[攝影器材選購] 價格網買既行貨, 點樣分信唔信得過?

價格網買既行貨, 點樣分信唔信得過? E-mail 此主題給朋友

價格網買既行貨, 點樣分信唔信得過?
見價格網D鋪賣機平D, 係唔係真係有保養?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
怕既話不如去大鋪買,有時有優惠/有野送/用信用卡優惠, 分分鐘同細鋪有FIGHT

回覆 引用 TOP

dXfever 都ok, 細鋪而且平D

回覆 引用 TOP

上去 原行 查吓 代理鋪? 

樓主想買咩牌子機?
見CANON 機同鏡都有平, 而且仲有野送, 可以參考呢度

https://store.canon.com.hk/osp/full-of-joy-cny-special/online

引用:
原帖由 sam9413 於 2019-1-23 10:52 AM 發表

樓主想買咩牌子機?

https://store.canon.com.hk/osp/full-of-joy-cny-special/online
乜你好似 canon 宣傳大使咁既?? 見襯你都推薦買 CANON,而且更俾埋 Link ???

Canon 代理買一般好少平過坊間,尤其係較新型號更加貴。

引用:
原帖由 SE337 於 2019-1-23 04:42 PM 發表

乜你好似 canon 宣傳大使咁既?? 見襯你都推薦買 CANON,而且更俾埋 Link ???

Canon 代理買一般好少平過坊間,尤其係較新型號更加貴。
我好似第一次POST 呢條LINK....講一半唔講一半咪只係令人追問?!
我都係用CANON, 之前用過P 記轉左會lu
邊間平就要比較曬d 減價或信用卡或贈品等優惠先知, 樓上鋪好多時cash price, 唔係人人都會咁做
新型號貴d是常識吧? 應該咩牌子或咩產品都係

回覆 引用 TOP

Canon 香港行貨,有canon hk的產品記錄卡, 留意機身編號 同你買嘅貨品對番就冇問題。

附件

DSC_4978.JPG(128.66 KB)

2019-1-24 11:11 AM

失去30分,我要搵翻300分.
引用:
原帖由 mflyer 於 2019-1-23 10:43 AM 發表

上去 原行 查吓 代理鋪?
想問其實點樣查?上網有無?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sam9413 於 2019-1-23 10:52 AM 發表

樓主想買咩牌子機?

請問無反EOS R同5D Mark IV/6D Mark II既分別係?

引用:
原帖由 kilroyyick 於 2019-1-24 11:11 AM 發表

Canon 香港行貨,有canon hk的產品記錄卡, 留意機身編號 同你買嘅貨品對番就冇問題。
唔該CHING, 如果見到無卡/唔岩NO 就唔買

回覆 引用 TOP

特別平價錢多數冇貨,引你入去睇.   行貨(自己睇左邊間行保先)再問清,邊到保養的。有時得到答案係台灣行貨,星加坡...........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waikilo0704 於 2019-1-24 02:11 PM 發表

請問無反EOS R同5D Mark IV/6D Mark II既分別係?
https://photophique.com/canon-5d-mark-iv-vs-canon-6d-mark-ii/

回覆 引用 TOP

相信冇絕對答案 ! 
紀錄良好亦可以"睇人嚟食" !例如呃新手/大陸🐷頭

貴少少去大鋪,當買個安心

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。