• 瀏覽: 2,191
  • 回覆: 9
請問大家, 買一部電視, 點解價錢可以相差這麼多.

百XX / 誠哥, $5888
AV LXXX, $5488
price.com網店 , $5188

我明白百XX / 誠哥, 包送貨, 大家行機, 保養大家3+1, 都是行保養.
網店 加100送貨. 但可以自取.

是否所謂行貨有不同?
不喜歡, 不要插.

熱賣及精選
舖租,人工,佣金,簽卡/現金

引用:
原帖由 ericlam0201 於 2020-6-24 05:01 PM 發表

請問大家, 買一部電視, 點解價錢可以相差這麼多.

百XX / 誠哥, $5888
AV LXXX, $5488
price.com網店 , $5188

我明白百XX / 誠哥, 包送貨, 大家行機, 保養大家3+1, 都是行保養.
網店 加100送貨. 但可以自取.

是否所謂行貨有不同?
不喜歡, 不要插. ...
咁講啦,大鋪成本貴,人手要多,細鋪一兩丁友都得,價錢如果大鋪有 Promo ,價錢相差冇咁大,此外大鋪始終信心好啲,風險細好多,買到翻新機或次貨機會相對較低

我今日去百記買左部 TCL 50P8M $3580 用雲閃付減 $300 ,$3280 呢個都算係靚價,而Price.com 網店賣 3280 - 3699,而 3699 佔大多數
我都講句 : 不喜歡, 不要插

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v369234 於 2020-6-24 06:21 PM 發表

舖租,人工,佣金,簽卡/現金
正解

回覆 引用 TOP

誠哥好多時用信用卡有rebate

老細,睇完比D意見ㄚ!!齋睇好DRY車......

回覆 引用 TOP

其實你睇返個情況百老豆喺最旺嘅鋪個鋪租同埋佢養咁多sales,同埋大牌子嘅電視都話要上架費,佢個價錢通常都係會貴啲!呢個無可厚非,至於細舖要畀現金或者要加送貨費可以平少少…到底去大舖,定係細舖買,即係睇各自,自己嘅要求

原帖由 billgate1973_b 於 2009-8-23 07:21 PM 發表
'low b guy'.
i graud. from hku.
how about y0u?  kowloon u?
師兄香港舖租全世界最貴, 加上大舖買野有問題, 你可以隨時搵佢找晦氣, 佢唔夠膽佢絕你!

引用:
原帖由 patpat167 於 2020-6-25 02:44 PM 發表

其實你睇返個情況百老豆喺最旺嘅鋪個鋪租同埋佢養咁多sales,同埋大牌子嘅電視都話要上架費,佢個價錢通常都係會貴啲!呢個無可厚非,至於細舖要畀現金或者要加送貨費可以平少少…到底去大舖,定係細舖買,即係睇各自,自己嘅要求 ...
到底去大舖,定係細舖買,即係睇各自,自己嘅要求......一語中的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 凡間回收的弟弟 於 2020-6-25 03:20 PM 發表

師兄香港舖租全世界最貴, 加上大舖買野有問題, 你可以隨時搵佢找晦氣, 佢唔夠膽佢絕你!
agree x 2 ......
如果找細鋪晦氣,隨時遇到落閘放狗,紋身佬幫你 dup 骨

回覆 引用 TOP

相差唔多幾百蚊我會揀大鋪,瘋 宅或 百老胃

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]