• 瀏覽: 825,338
  • 回覆: 1,009
  • 追帖: 18
投票後 可否講一講 用左幾耐 ... 謝

友誼第一

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 5249

1. Samsung
2. Sony
3. Penasonic
4. LG
5. Other
6. Sharp
7. Toshiba
我屋企有3部LCD,2部  Samsung,1部用左4年衣家重健在1部用左2個月,1部S0NY用左3年3部都好好用

回覆 引用 TOP

三叔舊 lcd 係無咩問題, 但近兩年新機好有問題. 今年 7-8 月 以有雜誌爆三叔壞到無朋友. 未過保樣壞, 但 c fu 話無零件 要等一個月左右. 好多 ching 講, 一個月後 c fu 都無回復. 要你自己打電話去先知發生咩事, 有零件或無!

買三叔機後過自付~~~~~~~

sony

回覆 引用 TOP

一個月左右冇tv睇死得啦

一星期內一定要搞掂先好買

回覆 引用 TOP

一部LG用左4年,
一部SONY用左1年多D~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kv10 於 2011-10-18 09:33 AM 發表

三叔舊 lcd 係無咩問題, 但近兩年新機好有問題. 今年 7-8 月 以有雜誌爆三叔壞到無朋友. 未過保樣壞, 但 c fu 話無零件 要等一個月左右. 好多 ching 講, 一個月後 c fu 都無回復. 要你自己打電話去先知發生咩事, 有零 ...
咁又真係幾慘,
有時有零件都好,話要係邊運來,
拖你一頭半個月~

回覆 引用 TOP

led tv都唔係出左好耐,點個邊隻耐用呀

Q9450 @ 3.52G (440*8)
2G OCZ DDR2 800
5750 1G
Win7

回覆 引用 TOP

三星朋友,用左兩年多,仲好好。

回覆 引用 TOP

toshiba 34" top model - 10 yrs still alive
just bought pan 50" top model, hope can use another 8-10 yrs

我投左LG,
因為屋企個部都用左4年,未有問題~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 roy1220 於 2011-10-22 12:16 AM 發表

三星朋友,用左兩年多,仲好好。
兩年都唔算好耐,
早期大舊個D可以用上十年~

回覆 引用 TOP

點解無8隻比人選?我哥用左半年,我見性價比都唔錯,大家對8仔有咩評價呢?

回覆 引用 TOP

8仔ed機都夠膽買

回覆 引用 TOP

JVC LCD  五年
Toshiba LCD 三年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 petermiza 於 2011-10-23 05:45 PM 發表

toshiba 34" top model - 10 yrs still alive
just bought pan 50" top model, hope can use another 8-10 yrs
3年保養期形同虛設?

10年, 話壞就壞, 要準備定一筆錢

一係用來維修.

一係, 就......以備一壞即買

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]