註冊 登入



打印

薄輕windows notebook, 12吋芒

[隱藏]
引用:
原帖由 king008 於 2018-11-26 02:38 PM 發表


二手係邊度買穩陣? 唔該C兄
二手notebook都係撞手神, 要提防啲人唔老實, 將啲有暗病嘅機趁仲著到機就放咗佢. 所以買機時就要試清楚, 稍有懷疑都唔好買. 有啲機話有一兩個制無反應嘅就一定唔好貪便宜, 如果咁簡單點解機主唔整好佢先賣? 要逐個制/按鍵都試清楚有無反應.

試機要注意開機關機要暢順, 自已帶個mouse去, 用mouse點開程式要吓吓應棍, 若果點落去古靈精怪, 例如打唔開或者打開咗匿埋喺底無即時顯示, 咁就好大可能係有暗病, 你唔好諗住攞返屋企再搞, 呢啲機一定唔可以要.

買二手就唔好買貴機, 俾得起錢買咁貴就無謂買二手. 一千幾百就算用落唔喜歡, 轉手賣番出去都唔駛蝕好多.

12吋機可以睇吓Thinkpad X230, 我見呢度有部開價1350元, 如果你睇啱試啱仲要新淨先好買.

https://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=6910987

[ 本帖最後由 昨夜星光 於 2018-11-26 09:11 PM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 PandaDa97 於 2018-11-21 12:04 AM 發表

thanks all

仲度緊諗緊
https://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=6914131




回覆 引用 TOP

謝謝各位資料

最終我屋企人將佢部macbook裝咗windows,俾我頂住先,慳住尐銀兩先⋯



回覆 引用 TOP

我啱啱買左AVITA 13.3吋嗰部~$4720
呢隻牌子最新出左12.5吋~$5309
P.S. 我真係買佢個樣 

處理器:Intel i5-7Y54
作業系統:Windows 10 Home
顯示屏:12.5吋
記憶體:8GB
硬碟:256GB
顯示卡:Intel HD graphics
光碟機:No ODD
重量:1.09kg
硬碟類型:SSD



回覆 引用 TOP

[隱藏]
不如surface GO


回覆 引用 TOP

 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。