註冊 登入

MD隨身聽展覽及講座

MD隨身聽展覽及講座 E-mail 此主題給朋友

90年代尾至二千年頭,MD機係當時流行嘅電子産品,有時間不防去睇下。

全港首個以MD隨身聽為主題嘅展覽及講座,展出歷代經典MD隨身聽及MD碟片,更有MD 隨身聽 Photo Wall 介紹各種經典機種,音樂及MD迷絕對不能錯過!(展覽由4月20至日5月17日於4/F hmv kafe)

講座詳情:
日期:22╱4╱2018 (Sun)
時間:2pm - 3pm
地點:hmv 銅鑼灣旗艦店 2╱F
(百德新街22-36號名珠城)

http://bit.ly/hmvRecordStoreDay2018

*出席者可獲得hmv 限量禮品乙份

引用:
原帖由 MiniDiscClub 於 2018-4-15 04:44 PM 發表

90年代尾至二千年頭,MD機係當時流行嘅電子産品,有時間不防去睇下。

全港首個以MD隨身聽為主題嘅展覽及講座,展出歷代經典MD隨身聽及MD碟片,更有MD 隨身聽 Photo Wall 介紹各種經典機種,音樂及 ...

回覆 引用 TOP

請問師兄知唔知邊度有得修理md機,我有部mz-r50 play唔到碟

回覆 引用 TOP

搵下樂聞維修

回覆 引用 TOP

其實MD真係超正, 我由Sharp>Aiwa>Sony, Sony當年可轉Mp3同最細最貴, 但音質我都係覺得Sharp最好

引用:
原帖由 寫入讀出 於 2018-4-15 08:34 PM 發表

其實MD真係超正, 我由Sharp>Aiwa>Sony, Sony當年可轉Mp3同最細最貴, 但音質我都係覺得Sharp最好
各大廠商嘅設計都有唔同,Sharp 機出名bass 好!

懷舊?玩hi-res啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MiniDiscClub 於 2018-4-15 08:54 PM 發表

各大廠商嘅設計都有唔同,Sharp 機出名bass 好!
我反而覺得sony聲好點
但sharp就好細好簿
價錢好似平啲

而家仲有全新md機買咩? 

回覆 引用 TOP

Sharp 同 kenwood d聲音都是最好

引用:
原帖由 見習初級新手 於 2018-4-16 02:33 PM 發表

我反而覺得sony聲好點
但sharp就好細好簿
價錢好似平啲
我見深水埗啲電器鋪仲有呀,成千錢都唔緊要,但無得錄呢

引用:
原帖由 joeman 於 2018-4-18 12:27 AM 發表

我見深水埗啲電器鋪仲有呀,成千錢都唔緊要,但無得錄呢
以前有光纖輸入
不過細機就無了

有今生無來世 全地球最平 秒殺大牌旗艦殺手 發燒50度組合:
1)Nx4DSD ES9038q2m 2)金寶對錄線 3)胡挑F1+sx45B 平衡出 4)平衡入 EI35mm 1:1無源放大牛 單端出 5)小熊膽 雙SS3601 6)金寶線RCA 7)300B搭棚膽3A整流 8)30年代西電 草繩線x4 9)膽機轉6.35mm 盒仔 10)K701 金竇線改
引用:
原帖由 Kzzs6 於 2018-4-18 07:45 AM 發表

係咪要拎屋企部md 去hmv show 下. 先有拎 tart ...
封哂塵壞哂啦

引用:
原帖由 見習初級新手 於 2018-4-18 07:53 AM 發表

封哂塵壞哂啦
我部R50仲開到機,只係READ唔到碟咋

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。