• 瀏覽: 29,234
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 BANBANBANBANBAN 於 2022-7-30 16:17 發表

血壓計好貴咩?
就係唔貴,幾百蚊,我意思咁你預算得1000,邊有可能又表又有準既升壓計,如果有人地直接買表啦,算有人仲買升壓計,加多少少有表玩

錶一定唔準!要準就要用正式血壓計

建議買血壓計較好,較準,較安心

如果準,手錶喺好選擇,因為可以定時自動幫你量度血壓

我有三星錶,有測血壓功能,用之前,要同血壓計align 先

引用:
原帖由 jellykit 於 2022-10-10 20:01 發表
我有三星錶,有測血壓功能,用之前,要同血壓計align 先
準唔準?

引用:
原帖由 kshpse 於 2022-10-10 21:21 發表

準唔準?
仲未試玩,遲D試左話你知

現時無一手錶可以肯定準確地量度血壓, 大多數只是當參考.

不如直接買個血管計啦!
血含氧量,就可信,血壓就。。。。

用過兩隻淘寶dido
測到血壓,心跳,體温
第一隻仿皮帶,約五百,兩年前買,血壓同醫院血壓約差十度,ok.
第二隻膠帶,只二百,一年前買,血壓同醫院血壓約差一二度,平靚正。

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-12-7 13:07 發表
用過兩隻淘寶dido
測到血壓,心跳,體温
第一隻仿皮帶,約五百,兩年前買,血壓同醫院血壓約差十度,ok.
第二隻膠帶,只二百,一年前買,血壓同醫院血壓約差一二度,平靚正。
yes, 用之前,要同血壓計align 先.

this one

附件

Screenshot_20221207-131207~2.jpg(364.58 KB)

這個測埋血糖
【淘寶】https://m.tb.cn/h.Ui8B8Bl?tk=XbnwdWUnbcR CZ3457 「~dido高精度血糖無創手環智能免扎針24小時動態血壓心率高清大屏健康手錶運動睡眠跑步測量儀心電老人男士女款(~@ ~)」
點擊鏈接直接打開 或者 淘寶搜索直接打開

引用:
原帖由 BANBANBANBANBAN 於 2022-4-2 12:11 發表
各位Ching, Budget below $1000, 長者主要睇血壓.
Thanks
想跟進番. 結果樓主買左未? 
我老媽子有糖尿病, 而家見到有測血糖的智能錶, 所以, 想買番隻. 
方便之餘, 唔想佢受皮肉之痛.

引用:
原帖由 明眼 於 2023-1-22 10:38 發表

想跟進番. 結果樓主買左未? 
我老媽子有糖尿病, 而家見到有測血糖的智能錶, 所以, 想買番隻. 
方便之餘, 唔想佢受皮肉之痛.
已經買咗,Amazfit gts2 mini $700

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]