• 瀏覽: 9,091
  • 回覆: 81
  • 追帖: 2
我都買左部LG oled用左六個月,先發現有二十零個黑點係電視上邊邊緣,維修人員話一係要訂零件收走整,整完送回給我,一係我就唔整,想問各位有冇經驗,整唔整好? 驚唔驚佢收走越整越衰

熱賣及精選
B系 B9?

引用:
原帖由 v369234 於 2020-5-2 07:58 PM 發表

B系 B9?
B8

引用:
原帖由 空中飛 於 2020-5-2 08:11 PM 發表

問佢加錢轉款好過 疫情間零件冇咁快奇泥
其實我宜家睇係無問題,只係有幾點係邊邊,唔專心留意都察覺唔到。

回覆 引用 TOP

我第一次買電視有咁問題,我想請教下,比LG收去換零件好,定唔整由部電視照用好?因為我暫時睇電視係無問題

引用:
原帖由 籠中巨額膠袋 於 2020-5-2 08:48 PM 發表

我第一次買電視有咁問題,我想請教下,比LG收去換零件好,定唔整由部電視照用好?因為我暫時睇電視係無問題
你用乜嘢方法睇到有死點?我都係B8

引用:
原帖由 空中飛 於 2020-5-2 08:56 PM 發表

整的話一定要問佢借電視 5係分分中半年冇電視睇
下,整幾耐,收走到整好要唔要咁耐

引用:
原帖由 timlee673 於 2020-5-2 09:02 PM 發表

其實咁岩睇83台新聞時,係右邊角螢光綠就望到有一點黑色,不過其實唔係明顯的,克意望就望到有幾點係上面邊緣位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 timlee673 於 2020-5-2 09:02 PM 發表

你望下有冇黑點係電視邊,如有黑點,會特別淺色或螢光色會明顯看到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 籠中巨額膠袋 於 2020-5-2 08:45 PM 發表

B8
B系係OLED 面板中質素最差既(自己估)好D用係C/E (oled 難生產)或向其他廠商如Sony/Panasonic 供貨
叫佢師傅上呢睇,OLED面板冇得整,只係換,換比你多數唔係新面板,你買既係oled中既經濟艙,唔會upgrade 去商務艙,叫佢有件就安排換,lg 冇stock件,新買一個月都要等...反正有點睇住先,但你一定先同lg講你有要求,唔係買oled 做咩,買佢哋rgbw 假4k就得...自己經驗過先會相信...

引用:
原帖由 v369234 於 2020-5-2 09:45 PM 發表

B系係OLED 面板中質素最差既(自己估)好D用係C/E (oled 難生產)或向其他廠商如Sony/Panasonic 供貨
叫佢師傅上呢睇,OLED面板冇得整,只係換,換比你多數唔係新面板,你買既係oled中既經濟艙,唔會upgrade 去商務艙,叫佢有件就安排換,lg 冇stock件,新買一個月都要等...反正有點睇住先,但你一定先同lg講你有要求,唔係買oled 做咩,買佢哋rgbw ...
唔換新面板,咁換個舊咪又係壞野比我?咁你意見係咪都比lg換panel好?

引用:
原帖由 籠中巨額膠袋 於 2020-5-2 09:57 PM 發表

唔換新面板,咁換個舊咪又係壞野比我?咁你意見係咪都比lg換panel好?
舊可以冇死點! 係幫你維修到冇死點,點解你認為會比你新面板..

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]