• 瀏覽: 658
  • 回覆: 12
中四學生,用途:文書,上網,睇劇.......,不用畫圖,不用打機,請問有咩推介???
自己睇緊Lenovo & Dell!!

無預算既咪有咁盡買咁盡

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2021-2-22 10:27 AM 發表

中四學生,用途:文書,上網,睇劇.......,不用畫圖,不用打機,請問有咩推介???
如夠用就可以, 可去黃金睇睇HP i3 或 i5 新十一代CPU 中低階機, 三千零或四千零買到, 免費加至8G RAM, 另加$360 可加多個1TB harddisk, 唔打機或勁大執相或勁剪片,一般夠晒用。
我剛各買了一部公司用, 開心使用中, 如budget夠 建議買 i5, 有獨立顯示卡, 四千到尾, 要平D就i3, 三千八, 最緊要啱用同啱價錢.

引用:
原帖由 ultane 於 2021-2-23 12:48 PM 發表

如夠用就可以, 可去黃金睇睇HP i3 或 i5 新十一代CPU 中低階機, 三千零或四千零買到, 免費加至8G RAM, 另加$360 可加多個1TB harddisk, 唔打機或勁大執相或勁剪片,一般夠晒用。
我剛各買了一部公司用, 開心使用中, 如budget夠 建議買 i5, 有獨立顯示卡, 四千到尾, 要平D就i3, 三千八, 最緊要啱用同啱價錢.
一般來說,黃金 OR HP官網,邊度會平D????

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2021-2-23 12:56 PM 發表

一般來說,黃金 OR HP官網,邊度會平D????
你自己去格下價啦! 我就去開黃金嗰間c字頭嘅公司買, 都買咗十幾廿年囉.

引用:
原帖由 ultane 於 2021-2-23 01:37 PM 發表

你自己去格下價啦! 我就去開黃金嗰間c字頭嘅公司買, 都買咗十幾廿年囉.
CentralFxxxx???

回覆 引用 TOP

yes

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2021-2-22 10:27 AM 發表

Lenovo Thinkpad X1 Extreme, Dell XPS 9300, Dell precision

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2021-2-24 02:34 AM 發表

Lenovo Thinkpad X1 Extreme, Dell XPS 9300, Dell precision
樓主都唔開預算, 師兄果然將最好既野俾佢

問人買咩野無預算, 講乜都得

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-2-24 09:56 AM 發表

預算6K以下!!!

回覆 引用 TOP

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-2-24 09:56 AM 發表

炳師兄,當然推介質量比較好同保養比較完善嘅機啦

回覆 引用 TOP

MSI

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]