註冊 登入

三選一耳機俾啲意見唔該

三選一耳機俾啲意見唔該 E-mail 此主題給朋友

Shure se215
Magaosi K3 HD
Final E3000

送俾初玩耳機小朋友

幾百蚊仲可以考慮埋
KZ Zs10
1MORE E1001
TFZ Series 4
TFZ EXCLUSIVE 5

引用:
原帖由 leung234hk 於 2018-7-11 15:50 發表

幾百蚊仲可以考慮埋
KZ Zs10
1MORE E1001
TFZ Series 4
TFZ EXCLUSIVE 5
太多選擇,性價比最高嘅耳機?

引用:
原帖由 alexgo 於 2018-7-11 03:52 PM 發表

太多選擇,性價比最高嘅耳機?
五百蚊內呢幾個月先既  KZ Zs10 我自己覺得CP值比較高小小

回覆 引用 TOP

要性價比高還是靚聲🤔

回覆 引用 TOP

要性價比高還是靚聲🤔

各推介一款可以嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kmd 於 2018-7-11 17:27 發表

要性價比高還是靚聲🤔
各推介一款可以嗎?

引用:
原帖由 alexgo 於 2018-7-11 05:36 PM 發表

各推介一款可以嗎?
KZ ZS6 200多元
KZ ed16 100多元
不錯的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexgo 於 2018-7-11 03:33 PM 發表

Shure se215
Final E3000

送俾初玩耳機小朋友
你想聽咩嘢先

引用:
原帖由 alexgo 於 2018-7-11 03:33 PM 發表

Shure se215
Final E3000

送俾初玩耳機小朋友
不如試吓,TFZ King Pro

COWON P2MKII, Velvet V2, SM64, Klipsch X10, TFZ KING PRO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 緣來是這樣 於 2018-7-11 19:54 發表

你想聽咩嘢先
廣東,英文,國語POP

回覆 引用 TOP

人聲好:Final e3000 or Hifiman re400
出街型仔,: shure se215 special edition (藍色)

回覆 引用 TOP

其他唔清楚,唔好要se215。

送畀小朋友帶嘅話KZ耳機裏面可以考慮埋ZSA,好戴啲,聽pop唔錯。
上面師兄推薦嘅E3000同TFZ King都算係音色自然嘅單動圈耳機,可以一試。
Magaosi K3味精比較重,未必個個鍾意。
至於SE215…其實畀新仔建立吓聽音觀唔錯,不過七舊水…我覺得而家唔值,市場上有好多選擇。
最後我嘅推薦係新款TRN V80,複合雙單元 厚聲暖聲 聽pop如何就見仁見智。

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。