[攝影器材選購] BH photo ? 淘 ? 去日本買?

BH photo ? 淘 ? 去日本買? E-mail 此主題給朋友

小弟係賓得用家,想入支sigma 18~35 1.8,問過香港行水都冇,訂要3個月,6千8,全球最貴。
1.美國BH 800USD,之前幫襯過冇手尾
2.淘寶天貓,話官方銷售唔知信唔信得過,3999人仔,擔心係翻新鏡,送到黎怕走焦
3.東京各大相機鋪80000YEN左右,好處當然係有得試,但要時間金錢

媽我好亂呀😭😭😭

熱賣及精選
轉會囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zexel33 於 2018-6-26 07:27 PM 發表

小弟係賓得用家,想入支sigma 18~35 1.8,問過香港行水都冇,訂要3個月,6千8,全球最貴。
1.美國BH 800USD,之前幫襯過冇手尾
2.淘寶天貓,話官方銷售唔知信唔信得過,3999人仔,擔心係翻新鏡,送到黎怕走焦
3.東京各大相機鋪80000YEN左右,好處當然係有得試,但要時間金錢

媽我好亂呀😭😭😭 ...
你行晒香港所有相機舖都無?

引用:
原帖由 iron 於 2018-6-28 05:45 PM 發表

你行晒香港所有相機舖都無?
一心諗住全新行貨,成個星際都冇K mount,
二手有不過呢支sigma18 35易走焦唔要二手

最後,喺Amazon jp入手,鏡6萬6千yen,CPL 5千幾yen,運用最快嘅,都係2千幾yen

引用:
原帖由 zexel33 於 2018-6-28 08:06 PM 發表

一心諗住全新行貨,成個星際都冇K mount,
二手有不過呢支sigma18 35易走焦唔要二手

最後,喺Amazon jp入手,鏡6萬6千yen,CPL 5千幾yen,運用最快嘅,都係2千幾yen ...
哦,你要K環,咁無計喇,內地都唔多見,玩得賓得,就要預左難買副廠鏡,真係有錢都難買果只,我有朋友就係咁。。

引用:
原帖由 iron 於 2018-6-28 09:41 PM 發表

哦,你要K環,咁無計喇,內地都唔多見,玩得賓得,就要預左難買副廠鏡,真係有錢都難買果只,我有朋友就係咁。。
有好有唔好,選擇少用錢相對少。
我搵過死馬佢叫我搵香港代理,DC發燒直接講唔會幫你訂

引用:
原帖由 zexel33 於 2018-6-29 12:54 AM 發表

有好有唔好,選擇少用錢相對少。
我搵過死馬佢叫我搵香港代理,DC發燒直接講唔會幫你訂
無計架,我朋友都係咁,根本無得想新鏡,因為係『無』!
佢最後死死氣用返原廠,又係無鏡用!話要等。。
結果買左舊版副廠鏡頂住先。。

引用:
原帖由 iron 於 2018-6-29 01:18 AM 發表

無計架,我朋友都係咁,根本無得想新鏡,因為係『無』!
佢最後死死氣用返原廠,又係無鏡用!話要等。。
結果買左舊版副廠鏡頂住先。。 ...
玩P都係玩佢原廠定焦,少玩副廠,不過P仔定焦好叉貴

回覆 引用 TOP

27號晚落單,28號朝確定訂單夜晚出貨,今日已經到香港。。。。
唔洗喺香港問東問西!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。