• 瀏覽: 1,100
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+6
請教一下擴音機嘅PRE OUT點解出唔到KEF LS50 Wireless無聲音?

由Denon AVR-X1200W嘅PRE OUT輸出到 KEF LS50 Wireless嘅 AUX IN,但就點都無聲音?請教各位師兄🙏🏻

罷買「美國、日本、韓國、菲律賓、星加坡」產品,支持國貨!
會唔會係你部Av amp preout係專for subwoofer ,
最簡單係你搵一條2邊紅白線插去amp audio in試下先

引用:
原帖由 tintong2 於 9-1-2022 12:56 發表
請教一下擴音機嘅PRE OUT點解出唔到KEF LS50 Wireless無聲音?

由Denon AVR-X1200W嘅PRE OUT輸出到 KEF LS50 Wireless嘅 AUX IN,但就點都無聲音?請教各位師兄🙏🏻

你部天龍兩個都只係超低音輸出,用來駁超低就可以,當普通前置輸出是無聲的。

引用:
原帖由 nakamichi 於 2022-1-9 06:00 PM 發表

你部天龍兩個都只係超低音輸出,用來駁超低就可以,當普通前置輸出是無聲的。
唔怪得無聲出啦,唔該晒師兄🙏🏻

其實點解要咁樣駁嘅?

引用:
原帖由 dickylwk 於 2022-1-10 10:32 AM 發表
其實點解要咁樣駁嘅?
我估本身係舊有產品,又買左喇叭唔好浪費個amp掛,但用av amp玩2聲道係好唔掂⋯⋯

引用:
原帖由 cy1288 於 2022-1-11 10:47 AM 發表

我估本身係舊有產品,又買左喇叭唔好浪費個amp掛,但用av amp玩2聲道係好唔掂⋯⋯
因為我手上有一對KEF LS50 Wireless第一代,依家考慮緊買返一對插喇叭線嘅喇叭仔,6000蚊內,睇緊有乜可以選擇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]