註冊 登入



打印

新加坡Apple話事揀TNT,香港Apple好無奈!

新加坡Apple話事揀TNT,香港Apple好無奈! E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
聽講係新加坡Apple話事揀TNT,香港Apple好無奈,每日都俾人投訴。TNT已經開始俾人去官塘自取,相信苦日子好快過。


回覆 引用 TOP

精選樓盤
TNT係一間大型架快遞公司,
今次對佢地自己公司架型像都打大折扣喇,
TNT今次真係要自己諗下,
無咁大個頭真係唔好帶咁大頂帽啦,



回覆 引用 TOP

其實唔係TNT, 我信佢地好努力,講真,我看不出有一間可以做得到


回覆 引用 TOP

我反而最唔明,點解推出一樣新產品前唔做足貨先,又要推銷,又冇貨賣,甚麼意思?未試過買一樣野要咁勞氣?


回覆 引用 TOP

[隱藏]
Apple keep 0 day inventory of iPad. Lower the cost.



思考之於人類就像飛行之於鳥類一樣重要。如果你能像雲雀一樣翱翔,就別學雞在地上走。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Silver@printer 於 2010-8-20 10:59 PM 發表

其實唔係TNT, 我信佢地好努力,講真,我看不出有一間可以做得到
我都知佢地好努力,
不過佢地成日話係apple出貨亂,
咁好多c hing都po左出來,
佢地D貨都出左Out For Delivery,
不過就收唔到貨,仲要無通知佢地幾時送番,
咁就係TNT架問題攞,
今次apple出貨亂,不過TNT送貨都亂,



回覆 引用 TOP

一個無法預計的情況,發生左,可以理解。但欠缺應變措施,就係兩間公司都有問題,可以請多幾個人接聽電話,或設立專用電郵處理查詢,唔係個個都有時間喪打熱線。老實講,今次事件,我都打去APPLE同TNT,佢地員工好好禮貎,但公司政策搞到佢地都好被動,怪就怪D管理層,有心搵錢,但眼高手低。


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zantac 於 2010-8-20 11:58 PM 發表

一個無法預計的情況,發生左,可以理解。但欠缺應變措施,就係兩間公司都有問題,可以請多幾個人接聽電話,或設立專用電郵處理查詢,唔係個個都有時間喪打熱線。老實講,今次事件,我都打去APPLE同TNT,佢地員工好好 ...
多謝明白..........做員工是好無奈......



回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 badys 於 2010-8-21 12:00 AM 發表

多謝明白..........做員工是好無奈......
好明白大家的處境,其實賣家唔介意等,最緊要有清晰的時間表,因為資訊太混亂,所以特別“燥”,大家都飲番杯涼茶,解下怒氣和冤屈氣。



回覆 引用 TOP

[隱藏]
最斃係影響到非查詢蘋果件的客戶,要落ORDER都落唔到..


回覆 引用 TOP

好明顯,依D係兩間公司同管理層問題.

吾通係真金白銀買野D客人,只不過就算不是今次 ipad/iphone4 事件.

過去TXT送Mac都有口碑好差.. Apple公司D管理層根本無正視..

如果真的是樓上所講,係新加坡Apple話事揀TXT,果位決定者就真係人頭豬腦.



回覆 引用 TOP

點解無人去想想tnt和郵局一齊做都做到死死下...........好多人只是講用邊間邊間做問題就唔會發生.........唔通兩間公司都唔夠專業?.......我唔想空口講白話.......下星期可能三間公司一起做......到時又睇下點情況........種之一句......下星期tnt同事仲要辛苦d...........


回覆 引用 TOP

今次iphone,ipad一齊出,加上內地客(等於幾個國家的人口)加埋香港客一齊掃貨,我諗情形並不簡單。都係果句,最辛苦都係前線員工,同埋買其他貨的人或公司,但年尾業績報告好,攞晒彩,開香檳的,又係個班管理層。


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zantac 於 2010-8-21 12:49 AM 發表

今次iphone,ipad一齊出,加上內地客(等於幾個國家的人口)加埋香港客一齊掃貨,我諗情形並不簡單。都係果句,最辛苦都係前線員工,同埋買其他貨的人或公司,但年尾業績報告好,攞晒彩,開香檳的,又係個班管 ...
我就唔認同...........佢地應自已xx啦........



回覆 引用 TOP

[隱藏]
香港apple 傻Q左ar, 而加邊個先係大佬呀,新加坡o的豆釘地...
可以同我地偉大祖國相比咩....!!
叫佢, 收皮啦...



回覆 引用 TOP

 32 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。