註冊 登入

終於夠$$買黑磚

引用:
原帖由 彥仔2008 於 2018-2-16 11:03 PM 發表

唔好意思,我好奇路過的,想請問...除耳機要煲部player都要煲架咩?點煲?點解要煲?
之前睇過d文章,聽講話係player有d部件需要run in或熱身,先可以進入狀態.而家run in左過50小時,d聲係冇之前甘焗但係仍然係未(有耐)掂.
我用平時d歌長開每10小時休息半小時,volume 40。charge 電時勿開。
純個人經驗分享,請各位指教。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 彥仔2008 於 2018-2-16 11:03 PM 發表

唔好意思,我好奇路過的,想請問...除耳機要煲部player都要煲架咩?點煲?點解要煲?
因為電子野要磨合 所以先要煲 簡單d講黑磚岩岩開聲 真係不感想象 煲左200個鐘開始變聲 上500個鐘之後 每100個鐘都唔同左小小 所以先要煲 點煲就咁開著來聽歌 咁就得

引用:
原帖由 ykhoalvin 於 2018-2-15 05:10 PM 發表

有冇師兄用ibasso條2.5煲機線加轉插煲

新機買返來就係咁煲個4.4

引用:
原帖由 singhk1014 於 2018-2-17 11:32 AM 發表

因為電子野要磨合 所以先要煲 簡單d講黑磚岩岩開聲 真係不感想象 煲左200個鐘開始變聲 上500個鐘之後 每100個鐘都唔同左小小 所以先要煲 點煲就咁開著來聽歌 咁就得
又學到野 thx

引用:
原帖由 假粗俗的樹根 於 2018-2-17 12:02 PM 發表

又學到野 thx
大黑只係前級解碼,佔整體音響5,6成到。  當未煲既大黑再接其他 已煲透既架生時, 大黑煲唔煲開對味道啱唔啱影響唔係咁大。

回覆 引用 TOP

恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

師兄,點解唔直接用 earphone/headphone。
引用:
原帖由 singhk1014 於 2018-2-17 11:43 AM 發表

新機買返來就係咁煲個4.4

引用:
原帖由 Apads2016 於 2018-2-19 08:01 AM 發表

師兄,點解唔直接用 earphone/headphone。

夜晚煲唔會有聲 dx200呢粒野要來煲機用方好多

回覆 引用 TOP

終於過100個鐘,慢慢長路

附件

2018-2-20 01:32 PM

引用:
原帖由 awgm 於 2018-2-20 01:32 PM 發表

終於過100個鐘,慢慢長路
恭喜ching 小弟都啱啱過左100個鐘

引用:
原帖由 xixlc 於 2018-2-22 01:15 AM 發表

恭喜ching 小弟都啱啱過左100個鐘7934382
恭喜,ching覺得100小時後差別大嗎?

引用:
原帖由 awgm 於 2018-2-22 02:19 AM 發表

恭喜,ching覺得100小時後差別大嗎?
係有差別嘅 起碼啲分音明顯左 但係相信繼續煲會有更好嘅效果

回覆 引用 TOP

42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。