• 瀏覽: 5,660
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
想買部小米平板5,想買綠色,可惜港版只有黑/白……而港版又唔出鍵盤套……

請教各師兄,
1) 國版,是否自行安裝Play Store就同港版一模一樣? 可用Google所有App? Chrome?
2) 兩者的中文輸入有無分別? 螢幕及鍵盤有無速成輸入?
3) 國版是否只有簡體字? 會否有廣告??
4) 港版機可否用國版鍵盤套?

如果國版機自行安裝Play Store後同港版一模一樣的話,可能會考慮買國版機,請各師兄指教!或如有其他分別話,請提點!謝謝!

熱賣及精選
引用:
原帖由 BigBigBigGuy 於 2021-10-13 10:53 AM 發表

想買部小米平板5,想買綠色,可惜港版只有黑/白……而港版又唔出鍵盤套……

請教各師兄,
1) 國版,是否自行安裝Play Store就同港版一模一樣? 可用Google所有App? Chrome?
2) 兩者的中文輸入有無分別? 螢幕及鍵盤有無速成輸入?
3) 國版是否只有簡體字? 會否有廣告??
4) 港版機可否用國版鍵盤套?

如果國版機自行安裝Play Store後 ...
國版可自行裝google play store, 有繁體字, 無廣告

引用:
原帖由 tkm2 於 2021-10-14 12:14 AM 發表

國版可自行裝google play store, 有繁體字, 無廣告
謝謝分享!即中國版與國際版只是保養及Google Play Store之分別,其它一模一樣?咁買中國版綠色都得喎 🤔

引用:
原帖由 BigBigBigGuy 於 2021-10-14 12:27 PM 發表

謝謝分享!即中國版與國際版只是保養及Google Play Store之分別,其它一模一樣?咁買中國版綠色都得喎 🤔
邊間水貨店可靠?

引用:
原帖由 沒有勇氣實踐 於 2021-10-14 10:31 PM 發表

邊間水貨店可靠?
保養問題,仍在考慮中....

如果唔係行貨,本身有GOOGLE的話,水貨機就算裝咗google play,都可能有啲APP 係app store搵唔到,例如netflix
點都好,睇自己既用途而決定買水定行
我就係因為netflix同保養而買行貨的

引用:
原帖由 adechan 於 2021-10-22 05:50 PM 發表

如果唔係行貨,本身有GOOGLE的話,水貨機就算裝咗google play,都可能有啲APP 係app store搵唔到,例如netflix
點都好,睇自己既用途而決定買水定行
我就係因為netflix同保養而買行貨的
水貨裝唔到netflix??
不過長遠都係港行版穩陣啲,以免日後出的新app兼容唔到...所以都係等佢返貨,但又諗等多陣可能會出港行Pro版 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

引用:
原帖由 BigBigBigGuy 於 2021-10-23 03:11 PM 發表

不過長遠都係港行版穩陣啲,以免日後出的新app兼容唔到...所以都係等佢返貨,但又諗等多陣可能會出港行Pro版 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
我都係咁話, 唔出pro版就唔買住, 廢事到時出左pro又要平價賣部普通版

引用:
原帖由 CarsonSo 於 2021-11-1 10:15 AM 發表

我都係咁話, 唔出pro版就唔買住, 廢事到時出左pro又要平價賣部普通版
早兩日米鋪打嚟話有貨返(黑色),已買及使用中🤞,Pro版雖然有5G,但貴千幾蚊,諗諗下普通版(6gb/256gb)都夠用…

引用:
原帖由 BigBigBigGuy 於 2021-10-23 03:11 PM 發表

如果你著重netflix,水貨行唔到L1,無Dolby Vision已死得

等多陣買Pro版啦

主題標籤 #xiaomi #小米
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]