• 瀏覽: 2,535
  • 回覆: 12
之前一直用緊6S因為得佢仲有最後既有3.5mm耳機位
仲因為咁成日恥笑用adpeter既on9仔
但陪左我4年後正式收皮 我都冇得再笑人on9仔了

但想問有咩藍芽耳機抵玩好用?

熱賣及精選
好老實
無線一定衰過有線
你用iphone的話
咩支援ldac係無用
支援aaC就可以

阿仙奴忠實球迷
希望阿記係阿聯球場捧上聯賽錦標
引用:
原帖由 油站委屈的牛 於 2020-3-26 04:45 PM 發表

但想問有咩藍芽耳機抵玩好用? ...
其實好多藍牙耳機都好平, 點先為知抵玩呢?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2020-3-27 01:01 PM 發表

其實好多藍牙耳機都好平, 點先為知抵玩呢?
首先分兩類廠,一類如J牌同P牌之類,做開通訊產品,話音清晰但音質一般。二如音響牌子音質較佳但通話垃圾!
第二,除左大陸牌子性價比較佳外,我覺得一千蚊無線耳機的音質等於三四舊水的有線,二千蚊的等於一千蚊樓下貨色。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十九八 於 2020-3-27 06:49 AM 發表

好老實
無線一定衰過有線
你用iphone的話
咩支援ldac係無用
支援aaC就可以
連aptx都無,airpods啲聲又同一般耳機d聲有d分別,感覺怪怪的

引用:
原帖由 油站委屈的牛 於 2020-3-26 04:45 PM 發表

但想問有咩藍芽耳機抵玩好用? ...
用咩機?iPhone咪直接用AirPods

引用:
原帖由 天生謝皮的結他 於 2020-3-30 11:44 AM 發表

用咩機?iPhone咪直接用AirPods
AirPods啲音質非常之差啊

回覆 引用 TOP

藍芽耳機有價有市 睇你想要budget大約幾多先得

回覆 引用 TOP

Pamu slide mini 幾舊水內都算係咁
有個係數記做既fd話佢地仲有折 幫我買埋

引用:
原帖由 龍成邦 於 2020-3-30 01:25 PM 發表

Pamu slide mini 幾舊水內都算係咁
有個係數記做既fd話佢地仲有折 幫我買埋
數記好似仲有其他耳機都減緊價

回覆 引用 TOP

"好用"嘅定義係乜?
方便+續航力:平平地 小米/華為 頸環耳機 已OK。
音質+續航力:我用緊 Marshall monitor bluetooth ,可 藍牙/有線 兩用。
真無線耳機個人覺得唔太"好用",而且性價比唔高。

卡梅之手72號
窮鬼遊戲機:A8-7600 A88X ... 主打免費 GAME ...
引用:
原帖由 小卡梅 於 2020-3-30 08:56 PM 發表

"好用"嘅定義係乜?
方便+續航力:平平地 小米/華為 頸環耳機 已OK。
音質+續航力:我用緊 Marshall monitor bluetooth ,可 藍牙/有線 兩用。
真無線耳機個人覺得唔太"好用",而且性價比唔高。 ...
續航力關用咩晶片事,兩年前D BT4.X true wireless earbuds多數得四小時左右,新一代用BT 5果D多數八小時或以上,加上電池箱快差,都用到廿幾個鐘~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Juno9 於 2020-3-28 03:07 PM 發表

連aptx都無,airpods啲聲又同一般耳機d聲有d分別,感覺怪怪的
認真的, 我覺得aptx都唔好得過aac幾多, 反而係耳機內置dac, 單元同調音既影響更大

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]