標題: 64audio V6S升級新CM [打印本頁]

作者: IvanHungg    時間: 2019-6-8 03:13 PM     標題: 64audio V6S升級新CM

呢排耳機展有d CM優惠,小弟想趁優惠去買多隻獎勵下自己,唔知各位師兄有咩推薦,預算大概13000左右
同埋想問下咁多位師兄UE Live同UE18+Pro你地會點揀,唔知係咪我試隻demo有問題,試UE Live 果時覺得好濛,希望各位可以幫忙解答一下同分享一下聽感🙇🏻‍♂️
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 03:54 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-8 03:13 PM 發表

呢排耳機展有d CM優惠,小弟想趁優惠去買多隻獎勵下自己,唔知各位師兄有咩推薦,預算大概13000左右
同埋想問下咁多位師兄UE Live同UE18+Pro你地會點揀,唔知係咪我試隻demo有問題,試UE Live 果時覺得好濛,希望各位可以幫忙解答一下同分享一下聽感🙇🏻‍♂️ ...
你自己都試聽左…心中有答案
作者: matthewchchow    時間: 2019-6-8 05:33 PM

我都覺隻demo 真係有問題,講清同我隻uerm 比輸曬,本來想入手,但係咁既聲真係買吾落,有無人知ue live 應有水準係點?
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 05:55 PM

UE LIVE仲有特價?
作者: ip_csl    時間: 2019-6-8 06:11 PM

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 06:29 PM

引用:
原帖由 ip_csl 於 2019-6-8 06:11 PM 發表

仲以為做到5月31號…
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-8 06:52 PM

引用:
原帖由 matthewchchow 於 2019-6-8 05:33 PM 發表

我都覺隻demo 真係有問題,講清同我隻uerm 比輸曬,本來想入手,但係咁既聲真係買吾落,有無人知ue live 應有水準係點?
係吖,好似仲差過我隻V6S咁🤦🏻‍♂️兒家諗緊好唔好博一博UE Live定買18+Pro就算
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-8 07:15 PM

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 06:29 PM 發表

仲以為做到5月31號…
想唔想入返隻挽下?😏
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 07:16 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-8 07:15 PM 發表

想唔想入返隻挽下?😏
暫時聽住Z1R夠曬皮
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-8 07:18 PM

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 07:16 PM 發表

暫時聽住Z1R夠曬皮
你用咩DAP推? 其實我都中意Z1R既聲 不過真係帶得唔舒服😩
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 07:19 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-8 07:18 PM 發表

你用咩DAP推? 其實我都中意Z1R既聲 不過真係帶得唔舒服😩
出街ZX300
屋企用枱機
等緊SP2ooo
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-8 07:20 PM

引用:
原帖由 leung234hk 於 2019-6-8 07:19 PM 發表

出街ZX300
屋企用枱機
等緊SP2ooo
ZX300用4.4?
作者: leung234hk    時間: 2019-6-8 07:21 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-8 07:20 PM 發表

ZX300用4.4?
Yes 發揮吾到隻Z1R
作者: snake2006    時間: 2019-6-9 11:52 AM

引用:
原帖由 matthewchchow 於 2019-6-8 05:33 PM 發表

我5月尾訂左 ue live,我喺鋪試又唔覺佢矇,我自己用緊 64 audio u18t,係好清嘅耳機,試 ue live demo 係唔及 u18t 清,但都一定唔係叫矇,可能展覽隻 ue live 有點問題🤔
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-10 04:27 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-9 11:52 AM 發表

我5月尾訂左 ue live,我喺鋪試又唔覺佢矇,我自己用緊 64 audio u18t,係好清嘅耳機,試 ue live demo 係唔及 u18t 清,但都一定唔係叫矇,可能展覽隻 ue live 有點問題🤔 ...
最後優惠最後一日去咗右店試多次Live同18Pro,我都諗咗好耐,我係幾鍾意用Live去聽演唱會CD,不過我整體都係覺得18Pro比較平均,同埋18Pro唔會好似Live d低音咁出咁搶耳,btw多謝Ching分享🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
話說Ching你揀咗咩色做面板?
作者: hfkkd    時間: 2019-6-10 09:22 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-8 07:18 PM 發表

半模幫到你

作者: leung234hk    時間: 2019-6-10 10:04 AM

引用:
原帖由 hfkkd 於 2019-6-10 09:22 AM 發表

半模幫到你
師兄請教邊到做到半模
小弟都想整對玩下
作者: snake2006    時間: 2019-6-10 11:20 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-10 04:27 AM 發表

最後優惠最後一日去咗右店試多次Live同18Pro,我都諗咗好耐,我係幾鍾意用Live去聽演唱會CD,不過我整體都係覺得18Pro比較平均,同埋18Pro唔會好似Live d低音咁出咁搶耳,btw多謝Ching分享🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
話說Ching你揀咗咩色做面板? ...
我都覺 live 低音比較多一點點
我做左 solid,一邊啡,一邊黑😬
作者: ShunNitta    時間: 2019-6-10 11:30 AM

成萬蚊有得試都要搏…
耳機係要試,唔得就唔得,諗係無用…
仲要係cm,到時收貨煲完都唔啱自己,放2手都唔知有無人收…由其耳型古怪特別…
除非樓主錢多,當我無講過…
作者: hfkkd    時間: 2019-6-10 12:34 PM

作者: leung234hk    時間: 2019-6-10 01:27 PM

引用:
原帖由 hfkkd 於 2019-6-10 12:34 PM 發表

已PM你!!
吾該曬師兄
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-10 08:42 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-10 11:20 AM 發表

我都覺 live 低音比較多一點點
我做左 solid,一邊啡,一邊黑😬
難得做CM 點解唔試下做Artwork 😯
我自己揀左會場優惠送果隻紫水晶Artwork🤤真係好正,睇返先知原來係日本限量artwork😂,我好期待實物係點
作者: snake2006    時間: 2019-6-10 08:52 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-10 08:42 PM 發表

難得做CM 點解唔試下做Artwork 😯
我自己揀左會場優惠送果隻紫水晶Artwork🤤真係好正,睇返先知原來係日本限量artwork😂,我好期待實物係點
我都有d後悔冇玩 artwork😌
作者: fb80e86325000f    時間: 2019-6-10 11:20 PM

作者: IvanHungg    時間: 2019-6-10 11:30 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-10 08:52 PM 發表

我都有d後悔冇玩 artwork😌
你可以試下聯絡代理有冇得轉🤪🤪
冇得轉先算啦👍🏻 最緊要自己開心🥳
作者: snake2006    時間: 2019-6-11 06:47 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-10 11:30 PM 發表

你可以試下聯絡代理有冇得轉🤪🤪
冇得轉先算啦👍🏻 最緊要自己開心🥳
問下都好💪🏻
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-11 02:16 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-11 06:47 AM 發表

問下都好💪🏻
問左未?我兒家衝緊做3D scanning,希望可以快d收到隻耳機🤤
作者: snake2006    時間: 2019-6-12 12:09 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-11 02:16 PM 發表

問左未?我兒家衝緊做3D scanning,希望可以快d收到隻耳機🤤
未問,今日番工做到扒喺度,完全忘記左😣
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 08:02 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-12 12:09 AM 發表

未問,今日番工做到扒喺度,完全忘記左😣
你幾時去做3D scanning? 你有冇諗過換線?
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 08:11 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:02 PM 發表

你幾時去做3D scanning? 你有冇諗過換線?
我5月尾買果日已叫鋪頭幫我約埋當日scanning,想換線呀,但選擇唔多,果日試左 plussound gps exo 都唔錯,諗住攞耳機果日再試,初步都諗住係 plussound gps exo or x6
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 08:36 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 08:11 PM 發表

我5月尾買果日已叫鋪頭幫我約埋當日scanning,想換線呀,但選擇唔多,果日試左 plussound gps exo 都唔錯,諗住攞耳機果日再試,初步都諗住係 plussound gps exo or x6 ...
佢地有冇同你講話要等幾耐😯我果面話UE試過痴線到7日到貨😂
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 08:42 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 08:11 PM 發表

我5月尾買果日已叫鋪頭幫我約埋當日scanning,想換線呀,但選擇唔多,果日試左 plussound gps exo 都唔錯,諗住攞耳機果日再試,初步都諗住係 plussound gps exo or x6 ...
唔係得Plussound 有ipx頭訂,我問過Mad,Effect,ego,Pw都得,OC studio就要你自己買ipx頭俾右店送返OC改,我諗其實8成線廠既線都有得做
作者: timtim1234567    時間: 2019-6-13 09:03 PM

引用:

我試過, 當時我在2018年12月7日, 在亦x試, 其實當時隻耳機係最好聲, 不過依加就.........., 你有機會可以搵反當時個隻耳機試下
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 10:06 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:36 PM 發表

佢地有冇同你講話要等幾耐😯我果面話UE試過痴線到7日到貨😂
代理幫我掃耳果個人話4-6星期,我5月29日掃,即依家等左2個幾星期
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 10:07 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:42 PM 發表

唔係得Plussound 有ipx頭訂,我問過Mad,Effect,ego,Pw都得,OC studio就要你自己買ipx頭俾右店送返OC改,我諗其實8成線廠既線都有得做
我上次去現貨好似得 plussound,訂嘅就冇問
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 10:08 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 08:42 PM 發表

師兄你諗住用咩線?
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 10:18 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 10:08 PM 發表

師兄你諗住用咩線?
我冇用18Pro demo試過其他線,因為而家諗緊換唔換Player好🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️而家用緊部爆左2.5頭既X1A,諗緊換SR15定M11定R6Pro,用開moov,但係自己又想挽4.4,咁即係得R6Pro同M11揀😩而家諗緊換線先定換player先,線就諗住我自己果隻到咗先去試,如果講心水就係Beat audio隻Emily
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 10:47 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 10:18 PM 發表

我冇用18Pro demo試過其他線,因為而家諗緊換唔換Player好🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️而家用緊部爆左2.5頭既X1A,諗緊換SR15定M11定R6Pro,用開moov,但係自己又想挽4.4,咁即係得R6Pro同M11揀😩而家諗緊換線先定換player先,線就諗住我自己果隻到咗先去試,如果講心水就係Beat audio隻Emily ...
Player 我只用過 sony,所以冇咩心得,線就本來我自己隻 u18t 都想配條 plussound tri copper,但最尾都係用左 1960s,所以今次隻 ue live 想試下 plussound
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 11:08 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 10:47 PM 發表

Player 我只用過 sony,所以冇咩心得,線就本來我自己隻 u18t 都想配條 plussound tri copper,但最尾都係用左 1960s,所以今次隻 ue live 想試下 plussound
1960s好正,不過冇咁多錢買😭 我都係諗住玩條2-3千既線就算😩
師兄有冇試過plussound既銅鍍金?
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 11:11 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:08 PM 發表

1960s好正,不過冇咁多錢買😭 我都係諗住玩條2-3千既線就算😩
暫冇,感覺應該 gps 夾 ue live 多點
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 11:14 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:08 PM 發表

1960s 感覺夾落 u18t 度都唔係話100%夾哂,佢確係可洗走 u18t 嘅鐵味,令到d聲圓滑一點,背景好黑,但同時又食左一點細節,u18t 主玩就係比到超多細節你,但用左 1960s 細節係小左點
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-13 11:18 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 11:14 PM 發表

1960s 感覺夾落 u18t 度都唔係話100%夾哂,佢確係可洗走 u18t 嘅鐵味,令到d聲圓滑一點,背景好黑,但同時又食左一點細節,u18t 主玩就係比到超多細節你,但用左 1960s 細節係小左點 ...
我之前都試過u18t,不過真係d聲實在太清,聽得耐我怕人聲會冇咩感情,不過真係估唔到現有u18t用家會買UE live😂😂不過我諗如果隻圈煲好咗應該幾正😏收到貨記住出個開箱文
作者: snake2006    時間: 2019-6-13 11:25 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-13 11:18 PM 發表

我之前都試過u18t,不過真係d聲實在太清,聽得耐我怕人聲會冇咩感情,不過真係估唔到現有u18t用家會買UE live😂😂不過我諗如果隻圈煲好咗應該幾正😏收到貨記住出個開箱文 ...
我係俾 u18t 果種動態吸引左,低頻有力但快速,冇咩餘韻,細節量超多,不過人聲確係無咩感情呢樣我都覺,其實做 cm 呢萬幾蚊本來係想支持大法買佢隻 z1r,但試左幾次,金磚夾落去隻 z1r 度完全唔掂,感覺sony今次真係唔知想點,金磚都完全推唔開隻 z1r,聲好焗好悶,最後把心一橫不如用呢萬零銀做 cm,咁岩見到 ue 減價,試完 ve4, 64 audio N8 同 ue live 後,都係鐘意 ue live 就買了
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-14 06:26 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-13 11:25 PM 發表

我係俾 u18t 果種動態吸引左,低頻有力但快速,冇咩餘韻,細節量超多,不過人聲確係無咩感情呢樣我都覺,其實做 cm 呢萬幾蚊本來係想支持大法買佢隻 z1r,但試左幾次,金磚夾落去隻 z1r 度完全唔掂,感覺sony今次真係唔知想點,金磚都完全推唔開隻 z1r,聲好焗好悶,最後把心一橫不如用呢萬零銀做 cm,咁岩見到 ue 減價,試完 ve4, 64 audio N8 同 ue live 後,都 ...
買索六萬推Z1R就唔同講法🤪🤪64 N8我都試過 不過佢冇送面板所以冇諗😂同埋早半年前幫屋企人訂左隻A2E,發覺手工差左好多,有d小失望😞同埋覺得N8高頻果到唔夠鬆,唔知係咪煲好
作者: snake2006    時間: 2019-6-14 10:06 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-14 06:26 PM 發表

買索六萬推Z1R就唔同講法🤪🤪64 N8我都試過 不過佢冇送面板所以冇諗😂同埋早半年前幫屋企人訂左隻A2E,發覺手工差左好多,有d小失望😞同埋覺得N8高頻果到唔夠鬆,唔知係咪煲好 ...
索六萬更加唔知想點,當枱機,六萬銀我大把好野選擇,當手提,咁大舊點帶出街,我喺鋪試過用佢推自家奶罩 mdr-z1r,嘩,d高音標到刺耳,難聽到都冇mood聽其他頻段表現,作為一個索粉,近來真係買唔落佢d野,開頭諗住買哂 mdr and ier z1r,最後大耳買左 HD800S 和 ue live,64 N8 都好聽,但最後感覺 ue live 更好 d d,同埋減左咁多價心理上點都抵d咁🤣
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-15 05:49 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-14 10:06 PM 發表

索六萬更加唔知想點,當枱機,六萬銀我大把好野選擇,當手提,咁大舊點帶出街,我喺鋪試過用佢推自家奶罩 mdr-z1r,嘩,d高音標到刺耳,難聽到都冇mood聽其他頻段表現,作為一個索粉,近來真係買唔落佢d野,開頭諗住買哂 mdr and ier z1r,最後大耳買左 HD800S 和 ue live,64 N8 都好聽,但最後感覺 ue live 更好 d d,同埋減左咁多價心理上點都抵d咁🤣 ...
咁又係😂😂六萬蚊買SP2000+Hugo 2都得😂我本來都諗住買UE live,因為萬八減到萬三蚊太抵,不過試完都係中意BA單元種高速bass既感覺🤪其實我我想知Live同18+Pro算唔算雙旗艦😂兩隻聲既用家都唔同🤔
作者: snake2006    時間: 2019-6-15 11:23 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-15 05:49 PM 發表

咁又係😂😂六萬蚊買SP2000+Hugo 2都得😂我本來都諗住買UE live,因為萬八減到萬三蚊太抵,不過試完都係中意BA單元種高速bass既感覺🤪其實我我想知Live同18+Pro算唔算雙旗艦😂兩隻聲既用家都唔同🤔 ...
如你鐘意快速 bass,真係要試清楚 u18t,bass 好有彈有力,又快速,我最鐘意 u18t 就係呢一點
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-16 04:45 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-15 11:23 PM 發表

如你鐘意快速 bass,真係要試清楚 u18t,bass 好有彈有力,又快速,我最鐘意 u18t 就係呢一點
但係最大問題就係人聲果度🤦🏻‍♂️同埋實在太貴,如果買18t不如買VE8😂😂
作者: snake2006    時間: 2019-6-16 10:57 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-16 04:45 PM 發表

但係最大問題就係人聲果度🤦🏻‍♂️同埋實在太貴,如果買18t不如買VE8😂😂
聽感呢家野真係各有所好,所以真係試清楚先好,由其依家咩都有得試咁滯👍🏻
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-17 01:14 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-16 10:57 PM 發表

聽感呢家野真係各有所好,所以真係試清楚先好,由其依家咩都有得試咁滯👍🏻
都係👍🏻話說計返時間你果隻都差唔多會到🤪記住留意電話🤘🏻
作者: snake2006    時間: 2019-6-17 06:40 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-17 01:14 AM 發表

都係👍🏻話說計返時間你果隻都差唔多會到🤪記住留意電話🤘🏻
今朝有個 25xx xxxx 嘅來電,有d似我做果間鋪,既興奮又緊張咁接聽,點知原來係9唔搭8嘅電話
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-17 07:40 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-17 06:40 PM 發表

今朝有個 25xx xxxx 嘅來電,有d似我做果間鋪,既興奮又緊張咁接聽,點知原來係9唔搭8嘅電話
你響邊間做?我聽講有d公司會wts客叫去拎貨👍🏻
作者: snake2006    時間: 2019-6-17 08:17 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-17 07:40 PM 發表

你響邊間做?我聽講有d公司會wts客叫去拎貨👍🏻
叻高
作者: Ad@m    時間: 2019-6-17 11:59 PM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-17 08:17 PM 發表

叻高
請教師兄, CM通常幾耐收貨? 我隻N8 3月頭做好耳印, 到現在音信全無, 懷疑受騙.
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 12:31 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-17 11:59 PM 發表

請教師兄, CM通常幾耐收貨? 我隻N8 3月頭做好耳印, 到現在音信全無, 懷疑受騙.
收貨時間根據牌子而定,64audio平均都要個半到兩個月,師兄你喺邊度買?64audio啱啱換咗新代理,可能有會遲d都唔出奇👍🏻不過如果三月俾左耳印比代理,正常應該收左貨,你快d試下打電話返去你買果間鋪頭問下啦👍🏻
作者: Ad@m    時間: 2019-6-18 01:01 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 12:31 AM 發表

收貨時間根據牌子而定,64audio平均都要個半到兩個月,師兄你喺邊度買?64audio啱啱換咗新代理,可能有會遲d都唔出奇👍🏻不過如果三月俾左耳印比代理,正常應該收左貨,你快d試下打電話返去你買果間鋪頭問下啦👍🏻 ...
鋪頭名等出左事一定會公開, 免得再有其他人中招.
個耳印3月1日比左鋪頭, 最近追問左3次, 都係話幫我跟緊, 明天會直接上鋪頭問情況。因為我見 master pxx 有優惠, N8 20號前做有12% discount. 仲唔駛去聽力中心做耳印。另外,64官網updatek左最少1個月,佢地現在做CM由最初4-6 weeks 改為3星期了。
作者: snake2006    時間: 2019-6-18 10:33 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-17 11:59 PM 發表

咁恐怖😱
我都係第一次做 cm,聽人講 ue 比較快,今次我 scan 完耳,職員就話4-6星期攪掂,暫時我等左 20日,心急等待中😬
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:07 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-18 10:33 AM 發表

咁恐怖😱
我都係第一次做 cm,聽人講 ue 比較快,今次我 scan 完耳,職員就話4-6星期攪掂,暫時我等左 20日,心急等待中😬
UE係真係快得誇張,因為佢哋用3D scanning +打印😂所以真係會快好多,不過俾定心理準備你,手工冇qdc或VE咁靚😂
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:08 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-18 10:33 AM 發表

咁恐怖😱
我仲無聊問咗台灣果邊,佢哋話平均三至四個禮拜,可惜我仲有排等😞😞
作者: snake2006    時間: 2019-6-18 11:10 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 11:07 AM 發表

UE係真係快得誇張,因為佢哋用3D scanning +打印😂所以真係會快好多,不過俾定心理準備你,手工冇qdc或VE咁靚😂
最驚帶得唔舒服,同埋諗諗下我油性耳,帶 cm 會唔會好煩?
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:18 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-18 11:10 AM 發表

最驚帶得唔舒服,同埋諗諗下我油性耳,帶 cm 會唔會好煩?
買CM不嬲好似買大細咁,不過UE其實都幾成熟,唔太多聽人講話要refit,我都係油性耳🤦🏻‍♂️仲要d耳屎唔識自己出嚟,聽力學家果邊叫我每年洗一次耳,我做3D scanning 都差d做唔到,之後死死地氣去俾左兩千蚊洗耳🤦🏻‍♂️其實用耐左CM就唔會覺得煩,因為帶上去會超級順手,帶順左瞌埋眼都帶到,最煩其實係清潔個方面,特別係油性耳,我平均三日就用酒精加棉花抹一次,始終個人衛生做好d比較好👍🏻
作者: snake2006    時間: 2019-6-18 11:24 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 11:18 AM 發表

買CM不嬲好似買大細咁,不過UE其實都幾成熟,唔太多聽人講話要refit,我都係油性耳🤦🏻‍♂️仲要d耳屎唔識自己出嚟,聽力學家果邊叫我每年洗一次耳,我做3D scanning 都差d做唔到,之後死死地氣去俾左兩千蚊洗耳🤦🏻‍♂️其實用耐左CM就唔會覺得煩,因為帶上去會超級順手,帶順左瞌埋眼都帶到,最煩其實係清潔個方面,特別係油性耳,我平均三日就用酒精加棉花抹一次,始終個人衛生做 ...
我 scan 耳隻左耳都要清左好多次先做到 scan,攪左好耐,果刻先諗到自己油性耳可能帶 cm 會煩,但錢已俾,冇得番轉頭🤣
作者: cy1288    時間: 2019-6-18 11:27 AM

引用:

我都係64audio,做完耳印唔夠一星期就話轉代理,都驚驚地,足足等左2個月,開心使用中,而且今次用得好fit, 以前隻ue 講野或者食野時會鬆鬆地,呢隻唔會,不過我係a4t炸,n8唔捨得買⋯
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:29 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-18 11:24 AM 發表

我 scan 耳隻左耳都要清左好多次先做到 scan,攪左好耐,果刻先諗到自己油性耳可能帶 cm 會煩,但錢已俾,冇得番轉頭🤣
我包保收咗貨唔會後悔,依家就算d Universal-Fit耳機就算好靚聲(例如Z1R)我都唔會諗,依家全力衝CM,始終個佩戴感真係U-F俾唔到你,同埋CM俾到你包圍感好正(特別係聽Live)🤪
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:31 AM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-18 11:27 AM 發表

我都係64audio,做完耳印唔夠一星期就話轉代理,都驚驚地,足足等左2個月,開心使用中,而且今次用得好fit, 以前隻ue 講野或者食野時會鬆鬆地,呢隻唔會,不過我係a4t炸,n8唔捨得買⋯ ...
Ching,你隻UE係用耳印定3D scanning?點解唔同UE反映番?始終咁貴買隻耳機,梗係想要完美
作者: cy1288    時間: 2019-6-18 11:38 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 11:31 AM 發表

Ching,你隻UE係用耳印定3D scanning?點解唔同UE反映番?始終咁貴買隻耳機,梗係想要完美
隻ue cm好多年前啦,仲未有3D技術,無拎去refit, 因為其實問題不大,我接受到費事拎去整,何況而家已經升左天了,轉會64
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:43 AM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-18 11:38 AM 發表

隻ue cm好多年前啦,仲未有3D技術,無拎去refit, 因為其實問題不大,我接受到費事拎去整,何況而家已經升左天了,轉會64
原來係咁😯😯64係正野吖,好好enjoy,之前64audio有個優惠V6S升級A6,如果冇記錯好似俾3千,諗返起其實都好後悔冇upgrade,話說師兄因為預算問題唔買A6t?
作者: snake2006    時間: 2019-6-18 11:47 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 11:29 AM 發表

我包保收咗貨唔會後悔,依家就算d Universal-Fit耳機就算好靚聲(例如Z1R)我都唔會諗,依家全力衝CM,始終個佩戴感真係U-F俾唔到你,同埋CM俾到你包圍感好正(特別係聽Live)🤪 ...
聽完你咁講攪到我仲心急想收貨🥶
作者: cy1288    時間: 2019-6-18 11:49 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 11:43 AM 發表

原來係咁😯😯64係正野吖,好好enjoy,之前64audio有個優惠V6S升級A6,如果冇記錯好似俾3千,諗返起其實都好後悔冇upgrade,話說師兄因為預算問題唔買A6t?
係呀 整埋artwork 過萬,又要買線,又要買Dap 因為我一次過壞哂機加耳機,仲有屋企又岩岩換左套喇叭,唔止出血甘簡單、直情係嘔血,所以買a4t算
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 11:50 AM

引用:
原帖由 snake2006 於 2019-6-18 11:47 AM 發表

聽完你咁講攪到我仲心急想收貨🥶
唔洗急最緊要快😂 唔怕麻煩就去試demo止下痕 lol🤫
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-18 05:41 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-18 11:49 AM 發表

係呀 整埋artwork 過萬,又要買線,又要買Dap 因為我一次過壞哂機加耳機,仲有屋企又岩岩換左套喇叭,唔止出血甘簡單、直情係嘔血,所以買a4t算
你隻A4t做左咩artwork要過萬😱64珍珠faceplate我覺得幾靚🤤,你買左咩機夾A4t?
作者: cy1288    時間: 2019-6-18 08:03 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-18 05:41 PM 發表

你隻A4t做左咩artwork要過萬😱64珍珠faceplate我覺得幾靚🤤,你買左咩機夾A4t?
我話隻a6過萬,我個隻唔洗
用ak-sr15
作者: Ad@m    時間: 2019-6-18 11:04 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-18 11:27 AM 發表

我都係64audio,做完耳印唔夠一星期就話轉代理,都驚驚地,足足等左2個月,開心使用中,而且今次用得好fit, 以前隻ue 講野或者食野時會鬆鬆地,呢隻唔會,不過我係a4t炸,n8唔捨得買⋯ ...
師兄幾時做耳印? 今日太忙, 冇時間上去問情況, 越諗越唔對路, 如果真係受騙,係未要報海關定消費者委員會投訴 ?
作者: cy1288    時間: 2019-6-19 11:33 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-18 11:04 PM 發表

師兄幾時做耳印? 今日太忙, 冇時間上去問情況, 越諗越唔對路, 如果真係受騙,係未要報海關定消費者委員會投訴 ?
你3月1號交耳印?而家仲未得?
師兄有d問題wo, 我3月24左右交,5月24左右已取貨,你係邊間整?我係亦軒
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-19 01:56 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-18 08:03 PM 發表

我話隻a6過萬,我個隻唔洗
用ak-sr15
師兄你覺得部sr15平衡夠唔夠力
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-19 01:58 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-19 11:33 AM 發表

師兄有d問題wo, 我3月24左右交,5月24左右已取貨,你係邊間整?我係亦軒
上面好似有位師兄響master XXX訂,不過咁耐都未收貨真係好古怪
作者: cy1288    時間: 2019-6-19 02:25 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-19 01:56 PM 發表

師兄你覺得部sr15平衡夠唔夠力
都夠力架,我用平衡線開一半到volume 
至於好唔好聲我就無做過比較(價錢相約既機) 
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-20 05:29 PM

引用:

Ching你問左未?有咩消息?
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-20 05:32 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-19 02:25 PM 發表

都夠力架,我用平衡線開一半到volume 
至於好唔好聲我就無做過比較(價錢相約既機) 
我都諗緊好唔好換player🤦🏻‍♂️其實我一路都想挽AK機,但係佢一路都唔出4.4,但係市面上既4.4機得幾部行到Moov,如果挽4.4得M11同R6 Pro🤦🏻‍♂️
作者: Ad@m    時間: 2019-6-20 10:45 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-19 11:33 AM 發表

我係星際做, 暫時唔開名住, 等確認左先.
作者: Ad@m    時間: 2019-6-20 10:52 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-20 05:29 PM 發表

Ching你問左未?有咩消息?
今日出左去舖頭冇開門, 我去問隔離舖頭d職員, 佢地話間舖頭冇開差唔多一個月了. 跟住我再 message 同我落單既職員, 佢話佢已經冇再係個間舖頭做了, 但佢話會幫我跟.
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-21 01:32 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-20 10:52 PM 發表

今日出左去舖頭冇開門, 我去問隔離舖頭d職員, 佢地話間舖頭冇開差唔多一個月了. 跟住我再 message 同我落單既職員, 佢話佢已經冇再係個間舖頭做了, 但佢話會幫我跟. ...
咁睇怕都凶多吉少😱如果真係唔得就真係要自己聯絡代理啦
作者: Ad@m    時間: 2019-6-21 02:07 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-21 01:32 AM 發表

咁睇怕都凶多吉少😱如果真係唔得就真係要自己聯絡代理啦
最怕佢地根本冇幫我落單, 咁代理一定唔會理呱~
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-21 02:11 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-21 02:07 AM 發表

最怕佢地根本冇幫我落單, 咁代理一定唔會理呱~
唔會連單都冇落呀😱
作者: Ad@m    時間: 2019-6-21 02:56 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-21 02:11 AM 發表

唔會連單都冇落呀😱
如果有落單, 即係過左數比64, 咁64做好左send番隻n8比佢地, 佢地冇理由hold住唔比我.
作者: cy1288    時間: 2019-6-21 08:33 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-21 02:56 AM 發表

如果有落單, 即係過左數比64, 咁64做好左send番隻n8比佢地, 佢地冇理由hold住唔比我.
最怕佢無落單,只收你錢⋯⋯
所以做cm我一定去大鋪做或信譽良好的
作者: Ad@m    時間: 2019-6-21 11:26 PM

引用:
原帖由 cy1288 於 2019-6-21 08:33 AM 發表

最怕佢無落單,只收你錢⋯⋯
所以做cm我一定去大鋪做或信譽良好的
下次我都係去大鋪做, 寧可貴幾百.
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-22 12:49 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-21 11:26 PM 發表

下次我都係去大鋪做, 寧可貴幾百.
大鋪其實都唔一定會貴過細鋪😂😂睇下你同間店熟唔熟😂
作者: Ad@m    時間: 2019-6-26 12:32 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-20 10:52 PM 發表

今日出左去舖頭冇開門, 我去問隔離舖頭d職員, 佢地話間舖頭冇開差唔多一個月了. 跟住我再 message 同我落單既職員, 佢話佢已經冇再係個間舖頭做了, 但佢話會幫我跟. ...
幾經波折, 今日終於收到隻N8, 係度好多謝個sales 哥哥, 雖然佢已經冇做, 但仍然幫我跟到尾.
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-26 12:48 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-26 12:32 AM 發表

幾經波折, 今日終於收到隻N8, 係度好多謝個sales 哥哥, 雖然佢已經冇做, 但仍然幫我跟到尾.
恭喜曬佢有冇透露俾你聽發生左咩事
作者: Ad@m    時間: 2019-6-26 01:21 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-26 12:48 AM 發表

恭喜曬佢有冇透露俾你聽發生左咩事
有, 個間舖已經唔再做生意了, 所以我都冇需要開名.
不過隻N8 D bass 冇我想像中咁潛同彈, 隻圈可能有排煲.
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-26 02:19 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-26 01:21 AM 發表

有, 個間舖已經唔再做生意了, 所以我都冇需要開名.
不過隻N8 D bass 冇我想像中咁潛同彈, 隻圈可能有排煲.
N8個低音果種感覺真係好頂癮,不過N8個高頻好似硬係爭d咁,所以最後先轉買18+Pro,同埋我用緊V6s,個聲底本身接近N8(偏中低),所以先買18+Pro當係二奶咁挽希望聽日有右店電話通知我去攞
作者: Ad@m    時間: 2019-6-27 02:16 AM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-26 02:19 AM 發表

N8個低音果種感覺真係好頂癮,不過N8個高頻好似硬係爭d咁,所以最後先轉買18+Pro,同埋我用緊V6s,個聲底本身接近N8(偏中低),所以先買18+Pro當係二奶咁挽希望聽日有右店電話通知我去攞 ...
我反而想試下隻UE Live
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-27 02:28 AM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-27 02:16 AM 發表

我反而想試下隻UE Live
兩種唔同調聲嚟㗎喎
作者: Ad@m    時間: 2019-6-27 12:39 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-27 02:28 AM 發表

兩種唔同調聲嚟㗎喎
我主要聽歌大約 60% POP, 20% Jazz, 20% Classic, 咁應該 18pro 好定係 Live 好D
其實一直都想試下隻神圈, 不過好多師兄都話好難配戴, 上次出左去 SSP 只係試左隻N8 demo.
話時話, 隻N8 聽左大約2小時, 個耳"war"有小小唔舒服, 係未適應定係唔 fit to ear ?
間店舖已經冇做, 如果要 re-fit 要自己寄過去 64 ?
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-27 01:32 PM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-27 12:39 PM 發表

我主要聽歌大約 60% POP, 20% Jazz, 20% Classic, 咁應該 18pro 好定係 Live 好D
其實一直都想試下隻神圈, 不過好多師兄都話好難配戴, 上次出左去 SSP 只係試左隻N8 demo.
話時話, 隻N8 聽左大約2小時, 個耳"war"有小小唔舒服, 係未適應定係唔 fit to ear ?
間店舖已經冇做, 如果要 re-f ...
慢慢試真d先啦,30日內都可以refit,我諗你直接搵依家香港個代理會比較好
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-27 07:21 PM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-27 12:39 PM 發表

間店舖已經冇做, 如果要 re-f ...
我覺得你有聽classic應該18+Pro會啱d,Live個調聲係比較重口味,唔係個個都啱
作者: Ad@m    時間: 2019-6-28 11:10 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-27 07:21 PM 發表

我覺得你有聽classic應該18+Pro會啱d,Live個調聲係比較重口味,唔係個個都啱
要出去試一試~
作者: IvanHungg    時間: 2019-6-28 11:10 PM

引用:
原帖由 Ad@m 於 2019-6-28 11:10 PM 發表

要出去試一試~
你用咩player?
作者: Ad@m    時間: 2019-6-28 11:32 PM

引用:
原帖由 IvanHungg 於 2019-6-28 11:10 PM 發表

你用咩player?
黑磚