• 瀏覽: 711
  • 回覆: 8
以前我用緊華為m3平板,部機本身有3.5mm插頭,之後年頭換機入左部lenovo p11pro,因為手機以前用htc所以有條轉插線可以畀p11用,但係早幾日突然用唔到,試過用momax個個都係唔得,上網睇過三叔個條但係又驚用唔到,想問下大家有冇轉插線推介

熱賣及精選
我用呢款,人仔59,內置DAC解碼,三星Tab S7用。

引用:
原帖由 上官雁 於 2021-9-14 05:52 PM 發表

以前我用緊華為m3平板,部機本身有3.5mm插頭,之後年頭換機入左部lenovo p11pro,因為手機以前用htc所以有條轉插線可以畀p11用,但係早幾日突然用唔到,試過用momax個個都係唔得,上網睇過三叔個條但係又驚用唔到,想問下大家有冇轉插線推介
我用呢隻可以充電同用 3.5mm 或 Type-C 耳機,RMB 86。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-9-15 10:14 AM 發表

我用呢款,人仔59,內置DAC解碼,三星Tab S7用。
http://img10.360buyimg.com/imgzone/jfs/t1/187765/36/20114/120855/6127405fEa042c44c/4c36eb4a96a36c1d.jpg.webp
呢款好似唔錯,可以試下

我買過幾件綠聯配件都ok嘅,好過不知名雜嘜!

綠聯D野真材實料價錢實惠,好過好多所謂名牌。

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2021-9-15 08:42 PM 發表

我買過幾件綠聯配件都ok嘅,好過不知名雜嘜!
現家反而係掉翻轉,出名既有機會用唔到,要試下d其他野,包括雜嘜,同手機唔同,平板我只係用黎煲劇同睇足球,只要用得就算,始終夜晚唔想影響其他人

引用:
原帖由 上官雁 於 2021-9-16 06:02 PM 發表

現家反而係掉翻轉,出名既有機會用唔到,要試下d其他野,包括雜嘜,同手機唔同,平板我只係用黎煲劇同睇足球,只要用得就算,始終夜晚唔想影響其他人
因為這種線有兩種,有內置DAC和沒有,小米華為用沒有DAC的,三星要內置DAC,search下自已用個牌子要唔要DAC。

引用:
原帖由 yeungph 於 2021-9-17 09:51 AM 發表

因為這種線有兩種,有內置DAC和沒有,小米華為用沒有DAC的,三星要內置DAC,search下自已用個牌子要唔要DAC。
https://www.lenovo.com/hk/zf/tablets/lenovo-tablets/tab-series-tablets/Lenovo-TB-J706/p/ZZITZTATB0J  我見官網冇寫,反而見到USB Type-C 3.1 Gen 1同USB  3.2 Gen 2 Type-C

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]