55" 電視花屏 (sony 用左五年半), 係咪買新好過整

55" 電視花屏 (sony 用左五年半), 係咪買新好過整 E-mail 此主題給朋友

用左五年半 Sony KD-55W800B 今年年頭電視底開始花, 前日就7-8成花屏. 係咪買新好過整
睇左以下幾部, 比d 意見. 謝謝
1. Sony KD-55X7000F
2.Samsung UA55NU7100
3.Panasonic TH-55F800H (睇左中原恒生卡優惠)
4.Sony KD-55X8500F (有Android TV)

附件

sonyerror.png(1009.97 KB)

2019-5-20 02:39 PM

熱賣及精選
我親戚做維修電視,你要要佢電話

似係PANEL 問題, 買新好過.
不過不防報價先.

各大暴徒, 歡迎含美L

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-5-20 04:06 PM 發表

我親戚做維修電視,你要要佢電話
可以pm 我電話嗎?
謝謝

引用:
原帖由 terrywmkit 於 2019-5-20 18:02 發表

可以pm 我電話嗎?
謝謝
你都算好大膽

祝福你

3叔 買 8系 / Q7 /Q8 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 terrywmkit 於 2019-5-20 02:39 PM 發表

用左五年半 Sony KD-55W800B 今年年頭電視底開始花, 前日就7-8成花屏. 係咪買新好過整
睇左以下幾部, 比d 意見. 謝謝
1. Sony KD-55X7000F
2.Samsung UA55NU7100
3.Panasonic TH-55F800H (睇左中原恒生卡優惠)
4.Sony KD-55X8500F (有Android TV) ...
以上款  得 55fx800 用10億色
其他不是  同樂聲 5年保 穩陣  

重有其他型號  係市場上 難搵到 全新機
樓主 自己 諗諗了

如果你買 55吋樂聲除左恒生回贈 可再有 200$既 額外優惠 有興趣 pm我

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷女皇 於 2019-5-21 03:24 AM 發表

你都算好大膽

祝福你
係咖 整來冇意思  又唔一定整左 玩多幾年
同埋 都冇人 有 5年前既件

我架日本做sony用不到6年就報消
整電視都係多餘,足之都係買過架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-21 10:43 AM 發表

係咖 整來冇意思  又唔一定整左 玩多幾年
同埋 都冇人 有 5年前既件
我部三叔十年前的 早上個月神左 我親戚刀整得返

多數現在啲電器過保養 買新好過修理

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-5-21 12:09 PM 發表

用就用好d 我買部新既 睇下YOUTUBE
睇下4k  唔好   做人對自己好d 啦
不過十年前 都整得番 係 good 既

引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-21 12:13 PM 發表

用就用好d 我買部新既 睇下YOUTUBE
睇下4k  唔好   做人對自己好d 啦
不過十年前 都整得番 係 good 既
禾有四部電視 除兩部電視自己買外 兩部刀係佢送 本來得三部 三叔神左冇諗過整 買左一部先5抵得只壞小小野 又叫佢整返

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-5-21 12:09 發表

得啦,唔洗成日上黎賣廣告啦

引用:
原帖由 傷女皇 於 2019-5-21 12:31 PM 發表

得啦,唔洗成日上黎賣廣告啦
冇買廣告喎 禾又茅收親戚錢 禾只是見有人發帖整電視 先預人方便遮

33 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。