註冊 登入

新手真無線藍牙耳機一問

新手真無線藍牙耳機一問 E-mail 此主題給朋友

我依家又用緊有線耳機, 用緊RHA T10i。
最近想買一個真藍牙無線耳機最近睇過  sony wf-1000x降噪藍牙耳機好似唔錯, 但係又好似見到好多人話音質一般。

想問大家建議應入手邊款, 求各位推介
P.S. 預算約$2000

B & O Beoplay E8, CSL The Club 會員換購價
200積分 + $2000 就得,音質算好了

引用:
原帖由 tony_timothy 於 2018-5-14 12:23 PM 發表

B & O Beoplay E8, CSL The Club 會員換購價
200積分 + $2000 就得,音質算好了
無積分

回覆 引用 TOP

我覺得sony wf 1000x 個降噪好吸引, 有冇師兄用過, 係唔係真係好唔掂

引用:
原帖由 Y峯 於 2018-5-14 11:36 AM 發表

我依家又用緊有線耳機, 用緊RHA T10i。
最近想買一個真藍牙無線耳機最近睇過  sony wf-1000x降噪藍牙耳機好似唔錯, 但係又好似見到好多人話音質一般。

想問大家建議應入手邊款, 求各位推介
P.S. 預算約$2000 ...
"煲屎"行貨嚮灣電睇到$20XX  ! 但我想搏一搏買水貨。。。😏😏
=======
網路評測
https://unwire.hk/2018/02/08/bos ... eless/mobile-music/

附件

2018-5-14 01:36 PM

2018-5-14 01:36 PM

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭
引用:
原帖由 audia 於 2018-5-14 01:36 PM 發表

"煲屎"行貨嚮灣電睇到$20XX  ! 但我想搏一搏買水貨。。。😏😏
=======
網路評測
https://unwire.hk/2018/02/08/bose-soundsport-free-truewireless/mobile-music/
其實運動藍牙耳機 音質方面會唔會差D

回覆 引用 TOP

煲屎藍芽耳機好似唔支援AptX HD/ LDAC 架?

利申: S_ny WH-1000 XM2用家
noise cancellation 一流, 同時支援SBC/ AptX/ AptX-HD/ LDAC
同時有S-Master HX 高解優化 | DSee 壓縮修正黑技術

但耳cup, 就真係煲屎舒服D嘅

LDAC 拍 細黑效果, 好過拍智能電話添

可以試吓呢隻呀, 平平地, 幾好聲, 接收揾定, 唔2斷線, 我都用緊, 你可以去旺角星際城2樓有間舖有好多籃芽耳機可以試.
https://post76.hk/forum.php?mod= ... peid%26typeid%3D306

回覆 引用 TOP

可以試吓呢隻呀, 平平地, 幾好聲, 接收揾定, 唔2斷線, 我都用緊, 你可以去旺角星際城2樓有間舖有好多籃芽耳機可以試.
https://post76.hk/forum.php?mod= ... peid%26typeid%3D306

回覆 引用 TOP

SONY.COM 好多評論話 sony wf-1000x 經常斷線 ...唔知黎緊既WF-SP700N 係咪一樣咁差 ?

引用:
原帖由 strangersteve 於 2018-5-14 05:02 PM 發表

SONY.COM 好多評論話 sony wf-1000x 經常斷線 ...唔知黎緊既WF-SP700N 係咪一樣咁差 ?
所以wf 1000x 我應該都唔會考慮

引用:
原帖由 逝去的心 於 2018-5-14 02:37 PM 發表

煲屎藍芽耳機好似唔支援AptX HD/ LDAC 架?

利申: S_ny WH-1000 XM2用家
noise cancellation 一流, 同時支援SBC/ AptX/ AptX-HD/ LDAC
同時有S-Master HX 高解優化 | DSee 壓縮修正黑技術

但耳cup, 就真係煲屎舒服D嘅

LDAC 拍 細黑效果, 好過拍智能電話添 ...
我用嚟打機而已 😀 聽歌唔會考慮無線&電話 😁

愛…愛是風 吹過去你留下一片雲
愛…愛是雲 帶走我們飄渺的月光
愛…愛是雨 雨落風吹雲卻難回頭
引用:
原帖由 audia 於 2018-5-14 06:30 PM 發表

我用嚟打機而已 😀 聽歌唔會考慮無線&電話 😁
買藍芽耳筒, 梗係想瓣瓣都work同表現好啦
我就唔想各用途各買一隻藍芽耳筒啦

對外溝通: 電話+藍芽耳筒
音樂: DAP/電話+藍芽耳筒
遊戲: 遊戲機/console/電話+藍芽耳筒

極其量, 小弟只曾屈服於香港炎熱天氣
戴耳式BT出街, 在>28C 天氣非常不適
http://www.sony.com.hk/zh/electronics/in-ear-headphones/wi-1000x
就補救了呢個狀況, 但續航力就一般

引用:
原帖由 逝去的心 於 2018-5-14 06:42 PM 發表

買藍芽耳筒, 梗係想瓣瓣都work同表現好啦
我就唔想各用途各買一隻藍芽耳筒啦

對外溝通: 電話+藍芽耳筒
音樂: DAP/電話+藍芽耳筒
遊戲: 遊戲機/console/電話+藍芽耳筒

極其量, 小弟只曾屈服於香港炎熱天氣
戴耳式BT出街, 在>28C 天氣非常不適
http://www.sony.com.hk/zh/electronics/in-ear-headp ...
我主要都係想 用番啲真無線嘅藍牙耳機

引用:
原帖由 Y峯 於 2018-5-14 06:10 PM 發表

所以wf 1000x 我應該都唔會考慮
所以凶宅咪減到而家 $1198 囉 !

56 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。