• 瀏覽: 27,339
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
+7
我間屋得一個天線位, 宜家想買多部電視, 係咪要買個普通一開二插頭就得?  

我問過朋友好似又話要買個什麼放大器, 即係要點打搞?

買個一出二就得

引用:
原帖由 超神人 於 2015-1-29 11:27 AM 發表
買個一出二就得
咁個咩放大器係乜?

放大器系放大訊號用的

引用:
原帖由 ED-209 於 2015-1-29 10:40 AM 發表
我間屋得一個天線位, 宜家想買多部電視, 係咪要買個普通一開二插頭就得?  

我問過朋友好似又話要買個什麼放大器, 即係要點打搞?
唔知你屋企電視訊號夠唔夠強,
最好買 F 型分線器,順便換埋條舊天線,
即係要三條,最好 diy。

引用:
原帖由 singkee1 於 2015-1-29 12:03 PM 發表

唔知你屋企電視訊號夠唔夠強,
最好買 F 型分線器,順便換埋條舊天線,
即係要三條,最好 diy。

h ...
咁搞要幾錢??

係咪如果我其中一部電視有雪花或收唔到高清台就要買放大器?

如果分完信號唔好, 就要用放大器.
之前我屋企裝修完, 個師傅同我地加個放大器, 再分比3部電視用, 宜家信號非常好.

引用:
原帖由 carter1112 於 2015-1-29 12:21 PM 發表
如果分完信號唔好, 就要用放大器.
之前我屋企裝修完, 個師傅同我地加個放大器, 再分比3部電視用, 宜家信號非常好.
咁個放大器幾錢同咩牌子?

引用:
原帖由 ED-209 於 2015-1-29 12:16 PM 發表

咁搞要幾錢??

係咪如果我其中一部電視有雪花或收唔到高清台就要買放大器?
配件約 $60,線材約 $8 碼,
一般只一開二無須放大器的。

我都想知放大器大概咩價

引用:
原帖由 unsc 於 2015-1-29 03:10 PM 發表
我都想知放大器大概咩價
放大器平則佰零蚊貴就六柒佰都有睇要幾大dB,
買左個一開二插頭睇下訊號有冇問題先諗啦

百令蚊放大器以經好好啦

最好買個一出二有放大器個的,因為一開二會哀減訊號,如果本身個訊號已經貼邊,就會有問題

等我報告一下結果....

買左一個$10金色T字頭一開二, 結果廳部Sony32吋畫質輕微下跌(十分輕微), 但房部LG 27吋畫質完全唔掂, 睇黎要買放大器..........真係唔知到底係佢個金色T字頭Cheap定係訊號問題!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]