見而家18年款既電視減緊價,有冇邊部65" 推介?

見而家18年款既電視減緊價,有冇邊部65" 推介? E-mail 此主題給朋友

小弟自己考慮緊Sony X9000F, Sony A8F, LG65SK95, 唔知ching們可否俾d 意見?
同埋仲諗緊買唔買OLED, 因為個價都差成皮野,自己通常都係要黎打機,睇電視,睇電影(NETFLIX, NOWTV etc.) 好少睇碟,
但都有少少心思思想買OLED. ; 想知NETFLIX 個d戲係咪用唔用OLED 睇都冇分別ga?
虛心指教 謝謝!

熱賣及精選
引用:
原帖由 Siudongboy 於 2019-5-10 02:13 PM 發表

小弟自己考慮緊Sony X9000F, Sony A8F, LG65SK95, 唔知ching們可否俾d 意見?
同埋仲諗緊買唔買OLED, 因為個價都差成皮野,自己通常都係要黎打機,睇電視,睇電影(NETFLIX, NOWTV etc.) 好少睇碟,
但都有少少心思思想買OLED. ; 想知NETFLIX 個d戲係咪用唔用OLED 睇都冇分別ga? :loveline ...
OLED 睇 NETFLIX  係好靚  d 黑位 !!

Netflix 都唔係套套有UltraHD  4K ,仲要你係咪$93plan先玩到!

即係主要d黑位靚d?  
引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-10 03:08 PM 發表

OLED 睇 NETFLIX  係好靚  d 黑位 !!

如果主力係打機,就要考慮 OLED燒印問題。如果打機唔係最主要用途,真係除咗價錢貴啲外,OLED 完勝 LED .

引用:
原帖由 Siudongboy 於 2019-5-10 08:06 PM 發表

即係主要d黑位靚d?  

黑位 靚  唔會灰  對比度 都加強 重要斜睇 唔會走色  景深上  強烈好多

引用:
原帖由 真。灰美媚 於 2019-5-10 03:46 PM 發表

Netflix 都唔係套套有UltraHD  4K ,仲要你係咪$93plan先玩到!
上 carouxxxx 打 NETFLIX  有平錢玩  邊洗下下 9十幾

多謝Ching 分享,OLED 燒印問題好嚴重? 點解主力打機要更加考慮燒印問題?虛心請教
引用:
原帖由 bluejays 於 2019-5-10 08:40 PM 發表

如果主力係打機,就要考慮 OLED燒印問題。如果打機唔係最主要用途,真係除咗價錢貴啲外,OLED 完勝 LED .

回覆 引用 TOP

哦哦!明白!
引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-10 09:57 PM 發表

黑位 靚  唔會灰  對比度 都加強 重要斜睇 唔會走色  景深上  強烈好多

回覆 引用 TOP

我剛剛買咗Sony OLed, 問過Sony sales有關燒印問題,佢哋話2018年打後的OLED 機如果長期有同一畫面出現在screen上,每十五分鐘就識得移一移過小小去避免燒印的問題,同埋每一年都會有一個自動程式去提用家去run 一run來清洗面版上的印。

佢咁講我咁聴啦,所以我end up 都係𢵧咗貨尾的Oled.

引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-10 09:58 PM 發表

上 carouxxxx 打 NETFLIX  有平錢玩  邊洗下下 9十幾
咁正,請教Ching點做法可以慳$

引用:
原帖由 真。灰美媚 於 2019-5-11 09:30 AM 發表

咁正,請教Ching點做法可以慳$
Carousell.  Apps.  打 netflix. 大把

自行 風險

引用:
原帖由 賣野的人 於 2019-5-11 10:12 AM 發表

Carousell.  Apps.  打 netflix. 大把

自行 風險
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 b00ylee1 於 2019-5-11 07:20 AM 發表

我剛剛買咗Sony OLed, 問過Sony sales有關燒印問題,佢哋話2018年打後的OLED 機如果長期有同一畫面出現在screen上,每十五分鐘就識得移一移過小小去避免燒印的問題,同埋每一年都會有一個自動程式去提用家去run 一run來清洗面版上的印。

佢咁講我咁聴啦,所以我end up 都係𢵧咗貨尾的Oled. ...

又真係無欺騙你感情禾

回覆 引用 TOP

堅👍
我諗我冇買錯,因為比較過A8F同9500G之後,我自己覺得Oled係靚D

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。