[資訊及新聞轉貼] 雲泉仙館荷花開了嗎?

引用:
原帖由 tonytse222 於 2018-5-26 08:00 PM 發表

冇野睇,4月份冇見到 荷葉

會吾會到時,先一盆盆搬落池,冇再去吾吸引
喺香港,請問仲有冇其他影荷花好地方?thank you

熱賣及精選
引用:
原帖由 鐵人17號 於 2018-5-28 09:09 AM 發表

吾知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鐵人17號 於 2018-5-28 09:09 AM 發表

l昨日城門谷。

回覆 引用 TOP

濕地公園都會有.....但....唔知E家點呢.

回覆 引用 TOP

香港地我只知道

雲泉仙館
城門谷
南生圍
濕地公園
試過元朗有D田都會有,睇下佢地有無種咁解。
有時香港公園都會放幾盆

其實,都唔及上一轉深圳洪湖好玩,無危險的。

嘿嘿嘿~
請問 城門谷 係邊?點去到? thanks .

可考慮一下新田村

引用:
原帖由 tonytse222 於 2018-5-25 08:24 PM 發表

我的朋友年年上去拍冇野波

好似話有人偷攝影器材,要好小心,
我也担心,吾帶靚机上,北上有点....

睇下人家点:
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20120714/00410_097.html

http://www.weshare.hk/mirandalkf0830/articles/628203 ...
有朋友話試過系上面啲公園,卑人問路,那人順手遞支煙出嚟,朋友馬上拒絕離開,咁你知支煙系乜料啦!

引用:
原帖由 19372046 於 2018-5-28 03:47 PM 發表

有朋友話試過系上面啲公園,卑人問路,那人順手遞支煙出嚟,朋友馬上拒絕離開,咁你知支煙系乜料啦!
支煙系
我有些朋友北上,步行中,永不會停步,不回頭,冇反應果種(問路、先生你跌左野••••)除非把声是自己熟識既

2018年5月27日. 証實已經沒有楊屋村荷花池了, 楊屋村個荷花池已經填咗呢起樓啦

(hk 荷花池越来越少)

引用:
原帖由 kk6103 於 2018-5-28 02:56 PM 發表

可考慮一下新田村

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonytse222 於 2018-5-28 03:58 PM 發表

支煙系
我有些朋友北上,步行中,永不會停步,不回頭,冇反應果種(問路、先生你跌左野••••)除非把声是自己熟識既
題外話,不良風氣逐漸侵襲本港,假和尚,賣身葬父,假乞丐,全部系持雙程職業大軍。試過系香港行街,卑條強國女截住,用普通話細聲講佢好肚餓,可否幫幫佢,呢種事,小弟早系十年前上海既地鐵站經歷過了,天呀,這是什麼世界?不是已經很强國了嗎?

引用:
原帖由 農場不安的牛 於 2018-5-28 02:44 PM 發表

香港地我只知道

雲泉仙館
城門谷
南生圍
濕地公園
試過元朗有D田都會有,睇下佢地有無種咁解。
有時香港公園都會放幾盆

其實,都唔及上一轉深圳洪湖好玩,無危險的。 ...
agree 深圳洪湖好玩
but.危險

引用:
原帖由 19372046 於 2018-5-28 04:37 PM 發表

題外話,不良風氣逐漸侵襲本港,假和尚,賣身葬父,假乞丐,全部系持雙程職業大軍。試過系香港行街,卑條強國女截住,用普通話細聲講佢好肚餓,可否幫幫佢,呢種事,小弟早系十年前上海既地鐵站經歷過了,天呀,這是什麼世界?不是已經很强國了嗎? ...
agree.這個就是中国人特色,好多年來冇公民教育。香港本土亦好吾到边。睇班議員,不論左右都甘衰,為票源而做(不論好壞)
     大家也有中国人本色,   貪,自私,睹•••
  (睇怕要好多年先有改進)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後生族 於 2018-5-28 02:53 PM 發表

請問 城門谷 係邊?點去到? thanks .
地鉄荃湾線,大窩口站,跟指示去。

引用:
原帖由 tonytse222 於 28-5-2018 16:45 發表

agree 深圳洪湖好玩
but.危險
深圳點會危險啊,無危險架!
題外話,去邊到都要自己小心架啦!

嘿嘿嘿~
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。