[其他] 新手想入手canon 6D mark II or Nikon 750?

新手想入手canon 6D mark II or Nikon 750? E-mail 此主題給朋友

新手想入手canon 6D mark II or Nikon 750?  平時影相,間中拍片,都是家庭照. 或是模形照

唔知而加百老x/x澤入手幾錢? 同埋影相家庭照. 或是模形照 邊隻鏡頭好?

同埋平時保養 防潮箱 除了直電同膠盒放防潮珠,有無充電或既防潮箱?

多謝ching解答....thq

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
拍片, d750輸太多了

引用:
原帖由 譚少波 於 2018-7-13 05:07 PM 發表

拍片, d750輸太多了
只計影相呢?

回覆 引用 TOP

去百老x 或丰澤買幾錢? 有無師兄買左?

回覆 引用 TOP

兩間差唔多信用卡可分期
X澤送野靚D
百老X送野雜牌貨
千祈唔好上樓舖買

我用佐Nikon咁多年,推荐新手用canon

D750咁舊。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 好大鍋唔快樂 於 2018-7-15 12:26 PM 發表

我用佐Nikon咁多年,推荐新手用canon
師兄分享多一點心得呀🙏🙏

引用:
原帖由 abc678abc 於 2018-7-15 12:12 AM 發表

兩間差唔多信用卡可分期
X澤送野靚D
百老X送野雜牌貨
千祈唔好上樓舖買
千祈唔好上樓舖買?  點解? 怕係水貨或二手貨?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 taiwaisiuman 於 2018-7-15 01:34 PM 發表

師兄分享多一點心得呀🙏🙏
太深入嘅講佐冇用,新手用canon易上手,效果正。6D 2屏幕方便,影佐相係屏幕睇好正。D750亦都得嘅,我目前用机就係D750,但係通常后期先滿意張相囉。

引用:
原帖由 好大鍋唔快樂 於 2018-7-15 07:24 PM 發表

太深入嘅講佐冇用,新手用canon易上手,效果正。6D 2屏幕方便,影佐相係屏幕睇好正。D750亦都得嘅,我目前用机就係D750,但係通常后期先滿意張相囉。 ...
D750個mon又真係雞左d....

新手用Sony A6000 或富士 XT100 都可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tomickwan 於 2018-7-15 07:51 PM 發表

D750個mon又真係雞左d....
所以推6D2

回覆 引用 TOP

如果單反可以有個功能。影完相自動push 相去電話度。咁就好。

WiFi 過相始終比較慢。

回覆 引用 TOP

6D2 for sure .

回覆 引用 TOP

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。