Master & Dynamic MW07 音質

Master & Dynamic MW07 音質 E-mail 此主題給朋友

初試 MW07
外觀 : 成套野感覺好高貴好正 , 唔會有馬馬虎虎o既感覺 .
售後服務 : 唔錯 , 唔似果D完全唔對自己代理o既產品負責 (試過 "無得撈啦" 就知)
音質 : 初步試 , 比E8 好 , 完全係真正買音響唔係買品牌o既感覺 。

男聲 :
周柏豪-近在千里,清淅,男聲比較前,唔會太cover其他野
陳柏宇-磚頭,樂器好多時cover左男聲 , 估計係首歌問題

女聲:
方皓玟-後男聲少少,一樣唔會太cover其他野,唔算尖,唔係好前
衞籣-穿花蝴蝶,清淅,鼓聲有彈性,女聲唔太前

樂器:未揾到歌試,聽其他時感覺到好似唔適合

流行曲:適合,各方面都到齊,人聲比較出

音場:未得閒試

缺點 : 只可以單邊帶右耳 , 左耳單邊帶會無聲
優點 : 轉左Comply 好左好多 , 各方面實在好多 , 明顯本身D耳膠唔太好用

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
呢對正

回覆 引用 TOP

呢對只論聲冇得輸, 6月30日前買嘅港行仲可以幫個case玩鐳射。

回覆 引用 TOP

重點: 支援 aptX

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-6-28 01:55 PM 發表

重點: 支援 aptX
我用其他藍芽出街 , 不停斷線 , M&D MW07 無斷過 ,
我自己覺得人聲真係唔錯 , 仲要無影響 Bass o既情況下發揮到 .

引用:
原帖由 ChrisDior 於 2019/6/28 14:07 發表

我用其他藍芽出街 , 不停斷線 , M&D MW07 無斷過 ,
我自己覺得人聲真係唔錯 , 仲要無影響 Bass o既情況下發揮到 .
對。 aptX本身頻段比較容易受外界影響到。
無影響時,音質很好。

回覆 引用 TOP

請問師兄,呢一對同Sennheiser MOMENTUM True Wireless比較,
邊一對正D?

引用:
原帖由 501XXX 於 2019-6-28 05:12 PM 發表

請問師兄,呢一對同Sennheiser MOMENTUM True Wireless比較,
邊一對正D?
無試過Sennheiser MOMENTUM  , 因為Sennheiser以前D earphone 太唔啱我口味 , IE8 係我最後一次試依個牌 , 聽任何歌都好似無乜力咁

回覆 引用 TOP

呢對同Boxx,E八,Sexxxxxer冇得比,我星期在始創買$2400,原本揀E八及Sexxx,店員推介呢隻,試左反唔到囀頭

回覆 引用 TOP

請問各位師兄,呢對Master & Dynamic MW07有冇降燥function?
帶左聽歌時,聽唔到聽外面聲音?
Thanks

引用:
原帖由 曹淫超 於 2019-8-14 09:00 AM 發表

請問各位師兄,呢對Master & Dynamic MW07有冇降燥function?
帶左聽歌時,聽唔到聽外面聲音?
Thanks
唔係降噪耳機

無線規格有啲過時 ! 但音質唔洗懷疑 😎

LV搵得嘅合作品牌,唔會做衰個朵。

※好難同sennheiser比較

附件

Screenshot_20190814-111816_YouTube.jpg(459.68 KB)

2019-8-14 11:18 AM

回覆 引用 TOP

我覺得佢個 driver 容易令任何人接受 ,
聽開 動圈 同 動鐵 o既人都好容易接受 ,

反而我自己聽開動圈 , 動鐵o既耳機我唔太接受到....

回覆 引用 TOP

地鐵聽到少少聲 , (我用耳綿)

回覆 引用 TOP

今日剛入手,聲音冇得輸👍🏼👍🏼👍🏼

回覆 引用 TOP

請問地鐡通話質數如何?

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。