• 瀏覽: 11,988
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 lowarbmama 於 2019-10-4 08:17 AM 發表

ching, 寒底較易敏感嗎?
排毒唔好, 敏感就易起水泡, 積得多就係果處 爆水泡, 簡單道理..

想改善, 長食中藥丸,  唔駛自己煲茶果隻..

濕疹都可以斷尾..

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 米高華索K 於 2019-10-16 11:04 AM 發表

我都係因為戴track air呢隻耳機搞到耳仔皮膚敏感流膿,睇左幾次醫生,但我平身用開入耳式耳機都好多年
唔好再係咁搞耳道啦..  聽番耳牛, 平耳 耳塞算啦...

(可以安慰自己, 慳左萬幾蚊唔駛買 sony 細z1r .. 咁咪可以笑番o羅.. )

引用:
原帖由 米高華索K 於 2019-10-16 11:04 AM 發表

我都係因為戴track air呢隻耳機搞到耳仔皮膚敏感流膿,睇左幾次醫生,但我平身用開入耳式耳機都好多年
我同你一樣之前都一直帶緊入耳式有線 SONY耳機   但一換呢隻就咁

引用:
原帖由 kkzzst 於 2019-10-16 01:18 PM 發表

唔好再係咁搞耳道啦..  聽番耳牛, 平耳 耳塞算啦...

(可以安慰自己, 慳左萬幾蚊唔駛買 sony 細z1r .. 咁咪可以笑番o羅.. )
Ching 你係咪開中醫架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smallcampus782 於 2019-9-8 02:06 PM 發表

上個月買左隻Libratone Track Air
帶左幾日耳仔流濃  睇醫生話係中耳炎
隔左成個月帶返又流過   想問下大家有冇試過帶耳機帶到流濃
同埋我可唔可以用呢個理由要求退貨或換貨呢 ...
戴完馬上放入case好容易滋生細菌,最好定時用消毒濕紙巾抹一抹入耳膠

回覆 引用 TOP

試下轉用耳綿, 無咁敏感

回覆 引用 TOP

我又係用呢隻Libraton 耳機 搞到中耳炎。睇左兩次耳鼻喉 成千幾蚊先好番。 以前帶其他牌子如Soul 甚至大陸雜嘜牌子既 入耳式都無問題(現在用緊條有線係幾十蚊既cheap 野 remax 都無事)。開頭以為自己因為跑步出汗唔衛生。所以搞到中耳炎(又係有膿)。好番啦~ 每次跑步前都用火酒抹隻耳機。  但那怕是戴45分鐘,果晚耳仔就會痕。瞓醒有耳水滲出來。之後會結好薄既焦。一兩日後會有一片片死皮甩出來。比人見到隻耳仔好肉酸。(但無再睇醫生 去藥房配返枝滴耳藥水)。都試過換 soul 、其他耳塞三四次,都唔得..情況都一樣。現在唔敢戴了。 我懷疑是機身物料問題 。 隻耳機都唔平。成千三蚊。 激死我。 佢啲聲 都ok 既  使用時間又算長。但敏感就咪搞。  現在想再買其他藍芽耳機,但都有啲陰影 驚千幾蚊買返黎又敏感🤦🏻‍♂️

我今日係google 搵下有無人好似我咁既情況~就發現原來咁多師兄都係敏感。唔止我一個。

引用:
原帖由 smallcampus782 於 2019-10-16 02:12 PM 發表

我同你一樣之前都一直帶緊入耳式有線 SONY耳機   但一換呢隻就咁
試吓用耳棉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大力加冰 於 2020-1-9 03:24 PM 發表

我今日係google 搵下有無人好似我咁既情況~就發現原來咁多師兄都係敏感。唔止我一個。
你可以轉聽 頭樑耳機, eg mdr m1st .  一來隻耳唔駛再敏感,
二來 可以醫下 以前聽開既入耳  懷疑人聲有無聽錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大力加冰 於 2020-1-9 03:02 PM 發表

我又係用呢隻Libraton 耳機 搞到中耳炎。睇左兩次耳鼻喉 成千幾蚊先好番。 以前帶其他牌子如Soul 甚至大陸雜嘜牌子既 入耳式都無問題(現在用緊條有線係幾十蚊既cheap 野 remax 都無事)。開頭以為自己因為跑步出汗唔衛生。所以搞到中耳炎(又係有膿)。好番啦~ 每次跑步前都用火酒抹隻耳機。  但那怕是戴45分鐘,果晚耳仔就會痕。瞓醒有耳水滲出來。之後會結好薄既焦。一兩日後會有一片片死 ...
咪比呢個POST沉
我之前症狀同你一樣 重有陣味
最慘隻耳機放出去都冇人要 拿去代理做保養同佢講反呢個問題 佢彩我都傻 話要拿返原廠試有冇呢個問題起碼等一個月

我易架用緊 SONY 最新個隻無線耳機 冇事 但有D重唔可以帶太耐

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]