註冊 登入

想換耳機唔知點選擇好

想換耳機唔知點選擇好 E-mail 此主題給朋友

試左兩隻 一隻fxa9,一隻canpfire 綠仙🤔兩隻都好正,a9 個bass 就好正但綠仙人聲有正,真係唔知點選擇🙈希望大家比d意見謝各位或者有無更好選擇😂我用開ue 900s 夾dx150

要人聲bass兩者兼得,可考慮vega ,但Vega 前端要求比較高

哇哇哇

回覆 引用 TOP

同埋要煲起碼三百小時後先靚聲

哇哇哇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-13 04:12 PM 發表

試左兩隻 一隻fxa9,一隻canpfire 綠仙🤔兩隻都好正,a9 個bass 就好正但綠仙人聲有正,真係唔知點選擇🙈希望大家比d意見謝各位或者有無更好選擇😂我用開ue 900s 夾dx150 ...
師兄可以試下Vantage同埋PP8

回覆 引用 TOP

Vantage 咩價位

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-13 07:39 PM 發表

Vantage 咩價位
Universal $10800 CM就 $12600

回覆 引用 TOP

記得試埋Campfire Audio Atlas

回覆 引用 TOP

最後都係買左a9 😁😁

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-15 05:11 AM 發表

最後都係買左a9 😁😁
樓主你買隻A9係咪改版後嘅CM頭?

引用:
原帖由 kawee 於 2018-6-15 09:17 PM 發表

樓主你買隻A9係咪改版後嘅CM頭?
改版後有咩分別?

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-15 11:20 PM 發表

改版後有咩分別?
初期是MMCX頭 之後改左用CM頭

我用緊MMCX頭 早前就係街度唔見左一邊

回覆 引用 TOP

我個隻mmcx 黎

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-15 11:51 PM 發表

我個隻mmcx 黎
原裝線就問題不大 如果換線就小心啲 因為其他線有可能會好容易甩咗出嚟

回覆 引用 TOP

Thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andychoiha 於 2018-6-15 05:11 AM 發表

最後都係買左a9 😁😁
師兄a9咩價? 我都想入!

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。