• 瀏覽: 1,813
  • 回覆: 12
請問有冇師兄用過LAOWA 9mm F2.8 Zero-D鏡頭,買唔買得過。多謝!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你擔心乜嘢方面問題?

引用:
原帖由 hakuton3 於 2020-3-26 12:39 AM 發表

你擔心乜嘢方面問題?
仲意夠wide,擔心質數方面,祖國產品?

引用:
原帖由 阿漳 於 2020-3-26 01:44 AM 發表

仲意夠wide,擔心質數方面,祖國產品?
laowa賣性價比同輕便,咁既價錢出黎唔錯已經收貨,仲想點?

回覆 引用 TOP

質素ok。係暗角重啲,可靠相機/軟件修正。

引用:
原帖由 hakuton3 於 2020-3-26 09:29 AM 發表

質素ok。係暗角重啲,可靠相機/軟件修正。
多謝師兄!

回覆 引用 TOP

超廣有些少暗角屬正常

支鏡賣點係Zero-D,十分專門,但對樓主有沒有意思,還是有明顯變型啱口味?定係變焦先喺樓主習慣?

好難講夠唔夠,但咁嘅質數同價錢,啱用就係超值啦~

引用:
原帖由 mightykoala 於 2020-3-28 01:47 PM 發表

超廣有些少暗角屬正常

支鏡賣點係Zero-D,十分專門,但對樓主有沒有意思,還是有明顯變型啱口味?定係變焦先喺樓主習慣?

好難講夠唔夠,但咁嘅質數同價錢,啱用就係超值啦~ ...
決定買來試下,標價3630,仲有價講,確實底!

回覆 引用 TOP

由初出已是36xx,沒有太平。反而睇下有無跟3 filters嗰pack,咁仲有so

引用:
原帖由 hakuton3 於 2020-3-29 12:59 AM 發表

由初出已是36xx,沒有太平。反而睇下有無跟3 filters嗰pack,咁仲有so
唔該!

回覆 引用 TOP

質素方面真心覺得超值,三千幾APSC好似佢最wide佢,色水銳利好掂(唔知點解upload啲圖唔sharp)
不過初初要適應手動對焦,有點慢,有時對錯焦,但習慣咗睇刻度就容易中焦

附件

53076475_10157024406542156_6196653122450882560_o.jpg(540.05 KB)

2020-4-3 12:05 AM

53083448_10157024406487156_5794957394035343360_o.jpg(595.58 KB)

52692412_10157024406442156_9015051232347160576_o.jpg(400.17 KB)

引用:
原帖由 正義聯盟 於 2020-4-3 12:05 AM 發表

質素方面真心覺得超值,三千幾APSC好似佢最wide佢,色水銳利好掂(唔知點解upload啲圖唔sharp)
不過初初要適應手動對焦,有點慢,有時對錯焦,但習慣咗睇刻度就容易中焦 ...
以前玩開菲林機,手動冇問題,銀行中心領先數碼買3400,唔包濾鏡。

引用:
原帖由 阿漳 於 2020-4-6 06:59 發表

以前玩開菲林機,手動冇問題,銀行中心領先數碼買3400,唔包濾鏡。
祝你使用愉快,快啲分享作品

回覆 引用 TOP

熱門主題
相關主題
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]