• 瀏覽: 12,903
  • 回覆: 100
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 cy1288 於 2/7/2022 11:46 發表

Apple 4ktv 個atmos可能係好過chrome, 不過因串流關係,都仲係行DD+既atmos, 如要行最靚聲,現今依然要行實體UHD碟, trueHD, 當你試完碟,就發覺真係差好遠,最明顯易聽就係個低頻,之前講用ps5 睇碟,老實講畫質上無乜驚喜,但音效真係幾好
我諗、你嘅實體 HT 嘅表現,一定好正😊

而家應該係出緊 Dolby Atmos-Dolby TrueHD👏👏

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-7-2 12:38 發表

我諗、你嘅實體 HT 嘅表現,一定好正😊
但實體碟有一大問題,就係貴😂 買隻碟睇一,兩次,甘就二百幾,所以我其實好少買,係好鐘意既戲先買

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-7-2 12:45 發表
而家應該係出緊 Dolby Atmos-Dolby TrueHD👏👏
No trueHD.  Apple TV 串流係行DD+

引用:
原帖由 cy1288 於 2/7/2022 12:48 發表

但實體碟有一大問題,就係貴😂 買隻碟睇一,兩次,甘就二百幾,所以我其實好少買,係好鐘意既戲先買
仲有鋪線,線材、喇叭價錢..............,非我能力所及

引用:
原帖由 cy1288 於 2/7/2022 12:51 發表

🙊

引用:
原帖由 cy1288 於 2/7/2022 12:51 發表

但兩種方法,效果已經係天與地

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-7-2 12:51 發表

仲有鋪線,線材、喇叭價錢..............,非我能力所及
平有平玩,貴有貴玩,我個d都唔係貴野,有時亦唔一定越貴越好既,最緊要用家開心

引用:
原帖由 cy1288 於 2/7/2022 13:03 發表

平有平玩,貴有貴玩,我個d都唔係貴野,有時亦唔一定越貴越好既,最緊要用家開心
冇錯,開心就好🤝

引用:
原帖由 dooropener 於 30/6/2022 11:23 發表

我有盒子支持Atmos,可以經電視俾 Atmos 到 soundbar。用盒子 Netflix, 片頭顯示 Atmos

駁法喺:盒子 Netflix HDMI --> 電視 HDMI3,電視 HDMI2 --> soundbar
咦,你呢個駁法,電視內置嘅 Netflix app, 顯示到鴨屎嗎?

引用:
原帖由 PMSHK 於 2022-7-2 19:46 發表

咦,你呢個駁法,電視內置嘅 Netflix app, 顯示到鴨屎嗎?
唔得,顯示5.1

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]