• 瀏覽: 14,301
  • 回覆: 75
  • 追帖: 3
你想買耳機,預算300以內,喺朋友圈抑或微博咁發:「恕我直言,300以內冇好用嘅耳機」,很快就會有一大批發燒友被激怒並會收到以下評論:「xxx聽過咩?」「去了解一下xxx啊」「你連xxx都唔知就亂講?」

熱賣及精選
引用:
原帖由 東方中心的工人 於 2019-11-18 09:42 PM 發表

你想買耳機,預算300以內,喺朋友圈抑或微博咁發:「恕我直言,300以內冇好用嘅耳機」,很快就會有一大批發燒友被激怒並會收到以下評論:「xxx聽過咩?」「去了解一下xxx啊」「你連xxx都唔知就亂講?」 ...
你連 百零蚊 虫哥白色314  300 ohm 高阻平耳都未聽過 就咁講

國內耳機又真係平得嚇人,也會有神經刀。

我認知的佛法 link

耳: Atrix/su ax7/su ax01 + E4c/GMP 8.35D
音: CS-725+MA BX2
手: BALL CM1011c
機: MBP/iPad4

回覆 引用 TOP

300蚊人仔又真係有點平⋯⋯

可是我 相信愛 我信異想才有日會天開
可是愛 我相信愛 就算一切都像獨白

回覆 引用 TOP

真正燒友都好清楚一句“人人聽感不同”
俾人激得怒嗰D只係對某品牌死忠、虛榮心作祟嘅人、憎人富貴嘅人…

[img][/img]

回覆 引用 TOP

呢個係問題來咩? 你已經自問自答左啦

引用:
原帖由 橙色膠袋 於 2019-11-19 09:10 PM 發表

呢個係問題來咩? 你已經自問自答左啦
音響史上 最激怒人既 四個中文字 ,.就係

無源前級

xlr out 平衡轉單端 Aiwa v99

但一問上面大陸點樣用 3.5mm 聽平衡音源,
好似無人識答..

Aiwa v99 聽MJ 96K 既歌, 用xlr 出要扭到 vol 105

...
大陸60個大品牌代理人 , 賣過兩粒天硃俾大明星李連杰既,  
身家多到億億聲, 但無知到連無源前級係乜都未聽過,
問佢點樣用 3.5mm 單端耳機去聽 平衡音源又唔識答人,

連國仁係 youtube 話用完
無源前級後聽到 英國難推既 ATC 喇叭會有立體感既聲都 俾無知大陸人話係放屁來的,

https://www.youtube.com/watch?v=idJwRX2nMPY
英國Bespoke Audio無源前級實試

因為一句 未聽過無源前級, 只係初燒小兒矣,
加多句叫佢聽番一年 無源前級 先算啦, 最後條大陸J友 就發爛渣禁人言30日..

國内大牌!首推kz 佢不停有新型號!呢區燒友你明

你個帖!點解沉?因我今早檢舉。
( 2007注會員!)
十萬以下聽個響

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽水皇 於 2019-11-20 09:56 AM 發表

國内大牌!首推kz 佢不停有新型號!呢區燒友你明
國內其實唔少耳機牌子, 好多我都唔識, 但我用過bgvp同kz, 坦白講kz跟本唔入流, 但我覺得bgvp好堅, 好有質素, 絕非山寨廠之流, 我建議大家都試下, 我朋友買完一隻又一隻, 我自己都有隻DMG同dx3s, 用過bgvp, 唔想再買kz, kz我都有zs6, zs10, as10, 現在都閒置一邊了

引用:
原帖由 andy14011982 於 2019-11-20 12:49 PM 發表

國內其實唔少耳機牌子, 好多我都唔識, 但我用過bgvp同kz, 坦白講kz跟本唔入流, 但我覺得bgvp好堅, 好有質素, 絕非山寨廠之流, 我建議大家都試下, 我朋友買完一隻又一隻, 我自己都有隻DMG同dx3s, 用過bgvp, 唔想再買kz, kz我都有zs6, zs10, as10, 現在都閒置一邊了 ...
隻隻型號都得?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2019-11-20 12:49 PM 發表

國內其實唔少耳機牌子, 好多我都唔識, 但我用過bgvp同kz, 坦白講kz跟本唔入流, 但我覺得bgvp好堅, 好有質素, 絕非山寨廠之流, 我建議大家都試下, 我朋友買完一隻又一隻, 我自己都有隻DMG同dx3s, 用過bgvp, 唔想再買kz, kz我都有zs6, zs10, as10, 現在都閒置一邊了 ...
kz大名 型號多 堅定流?燒友一睇就知…

你個帖!點解沉?因我今早檢舉。
( 2007注會員!)

回覆 引用 TOP

引用:

Kz勝在多款和可能唔知怎樣是好(其實也很過人)。 既然試了那麼多款,不如買埋ZS10pro。 我很喜歡。絕對是撞棍之作。

引用:
原帖由 前來花花留言 於 2019-11-20 01:12 PM 發表

隻隻型號都得?
我冇全部聽過, 答你唔到

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]