• 瀏覽: 2,794
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
Model係49GX800H , 新裝咗幾日,尋日突然開唔到機,LED紅燈不斷閃,係咁㩒遙控 無反應,跟著我拔電掣插頭再插過,著返一陣又自己熄,紅燈又再眨過。最後試係電視背面熄機再開就無事。有無師兄試過咁嘅問題,究竟係乜原因,定我還是趁七日內換過部機好呢?

I Believe I can fly~

引用:
原帖由 空中飛 於 2020-7-8 11:13 AM 發表

即換啦 刀5知有乜癮性病
超神人,一聽到呢句 " 刀5知有乜癮性病 " 就知你係業界高手中嘅高手,再睇埋你屋企嗰幅 TV Wall 就知你幾鬼有料與眾不同,樓主得到你出手,佢真係有福了

附件

20200113_316d2846c3bd7f4c3ce6bg6B2igMdpY1.jpg(69.91 KB)

2020-7-8 11:46 AM

回覆 引用 TOP

紅燈通常著幾秒,轉黃燈後先可以開機。紅燈閃無試過,會唔會拖版唔得?電力唔夠?

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2020-7-8 10:54 AM 發表

Model係49GX800H , 新裝咗幾日,尋日突然開唔到機,LED紅燈不斷閃,係咁㩒遙控 無反應,跟著我拔電掣插頭再插過,著返一陣又自己熄,紅燈又再眨過。最後試係電視背面熄機再開就無事。有無師兄試過咁嘅問題,究竟係乜原因,定我還是趁七日內換過部機好呢? ...
Call 中原,不過多數call 信興叫師傅睇咩事...

試下電線同時拔掉駁電視那兩腳插頭再插過;
再唔得睇下搵唔搵到搵條Spare 電線試。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天字荳號飛 於 2020-7-8 05:44 PM 發表

紅燈通常著幾秒,轉黃燈後先可以開機。紅燈閃無試過,會唔會拖版唔得?電力唔夠?
我直插牆身插頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-8 06:23 PM 發表

Call 中原,不過多數call 信興叫師傅睇咩事...
今日又冇事,都唔知call唔call好

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2020-7-8 07:24 PM 發表

今日又冇事,都唔知call唔call好
Call 左先,而且拍片,如再有,唔知邊個送貨,中x運輸有D問題,之前個別機(唔係呢個型號)相信因運輸問題而致換機...

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2020-7-8 10:54 AM 發表

Model係49GX800H , 新裝咗幾日,尋日突然開唔到機,LED紅燈不斷閃,係咁㩒遙控 無反應,跟著我拔電掣插頭再插過,著返一陣又自己熄,紅燈又再眨過。最後試係電視背面熄機再開就無事。有無師兄試過咁嘅問題,究竟係乜原因,定我還是趁七日內換過部機好呢? ...
是否陳列機?如不是即送厰回修或換機

引用:

梗係換部新

回覆 引用 TOP

係唔係自己卦牆?

引用:
原帖由 WitGame 於 2020-7-8 10:30 PM 發表

是否陳列機?如不是即送厰回修或換機
全新,睇埋聽日會唔會再有事先決定

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2020-7-8 07:56 PM 發表

Call 左先,而且拍片,如再有,唔知邊個送貨,中x運輸有D問題,之前個別機(唔係呢個型號)相信因運輸問題而致換機...
呢兩日又冇事,我懷疑之前用Google Home Mini 控制開關機出事,我而家disable 咗呢個function睇下會唔會再有問題。同埋可能又關wifi network 事,尋日又突然connect 唔到我個wifi 5gHz要connect 返2.4gHz

引用:
原帖由 twc2047 於 2020-7-9 09:14 AM 發表

係唔係自己卦牆?
信興師傅安裝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]