• 瀏覽: 1,163
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
小弟新屋裝修緊,揀緊電器&相響,我主要會用黎睇戲(動作/特技片為主),電視會買Samsung QA43Q60TAJXZK 或者Samsung UA43TU8500JXZK
想要有5.1,考慮緊JBL Soundbar 5.1但過左少少老虎批既budget,如果5000左右有無咩介紹
另外選4K blueray機有咩要考慮?有無介紹?
感謝🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
5k我會買lg sl9水货

引用:
原帖由 fkylai 於 2020-7-12 12:15 AM 發表

5k我會買lg sl9水货
呢個好似行唔到5.1?定係自己再加wirless 後置?

引用:
原帖由 急焦雀躍的主席 於 2020-7-12 12:25 AM 發表

lg 同 samsung q80r 都可以加後置。實体會好好多

唔玩天空jbl 5.1亦可,5k多少少應該得。

回覆 引用 TOP

我想問soundbar係唔係應該放電視下面?個設計師係咁叫叫我掛牆裝電視頂,但我總係覺得怪怪地咁
Subwoofer係唔係放橫放直都得?有無指定咩位好?

個人其實比較鍾意有後置既 5.1,感覺好似比天空實在d,又好似勁d咁🤣 JBl5.1個後置就咁放soundbar兩邊叉電好似好方便
之前通利做特價YaMaha yas408 + wx021 package 5000有找又好似好抵咁

回覆 引用 TOP

問清楚試清楚呢D咁既垃圾一條野 電視睇片時有冇聲先好買 有好多人賴過野了
仲有人聲細細聲 效果超大聲問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦雀躍的主席 於 2020-7-12 12:25 AM 發表

Sl9 得水貨, 通常會跟埋無線後置spk8, 係行5.1.2 , 今年出左sn系列 , 有行貨, 好似豐澤有。

引用:
原帖由 blmt888 於 2020-7-13 02:42 PM 發表

Sl9 得水貨, 通常會跟埋無線後置spk8, 係行5.1.2 , 今年出左sn系列 , 有行貨, 好似豐澤有。
Thx.....咁我諗我jbl 5.1機會大,好似簡單d

知唔知邊度會有得試?

引用:
原帖由 急焦雀躍的主席 於 2020-7-13 03:13 PM 發表

知唔知邊度會有得試?
我估av 生活應該有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 急焦雀躍的主席 於 2020-7-13 03:13 PM 發表

知唔知邊度會有得試?
成人生活啦!JBL个低音堅得,不過就太簡單,冇乜花神嘢

利申:JBL生巴用家

回覆 引用 TOP

Samsung 電視唔考慮返samsung q70t soundbar?

回覆 引用 TOP

今日去左av life....決定jbl5.1,佢個後置實左太方便了

回覆 引用 TOP

師兄去試一試Q70t先
喺屋企玩天空真係過癮好多
仲可以之後唔聲唔聲買埋兩隻後置🤣🤣🤣🤣
我就買咗呢一隻係屋企玩真係超正

引用:
原帖由 oscarII 於 2020-7-24 08:25 PM 發表

師兄去試一試Q70t先
喺屋企玩天空真係過癮好多
仲可以之後唔聲唔聲買埋兩隻後置🤣🤣🤣🤣
我就買咗呢一隻係屋企玩真係超正
我就諗住買Q90R

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]