018-11-7 03:13 PM 發表

咪玩啦 iPad 2017,2018我都有 兩部都出到full screen

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k20031102 於 2018-12-4 08:45 AM 發表

ipad 2017 同 2018 都係9.7 有咩會短期內唔再有update?
連mini 4 都有緊update

唔好危言聳聽

引用:
原帖由 kelvin_rb26dett 於 2018-12-9 04:15 PM 發表

ipad 2017 同 2018 都係9.7 有咩會短期內唔再有update?

唔好危言聳聽
ipad pro都等左接近一年半先有update,ipad 2018已經支援apple pencil,除左可以換粒cpu之外,我真係諗唔到仲有咩可以update,iPad mini完全係另一條line既產品,mini確實有好大update空間,但iPad 2018絕對唔係,可能遲早會跟iPad pro轉用全面屏同face id,但唔係短期內既事。

引用:
原帖由 k20031102 於 2018-12-9 04:25 PM 發表

ipad pro都等左接近一年半先有update,ipad 2018已經支援apple pencil,除左可以換粒cpu之外,我真係諗唔到仲有咩可以update,iPad mini完全係另一條line既產品,mini確實有好大update空間,但iPad 2018絕對唔係,可能遲早會跟iPad pro轉用全面屏同face id,但唔係短期內既事。 ...
你部咩ipad pro ?
我用ipad pro 9.7 , 10.5, 11 都keep 住有update, 亦唔使等一年半咁耐(淨係部10.5 都係一年多d 都已經幾次update)
呢話mini 係另一條line, 咁ipad 都係另一條line

再講mini 4 都已經出左咁多年, 舊機更加唔好講, 就算再有update大家敢唔敢up上去都係另一件事
相比係ipad 2017, 2018 先出左兩年, 甚至連ipad air 基本上已經被ipad 2017 2018 取代都仲有得update, 諗唔到咩理由ipad 2017 2018會比年資長的ipad 近期已經無update

引用:
原帖由 kelvin_rb26dett 於 2018-12-9 10:42 PM 發表

你部咩ipad pro ?
我用ipad pro 9.7 , 10.5, 11 都keep 住有update, 亦唔使等一年半咁耐(淨係部10.5 都係一年多d 都已經幾次update)
呢話mini 係另一條line, 咁ipad 都係另一條line

再講mini 4 都已經出左咁多年, 舊機更加唔好講, 就算再有update大家敢唔敢up上去都係另一件事
相比係ipad  ...
我講緊硬件上既update,唔係講ios個update

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k20031102 於 2018-12-4 08:45 AM 發表

岩岩先有update, 點會無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvin_rb26dett 於 2018-12-9 04:15 PM 發表

唔好危言聳聽
我諗佢講緊硬件

有update 一定好??

引用:
原帖由 alexbenz 於 2018-12-10 03:36 PM 發表

有update 一定好??
有update 即係叫仲有support , 可以選擇up 定唔up

無update 想up 都無得up, 等變孤兒仔

邊樣好自己決定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 739navi 於 2018-12-10 12:55 PM 發表

我諗佢講緊硬件
硬件唔會有update, 有ge 最多都係software up例如firmware

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。