• 瀏覽: 4,141
  • 回覆: 15
今天12點15分時上黎.12點半就完工.之前同大家講過我部電視顯示變色.經過了一番功夫.今天有2位師傅帶左個新芒同我成個芒換.好快.拆左電綫拿起電在桌上.拆開來拿起底板拆左個芒換新.然後裝番上去10分鐘完工好像新的一樣.一蚊都吾洗比.比大家看下之前之後的對比.

附件

20210909_122845.jpg(422.32 KB)

2021-9-9 01:10 PM

20210815_200908.jpg(340.76 KB)

2021-9-9 01:10 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 ting61 於 2021-9-9 01:10 PM 發表

今天12點15分時上黎.12點半就完工.之前同大家講過我部電視顯示變色.經過了一番功夫.今天有2位師傅帶左個新芒同我成個芒換.好快.拆左電綫拿起電在桌上.拆開來拿起底板拆左個芒換新.然後裝番上去10分鐘完工好像新的一樣.一蚊都吾洗比.比大家看下之前之後的對比.
弓起

Panasonic 售後服務係堅的, 唔係吹水

恭喜你,慳番幾千,又玩多兩年。

買pan記最好就係保五年,近幾年科技變得太快,好多技術都未成熟,有可能一兩年就壞,買pan記就保你玩足五年。

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-9-10 10:40 AM 發表

恭喜你,慳番幾千,又玩多兩年。

買pan記最好就係保五年,近幾年科技變得太快,好多技術都未成熟,有可能一兩年就壞,買pan記就保你玩足五年。
今天我仲收到了Sony短訊.我抽中PS5.整好TV又有新機打.慳返TV錢夠買機打.

引用:
原帖由 ting61 於 2021-9-10 02:31 PM 發表

今天我仲收到了Sony短訊.我抽中PS5.整好TV又有新機打.慳返TV錢夠買機打.
恭喜你,真係令人羨慕,我抽左成年都未中。可惜PAN記未出120FPS。

之前我無抽過Sony 同PlayStation的官抽.直至6月才開始抽.但已經沒有sony和PlayStation官抽.所以6,7,8月街抽蘇0等都吾中.今個月Sony突然有官抽我立刻登記了.第一次官抽就中左.

引用:
原帖由 ting61 於 2021-9-9 01:10 PM 發表

ching, 請問是特別要求現場維修免回廠? 或是全程由panasonic安排?

恭喜

引用:
原帖由 francisterrence 於 2021-9-10 06:31 PM 發表

ching, 請問是特別要求現場維修免回廠? 或是全程由panasonic安排?
吾系.最開始是我部TV出現問題時去找到保養卡和單據.第二天打去信興客服約了下星期五有師傅上黎看.師傅看左證實了個芒壞左.同我講要拿回廠整.整2星期度.佢話明天有客服打比我約收機到廠.
第二天是星期六.中午時客服打比我話我的芒可能無貨.不能約車回收.星期一office返工再打比我.
星期一下午又打比我.我的芒無貨要訂貨.佢話有一批芒送緊黎.但吾知分不分到比我.我問最近一批要幾時到.佢話9月內.我話如果分不到要多等幾耐.佢話2個月左右.佢話可以先收我部機回廠.然後借部臨時TV用住.我問連維修期咪等三四個月.佢話其他人都是這樣的.叫我等消息.
之後我上網看到了有人可以在信興Facebook留言.會處理好D.之後我晚上留言.第二天早上留言覆了我會有人打比我.中午左右有人打比我.叫我講返請況比佢.之後同我講話什麼內部溝通的問題有誤.立即約在9月9日下午上門維修.有師傅拿新芒到家裡即場維修換芒.十五分鐘內整完就離開了.就是這樣了.

引用:
原帖由 ting61 於 2021-9-10 08:36 PM 發表

吾系.最開始是我部TV出現問題時去找到保養卡和單據.第二天打去信興客服約了下星期五有師傅上黎看.師傅看左證實了個芒壞左.同我講要拿回廠整.整2星期度.佢話明天有客服打比我約收機到廠.
第二天是星期六.中午時客服打比我話我的芒可能無貨.不能約車回收.星期一office返工再打比我.
星期一下午又打比我.我的芒無貨要訂貨.佢話有一批芒送緊黎.但吾知分不分到比我.我問最近一批要幾時到.佢話9月內 ...
Thanks! ching利害, 估唔到信興咁老土, 效果會差咁遠

引用:
原帖由 ting61 於 9-9-2021 13:10 發表

我明日周一都要揾佢維修.
手機上youtube片投放到電視睇,入去叫我更新,照做. 但更新到40幾%,就down機.出和入都不可以.唯有關機出嚟.明天叫佢地睇睇咩回事.

換panel 真係感覺同新機一樣。

引用:
原帖由 東門吹風 於 2021-9-12 05:42 PM 發表

我明日周一都要揾佢維修.
手機上youtube片投放到電視睇,入去叫我更新,照做. 但更新到40幾%,就down機.出和入都不可以.唯有關機出嚟.明天叫佢地睇睇咩回事.
維修情況如何?

引用:
原帖由 v369234 於 16-9-2021 15:54 發表

維修情況如何?
未咁快,只系排個期畀我乍.個電話都要15分鐘先有人接聽.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]